Help

../images/Emo39.gifHelp../images/Emo16.gif

זה פרק שלדעתי בהחלט שווה התייחסות. אני אוהבת את הפרק הזה. הוא מאוד נוגע בי. הוא על ילדה רגילה, שנאבקת במוות. היא לא באפי- אין לה כוחות מיוחדים, היא רק ילדה שמנסה לחיות אבל יודעת מראש את גורלה העצוב. אוקיי, מההתחלה. באפי, זאנדר ודון אורבים בארונות קבורה ל-One lousy potential vampire, ודון היא לא הכי נמוכה שם, אי לא יודעת למה היא הייתה בארון הילדים.. באפי לחוצה מהעבודה החדשה שלה, וממעיטה בערך ההיכרות שלה עם עולם ה-Weird and treky.. ולגופה. המסמך אומר שיש לה חתכים מוזרים על הצוואר. Maye she cut herself shaving and then died naturally of embarrasment. היה נחמד לראות את הבעיות השונות והמשונות של תלמידי תיכון סאנידייל. נשמע שאחותך לא נותנת לך לבסס את זהותך. אמרת שהיא שתלטנית, ולא נותנת לך לקבל החלטות בעצמך. Yeah. And she borrows my clothes without askingזה בטח קשה.. קאסי היא באמת מיוחדת, היא מרגשת אותי. Next friday i'm gonna die. אני אוהבת את כל הרמזים שהכניסו במשפטים של קאסי. "תלכי למקום חשוך מתחת לאדמה".. She'll tell you. Someday she'll tell you. הקטע עם ווילו וזאנדר ממש חמוד. דימוי הפטיש באמת טוב. אבל אני פחות מודאגת מזה שאני אכה באגודל שלי, ויותר מודאגת שאני אהפוך לרעה שוב ואכשף את הפטיש שירסק את הגולגלות של חברים שלי.Right. Ouch. "את בטוחה שאת מוכנה לזה"? איך היא יכולה להיות מוכנה? אנחנו לא מוכנים עדיין להכיר במציאות הכואבת שלא נראה את טארה יותר, אלא רק בתור שם על אבן, ומתחת לשמה כתובות השנים שבהן היא חיה. שבהן היא עשתה את העולם מקום טוב יותר. השנים הקצרות מדי. הרבה יותר מדי קצרות. 16.10.1980- 7.5.2002 הקטע הזה כ"כ יפה ומרגש. ווילו תועה בין הקברים, ומגיעה לטארה. היא מניחה כמה אבנים על הקבר, מלטפת באצבעותיה את שמה של אהובתה המתה, שחקוק כעת בסלע. It's me. ווד היה חמוד. "אל דיבורים כאלה מתייחסים ברצינות מאיפה שאני בא". The hood?- בוורלי הילס. Which is a hood.. מייק חמוד.. Mike, you're gonna get a B.-A+ baby היי, סאמרס. את אחותה הקטנה של היועצת? No. She's MY sister. בבית, ווילו, זאנדר ובאפי מנסים לגלות מידע על קאסי. Hey, have you googled her yet?- Willow, she's 17 השירים של קאסי ממש יפים ומרגשים. בעבר גם ווילו פרסמה איזה שיר ברשת. Love poems? התגברתי עלייך, מתוק. LOVE poems. מאוח יותר, באפי מתמודדת עם הקושי להיות יועצת רגילה. "באפי קוטלת הערפדים תשבור את הדלת הזו". ובאפי היועצת? Waits. הנאום של קאסי היה ממש יפה. על כל הדברים שהיא רוצה לעשות אך לעולם לא תעשה. Maybe.. Fall in love. ריגש אותי גם הקטע ששומעים את השיר של קאסי ברקע, ורואים אותה הצוחקת עם מייק ודון.. ורואים את באפי, זאנדר ו-ווילו מסתכלים בתמונה שלה ושל מייק. ורואים אותה, בחדר שלה. כותבת את השיר. לא יודעת מה לעשות מלבד זה, כי היא לא יכולה למנוע את גורלה. ספייק היה חמוד. I'm a bad man. William's a bad man. הוא משלם כי הוא פגע בבחורה, הוא פגע בבאפי. באפי ומייק מדברים במסדרון. "היי, את אחותה של דון, נכון"? that's right, Dawn is MY sister. אם קאסי לא תרצה לבוא איתי, אולי אני אזמין את דון. רגע, "אתה מזמין את אחותי לנשף? And she's your SECOND choice? אחוות אחיות. אתה יודע למה חזרתי לכאן? To creep me out? פיטר המעצבן הזה.. "היי, סאמרס, תהיתי אם מישהו הזמין אותך לנשף. i was just doing a poll. ספייק בא לעזור לבאפי, ומרביץ לפיטר. who are you? I'm a bad man. פיטר עוד מצפה שיעזרו לו אחרי נסיון ההקרבה האדיוטי הזה. "מצטערת. שעות הקבלה הן מעשר עד ארבע". הקטע עם החץ מדהים. באפי תופסת אותו סנטימטר מקאסי. את רואה? את יכולה לשנות. And you will. כמה יפה. ואז מגיע אחד הטוויסטים הכי מפתיעים שיש. היא נופלת על הרצפה, באפי לא יכלה להציל אותה. היא פשוט ידעה שהיא תמות. ובסוף, לא חיצים הרגו אותה, לא חבורת ילדים שמנסים לזן שד, הדבר הפשוט ביותר הרג אותה. היא הייתה ילדה רגילה, והיא מתה בצורה אכזרית, פתאומית- ורגילה. היה עצוב שדון בכתה. she was my friend bacause of you. אז מה עושים שיודעים שלפעמים אי אפשר לעזור? אבל אנחנו רואים את באפי חוזרת לעבודה ביום שלמחרת. גם אם אי אפשר תמיד לעזור, צריך לנסות. זה היה ממש יפה. קטע קצר בלי דיבורים, כדי שנבין את המסר העמוק והחשוב לבדנו. מיה.

