שנות השמונים - המצעד

ירון772

New member
תודה רבה רבה לך מוטי

מהרגע שהודעת על המצעד הצפוי ספרתי יום אחרי יום לקראת .. אין ספק פרוייקט ענק שהיה ראוי שישתתפו בו הרבה יותר גולשים בכל אופן התוצאות היו פשוט מדהימות ,אומנם לא כל השירים שדירגתי אצלי אכן נכנסו אבל אלה טבעם של מצעדים כמה נקודות לסיכום: 1. בחירות זמר וזמרת (בעיקר זמר העשור) היו בחירות עפ"י אייקונים ללא שום קשר לשירים שדירגו הגולשים -לבועז שרעבי וזוהר ארגוב הגיע התואר הרבה יותר מלשלמה ארצי עפ"י המצעד הזה. וגם יהודית רביץ שנעדרה מרשימת הזמרות שזכו במירב הקולות לזמרת העשור הכניסה המון שירים אל 40 הגדולים 2. שיר העשור דורג אצלי בין 20 הראשונים והרגשתי היא שאף אחד לא באמת התכוון שהוא יזכה בתואר,פשוט השיר הזה כמעט לא נשמט מרשימת ה-40 של אף אחד ,אבל זה רק בגדר השערה,בכל אופן שיר נפלא ובחירה מקורית ולא בנאלית לשיר העשור. 3.אלו שירים באמת היו חסרים לי: וידוי של יהודית רביץ-קלאסיקה מדהימה שהייתי בטוח שתהיה בין 20 הראשונים לפחות , אדמה של עפרה חזה-האם באמת מישהו חושב שתפילה הקיטשי והמטופש טוב יותר מהשיר המצמרר הזה?, כי האדם עץ השדה הנצחי של נורית גלרון 4.העשיריה הראשונה נפתחת בצורה מאכזבת מעט עם שירי המנון כאלו שכבר נכתשו ונלעסו אלפי פעמים (הפרח בגני,לתת,חי)כאשר "לפעמים" של רון שובל נראה לי הדהים אפילו את רון בעצמו,החמישיה הפותחת הצילה את המצב ומהווה חוד חנית שניתן יהיה להתגאות בו גם בעוד 20 שנה . ועשיו לרשימת ה-40 הפרטית שלי: 40-רגע פרטי ריטה 39-רק אתמול גלי עטרי 38-השיר על התוכי יוסי אריק איינשטיין 37-במקום הכי נמוך אסתר שמיר 36-בלדה לנאיבית יעל לוי 35-אצלי הכל בסדר בועז שרעבי 34-ואיך שלא אריאל זילבר 33-מקיץ אל החלום גלי עטרי 32-רואים רחוק רואים שקוף שמוליק קראוס 31-מחכים למשיח שלום חנוך 30-אלה דפנה ארמוני 29-שדות של אירוסים שלמה ארצי 28-חלון לים התיכון יהודה פוליקר 27-באה מאהבה יהודית רביץ 26-ימי התום ריטה 25-שיר דרך שלום חנוך 24-מקום לדאגה ריקי גל ומתי כספי 23-בלדה לאישה נורית גלרון 22-עיניים שלי יהודה פוליקר 21-שקיעתה של הזריחה פורטיס וסחרוף 20-ילדותי השניה מתי כספי 19-עטוף ברחמים ריטה 18-כלים שלובים גידי גוב 17-ברית לא מותרת שלמה ארצי ואסתר שמיר 16-סליחה מתי כספי 15-שלל שרב גידי גוב 14-אם זאת אהבה פרמיירה ומזי כהן 13-ילדות נשכחת נורית גלרון 12-כולם יודעים אהוד בנאי 11-אדמה עפרה חזה 10-אילו יכולתי ריקי גל 9-וידוי יהודית רביץ 8-מה זאת אהבה ריקי גל ומתי כספי 7-הדרכים הידועות שלום חנוך 6-כי האדם עץ השדה נורית גלרון 5-שיר ללא שם יהודית רביץ 4-אפר ואבק יהודה פוליקר 3-ילד אסור ילד מותר ריקי גל 2-מלנכולי החברים של נטאשה 1-גשם מאיר בנאי ולסיום,מוטי אחרי הכל הייתי רוצה לעזור לך בהרמת הפרוייקט הבא שלך ,אז אני שולח לך במסר את הרשימה שהכנתי כאשר דירגתי בעצמי את רשימת 100 הגדולים של שנות ה-70 שלי לפני שנה בהצלחה ושוב תודה!!!

