scarlet moon

New member
../images/Emo39.gif

אם אני אוכלת 500 קלוריות של פירות, נגיד, ו- 500 קלוריות של שוקולד........ אז זה משנה מבחינת ההשמנה? (בריאות ברור.. אבל השמנה..)

היי סקארלט! ../images/Emo8.gif

מה שלומך??
אז ככה: התשובה היא כן. הסיבה היא פשוטה- הסוכרים שבשוקולד נכנסים ישר לדם, והגוף לא צריך אנרגיה כדי לפרק אותם. לעומת זאת את הסוכרים שבפירות קשה יותר לפרק, ולכן הגוף מבזבז יותר אנרגיה בפירוק שלהם, ולכן יש מעין קיזוז בקלוריות של הסוכרים האלה בגלל תהליך הפירוק.

girman

New member
ועוד משהו..

בנוגע לתשובה של הסוכרים-אני לא בטוח אם היא 100 אחוז נכונה, הרי שני הסוכרים הם יחידות של חד סוכר. ומשהו נוסף- בשוקולד חלק ניכר מה500 קלוריות מורכבות משומן,ובפירות: אין שומן כלל (כמעט בכל הפירות)- לכן,אם את עוסקת בפעילות גופנית למשל: את הקלוריות של הפירות תשרפי במהירות, ולעומת זאת, הגוף לא מוותר על קלוריות שמקורן בשומן- דהיינו, הקלוריות של השוקלוד.

התשובה של גרימן היא הנכונה

רק ננסח אותה שוב. הגוף מעדיף לשרוף פחמימות ולאגור שומנים. לכן יש סיכויים יותר טובים שהפירות לא יאגרו בגוף (השמנה) אלא יתבזבזו.

scarlet moon

New member
תודה...

תודה על התשובה!!! אבטיח למשל.... אפילו אם אני אוכל ממנו אותה כמות קלוריות שיש בעוגה ... אז זה בכל זאת יהיה פחות משמין? לא? כי הרוב באבטיח זה בכל זאת מים...

scarlet moon

New member
שוב, תודה

האא... קראתי עכשיו את התשובה של ניב, אז אני כבר יודעת את התשובה. אז בעצם כל שיטת הדיאטה של ספירת הקלוריות היא לא בהכרח נכונה... מישהו יכול לאכול ביום 1500 ק´ שמורכבות ממתקים ושומנים, ומישהו אחר יכול לאכול 1500 קלוריות של פירות ופחמימות מורכבות... והתוצאה תיהיה שונה לגמרי..... נכון? אז הרעיון בדיאטה הוא לאכול נכון, ולאו דווקא לספור קלוריות.

סקרלט בילבלת מספר דברים

כמות האבטיח במשקל תהיה יותר גדולה מאשר בעוגה כדי להגיע לאותה כמות קלוריות. אני נכנס לצ´ט אם יש לך שאלות.

scarlet moon

New member
אני יודעת

אני יודעת שהכמות תיהיה יותר גדולה... אבל אני מדברת על הקלוריות, לא על הכמות..

למעלה