הא מיה ../images/Emo99.gif

מוכשרת כתמיד גמני אהבתי את הפרק הזה... פאק נבהלתי בטירוף שראיתי את קאסי...חשבתי שזה הפירסט (CWDP) כי לא ראיתי את הפרק הזה אפעם...אבל נרגעתי בסופו של דבר... אניווי מיה סיכמת בדיוק כל מה שרציתי להגיד... אני רק יגיד שנורא אהבתי את כל העניין עם זה שקאסי ראתה את מה שיקרה...שהיא אמרה לספייק שהיא תגיד לו יום אחד ושהיא אמרה לבאפי שהיא עומדת למות ביום שישי... הסוף היה ממש חזק...שבאפי מבינה שהיא לא יכולה להציל את כולם...שהיא לא יכולה לעזור לכל מי שמבקש עזרה ושהגורל הוא בסופו של דבר מה שקובע פרק ממש יפה. נ.ב. התחלתי למכר את ידיד שלי לבאפי ואני נורא גאה בעצמי

...

אני לא חושבת שאי פעם הסכמתי עם בן אדם כל כך הרבה פעמים. אין לי מה להגיד... פשוט אמרת הכל.

c o n n o r

New member
חשבתי שהפסדתי שבוע של פרקים

כי רואים את אמנדה מדברת עם באפי וחשבתי הגענו לפרק 7X12 "פוטנציאל"

פרק מעולה...

בהדרכה פעם סיפרתי לחניכים שלי צ'יזבט מבוסס על הפרק הזה

NimaZ

New member
אהבתי שהכניסו את אמנדה,../images/Emo108.gif

היא כ"כ מגניבה! וקאסי.. השחקנית שמשחקת ותה ממש טובה.. נדמה לי שהפרק הזה היה אחד הפרקים היותר חשובים לעונה הזאת.. אולי חוץ מצוזן... כי היה נורא חשוב לנו להראות שבאפי לא יכולה לעשות הכל, ובמיוחדלא להציל את כולם..

City Of Angel

New member
זה לא בטוח

מוגזם להגיד שזה אחד הפרקים החשובים בעונה הזאת (במיוחד כשבצפייה ראשונה לא הבנתי ממנו פשוט כלום) אבל יש בו באמת כל מיני רמזים: אמנדה שאנשים מציקים לה והיא לא מהססת להרביץ, "היא עוד תגיד לך" "את תרדי מתחת לאדמה". מוזר שהפרק הזה אומר באפי לא יכולה לעשות הכל, כי כל עונה 7 מראה בדיוק את ההפך. יש כאן גם הרבה עניין של גורל של אנשים, שפשוט אי אפשר לשנות אותו (יש פרק כזה במכושפות..)

NimaZ

New member
להפך,../images/Emo108.gif

אני דווקא הבנתי מהעונה השביעית שבאפי היא לא כמו בעבר. כלומר, האפוקליפסה עכשיו היא הרבה יותר קשה, אבל אוטומטית פירשתי את זה כאילו סתם יותר קשה לה.. חוצמזה שאחרי כל הכעונה השישית, שהיא חזרה וזה
וגם בסוף, כשכל סאנידייל מתרסקת, ושחברים קרובים שלה מתים.. או שזו רק אני?[ לא יודעת, ככה אני הבנתי.

City Of Angel

New member
כל אחד יכול לפרש אחרת

לדעתי עונה 7 באה להראות ההפך מעונה 6 - באפי מנהיגה חזקה ששולטת בחייה ובאפוקליפסה . כמה שכולנו סבלנו מנאומי המוטיבציה שלה הם באו להראות שהיא תמיד יודעת מה היא עושה. למרות שהאפוקליפסה קשה מאין פעם, למרות שהפעם אין לה את ג'יילס ווילו וזאנדר כחברים קרובים באמת, ולמרות שהפוטנציאליות שהיא צריכה להנהיג שונאות אותה היא לא מוותרת על העקרונות שלה ומקבלת כוחות אפלים ב-7x15, ומאמינה בספייק כשהוא נשאר היחיד שמאמין בה. היא מביסה את כיילב למרות שזה נראה חסר סיכוי, והיא באה עם הרעיון הגאוני של לתת כוחות לכל הפוטנציאליות. היא מוכיחה שהיא, לא פיית' ולא אף אחד אחר, היחידה שיכולה להציל את העולם. You're the one, Buffy.

למעלה