ForeverMC

New member
תודה רבה ירון

כפי שכתבתי במצעד המצויין שערכת לפני שנה, מאוד מתחבר לטעמך המוזיקלי ואוהב כמעט כל אחד מן השירים בטופ 40 שלך, ובאמת יש ברשימות האישיות שלנו הרבה שירים משותפים. זוהר ארגוב ושרעבי באמת ראויים יותר לתואר זמר העשור בהתייחס לתוצאות המצעד (למרות שבהתייחס לפעילות הכללית וההצלחה לאורך שנות השמונים שלמה ארצי ראוי, גם אם אוהבים אותו וגם אם לא).זוהר ארגוב היחיד שהכניס 5 שירים למצעד. (אחריו עם 4 שירים: שרעבי, רביץ, ריטה, חזה, עטרי, משינה). שלום חנוך אומנם הכניס רק 3 שירים אבל כתב שירים של יודית ודפנה ארמוני שנכנסו למצעד. מסכים גם בעניין ההימנונים שפותחים את הטופ 10, למרות שהם הרוויחו את מקומם די ביושר בטעם הכללי של הקהל בארץ (ולא רק בפורום). לגבי ווידוי של יהודית רביץ - שיר מעולה שאני גם אוהב, שכמעט כמעט נכנס למצעד אבל נותר בסוף בחוץ. (אבל במקרה של השיר הזה יהיה לו צ'אנס נוסף במצעד שנות ה-70' בביצוע אחר..
)

yanmusic

New member
../images/Emo24.gif אין לי מילים! ../images/Emo26.gif

חוצ מ... WOW אני לא יודע מה לומר, גם על ההשקעה וגם על כל הסיכום! כשהגעתי לטופ 10 כבר הספקתי לשכוח מה היה במקום ה70 ו ה60 וקיוויתי שאני אמצא כאן סיכום של הכל. תודה רבה לך! מאוד נהנתי, לקח לי המון זמן לקרוא את כל המצעד אבל הנה זה קרה. אני מרוצה מהבחירה ואפשר לומר שהרבה דברים משתנים אחרי עשור שלם, וגם אם חוזרים אחורה בזמן... רואים איזה שירים בעצם נשארו לנו בזיכרון ונחשבים אצלנו כ"שירים הישראליים שלנו". אהבתי אהבתי. כל הכבוד לך וכל הכבוד על ההשקעה העצומה הזו!

Lirronia

New member
הסיכום שלי למצעד -

קודם כל- מוטי, כל הכבוד לך על ההשקעה האינסופית במצעדים שאתה עורך
הפעם ההשקעה שלך הייתה רבה אף יותר, כי היא החלה באיתור 555 שירים שראויים להיות במצעד הזה, על כל המשתמע מכך. מכאן ואילך, עשית שוב עבודה נהדרת ומורחבת, שכן דורגו כאן 299 שירים, וכמובן- פרסמת בסופו של דבר את הטופ 80, מה שיוצר עוד המון עבודה. כמובן שהמצעד היה שווה את ההשקעה
. לגבי התוצאות עצמן- שמחתי מאוד למצוא כאן כמחצית (ואולי אף יותר) מהשירים שהכנסתי לטופ 40, וכמובן עוד שירים רבים ואהובים שלצערי דורגו קצת יותר נמוך אצלי, וגם כאלה שאני פחות אוהבת אך נעים להזכר בהם ו/או במבצעיהם. הייתי משנה קצת את התוצאות של הטופ 10 (לפחות מחליפה בין שני המקומות הראשונים
), אבל בסה"כ התוצאות כאן יפות, ושמחתי לגלות שטעמכם המוסיקלי משובח (של חלקכם אף דומה מאוד לשלי
). היה מצעד מאוד מהנה ומותח (והפעם היה לי קל מאוד להצביע יחסית למצעדים הקודמים, כי הכרתי 99% מהשירים ברשימה ולא הייתי צריכה לעשות השלמות; החלק הקשה באמת היה לצמצם את הרשימה ל-40 שירים בלבד). מקווה למצעד דומה עבור שנות ה-70'- העשור האהוב עלי ביותר במוסיקה ובכלל
אשמח לסייע במידת הצורך
.

ForeverMC

New member
לירוני תודה גדולה../images/Emo140.gif

ראשית כל, כיף לי לראות אותך כותבת כאן. תודה על כל הקומפלימנטים, ואולי באמת נכין יחד מצעד שנות השבעים.. - אני אשמח
, ומקווה שתהיה לזה היענות כאן.

venustudent

New member
תודה על המצעד הנפלא הזה

השקעתי יחסית הרבה זמן בהצבעה ואחר כך התחלתי לחכות בכיליון עיניים לפרסום התוצאות.

Sir Terry Wogan

New member
עוד מצעד ענק ונהדר...

מוטי, מלך המצעדים, שוב הצלחת להתעלות על עצמך. כבר נגמרו המילים... כל הכבוד על עריכת המצעד המגה-מושקע, עם כל כך הרבה שירים שצריך ללקט, ולמרות שזה היה המצעד הכי קשה לדירוג (מתוך רשימה של 555 שירים, הגיוני שחובב המוזיקה הממוצע ימצא לעצמו משהו כמו 80-100 שירים לפחות שהוא אוהב. לך תצמצם את זה לארבעים...
), זה היה אחד המצעדים המהנים, הנוסטלגיים והמשובחים. כן יירבו, כל הכבוד!
וזה הטופ-40 המוזר שלי: 1. החברים של נטאשה- מלנכולי 2. חווה אלברשטיין- לונדון 3. תיסלם- לראות אותה היום 4. ריקי גל- בצער לא רב, ביגון לא קודר 5. משינה- היא התווכחה איתו שעות 6. דני רובס- בדרך אל האושר 7. שאול צירלין- סוכר 8. החברים של נטאשה- את לא 9. חווה אלברשטיין ואריק סיני- שוב 10. יהודית רביץ- רחבת הריקודים 11. עפרה חזה- מישהו הולך תמיד איתי 12. אהוד בנאי- זמנך עבר 13. הכל עובר חביבי- הלילה 14. מאיר אריאל- ילדתי שלי 15. ריקי גל- נערת רוק 16. מזי כהן- חופשת מולדת 17. אילנית- נחמה 18. בנזין- יום שישי 19. משינה- רני בפריז 20. יהודית רביץ- באה מאהבה 21. רבקה זוהר- הדרך אל הכפר 22. אסתר שמיר- במקום הכי נמוך בתל אביב 23. דני רובס- איך הוא שר 24. הכל עובר חביבי- בלוז למדרגות הרבנות 25. יגאל בשן- סיוון 26. שרון ליפשיץ- קשה בלעדייך 27. ירדנה ארזי- שוב בתמונה 28. מנגו- מתחילה מההתחלה 29. אריק איינשטיין ויהודית רביץ- צער לך 30. איזולירבנד- מלודי 31. יצחק קלפטר- האהבה שלי היא לא האהבה שלו 32. מרגלית צנעני- נערי, שובה אליי 33. אהוד בנאי- עיר מקלט 34. מני בגר וגלי עטרי- דואט פרידה 35. אילנית- בללייקה 36. להקת שיר- שיר 37. ירדנה ארזי- הכינור הנאמן 38. ריקי גל- מערבה מכאן 39. אדם- אין מוצא 40. דפנה ארמוני- ספק ילדה, ספק אישה

1Shir

New member
והנה שלי

1 - שיר למענך - אורנה ומשה דץ 1 - לתת - בועז שרעבי 1 - סוף לסיפור - יהודית רביץ 1 - יש בך - החברים של נטאשה 1 - אפר ואבק - יהודה פוליקר 1 - כשתגדל - יהודה פוליקר 1 - אהובתי – משינה 1 - אצלי הכל בסדר - בועז שרעבי 1 - נפרדנו כך - נורית גלרון 1 - אחרינו המבול - נורית גלרון 2 - עטוף ברחמים - ריטה 2 - שיר אהובת הספן – ריטה 2 - שלל שרב - גידי גוב 2 - אנשי הגשם – חופים 2 - וידוי - יהודית רביץ 2 - אוהבת אותך, עוזבת אותך - דפנה ארמוני 2 - את לי לילה - בועז שרעבי 2 - ילדותי השניה - מתי כספי 2 - נאמר כבר הכל - החברים של נטאשה 2 - שקיעתה של הזריחה - פורטיס סחרוף 3 - אל תשכחי אותנו - מיסטר הרי 3 - רכבת לילה - משינה 3 - נוסעת בעקבות האהבה - ורדינה כהן 3 - אנטארטיקה - קורין אלאל 3 - מילה טובה - יהודית רביץ 3 - מחכים למשיח - שלום חנוך 3 - בגלל הרוח - שלומי שבת 3 - קשה בלעדיך - שרון ליפשיץ 3 - סוד - אדם 3 - חלומות אחרים - מאיר בנאי 4 - התעשייה האבירית - קורין אלאל 4 - תחת שמי ים התיכון - שלמה ארצי 4 - סיגליות - דיויד ברוזה 4 - אור - שושנה דמארי 4 - הדרך אל הכפר - רבקה זוהר 4 - אבא, אמא וארץ ישראל - אילנה אביטל 4 - שבת בבוקר - אריק איינשטיין 4 - הצילו - דפנה דקל 4 - לשמוח ולרקוד - אופירה ורווית יוספי 4 - גרה בשנקין – מנגו הזמרת: יהודית רביץ הלהקה: משינה הזמר: בועז שרעבי השיר הגרוע: מריומה יומה - חנה לסלאו וג´קי מקייטן השיר בעל השם המגניב ביותר... חתול מפלצת - פורטיסחרוף

ForeverMC

New member
אהבתי הרבה מהמצעד האישי שלך

בעיקר את: (מתייחס לכמה מאלו שלא נכנסו לטופ 80) 4. ריקי גל- בצער לא רב, ביגון לא קודר - שיר מעולה עם טקסט קלאסי של חנוך לווין
9. חווה אלברשטיין ואריק סיני- שוב - מצויין 10. יהודית רביץ- רחבת הריקודים 12. אהוד בנאי- זמנך עבר - שיר ענק שהיה ראוי להתברג גבוה
24. הכל עובר חביבי- בלוז למדרגות הרבנות - שיר מצויין, שלומית אהרון נהדרת כאן 27. ירדנה ארזי- שוב בתמונה - יש לה טובים יותר לטעמי, אבל בדיוק אתמול בערב שמתי את האוסף שלה והשיר הזה עורר חיוך 30. איזולירבנד- מלודי - קלאסיקת קדמים. 34. מני בגר וגלי עטרי- דואט פרידה - אחד הדואטים הישראליים האהובים עליי, אני דרגתי דואט אחר של גלי, "איך לאהוב אותך" מהסרט 'שוברים' עם יזהר אשדות 37. ירדנה ארזי- הכינור הנאמן - השיר הזה משעשע ביותר, ובכלל התקופה הצוענית של ירדנה חיננית ביותר תודה רבה על כל התגובות לאורך המצעד, הטעם המוזיקלי שלך ודעתך תמיד מאוד מעניינים

Ran Bimba

New member
וואו... מוטי../images/Emo47.gif

ממש כל הכבוד על ההשקעה, זה אחד המצעדים הכי מושקעים שראיתי
היה לי ממש כיף לגלות שיש מלא שירים שאני מכיר משנות ה-80' ובנוסף לכך גם אוהב אותם
כבר לא יכול למצעד הבא שלך..

א ו ח נ ה

New member
טוב, מאווווד רציתי להגיב לכל שיר

אבל תפוז עלו לי על העצבים עם הבאגים בפורומים פשוט לא יכלתי להכנס - זה היה תוקע לי את כל הגלישה בכל אופן מוטי: מצעד מדהיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם אין לי מילים לתאר כמה השקעה היתה פה, וכמה שנהניתי מהתוצאה הסופית!!! מאוד שמחתי לגלות ש"קשה בלעדיך" נמצא ב-TOP-20 של המצעד (זה היה המקום הראשון שלי!) והמקום הראשון ראוי בהחלט! אתה ענק

ForeverMC

New member
תודה אוחנה..

שמעתי שוב את דיסק הבכורה של שרון ליפשיץ השבוע (והוא עדיין אלבום מאוד מהנה!) ו-קשה בלעדיך תמיד היה האהוב עליי מתוך האלבום הזה, שמח מאוד על הצלחתו כאן.

למעלה