תודה רבה רבה לך מוטי
מהרגע שהודעת על המצעד הצפוי ספרתי יום אחרי יום לקראת .. אין ספק פרוייקט ענק שהיה ראוי שישתתפו בו הרבה יותר גולשים בכל אופן התוצאות היו פשוט מדהימות ,אומנם לא כל השירים שדירגתי אצלי אכן נכנסו אבל אלה טבעם של מצעדים כמה נקודות לסיכום: 1. בחירות זמר וזמרת (בעיקר זמר העשור) היו בחירות עפ"י אייקונים ללא שום קשר לשירים שדירגו הגולשים -לבועז שרעבי וזוהר ארגוב הגיע התואר הרבה יותר מלשלמה ארצי עפ"י המצעד הזה. וגם יהודית רביץ שנעדרה מרשימת הזמרות שזכו במירב הקולות לזמרת העשור הכניסה המון שירים אל 40 הגדולים 2. שיר העשור דורג אצלי בין 20 הראשונים והרגשתי היא שאף אחד לא באמת התכוון שהוא יזכה בתואר,פשוט השיר הזה כמעט לא נשמט מרשימת ה-40 של אף אחד ,אבל זה רק בגדר השערה,בכל אופן שיר נפלא ובחירה מקורית ולא בנאלית לשיר העשור. 3.אלו שירים באמת היו חסרים לי: וידוי של יהודית רביץ-קלאסיקה מדהימה שהייתי בטוח שתהיה בין 20 הראשונים לפחות , אדמה של עפרה חזה-האם באמת מישהו חושב שתפילה הקיטשי והמטופש טוב יותר מהשיר המצמרר הזה?, כי האדם עץ השדה הנצחי של נורית גלרון 4.העשיריה הראשונה נפתחת בצורה מאכזבת מעט עם שירי המנון כאלו שכבר נכתשו ונלעסו אלפי פעמים (הפרח בגני,לתת,חי)כאשר "לפעמים" של רון שובל נראה לי הדהים אפילו את רון בעצמו,החמישיה הפותחת הצילה את המצב ומהווה חוד חנית שניתן יהיה להתגאות בו גם בעוד 20 שנה . ועשיו לרשימת ה-40 הפרטית שלי: 40-רגע פרטי ריטה 39-רק אתמול גלי עטרי 38-השיר על התוכי יוסי אריק איינשטיין 37-במקום הכי נמוך אסתר שמיר 36-בלדה לנאיבית יעל לוי 35-אצלי הכל בסדר בועז שרעבי 34-ואיך שלא אריאל זילבר 33-מקיץ אל החלום גלי עטרי 32-רואים רחוק רואים שקוף שמוליק קראוס 31-מחכים למשיח שלום חנוך 30-אלה דפנה ארמוני 29-שדות של אירוסים שלמה ארצי 28-חלון לים התיכון יהודה פוליקר 27-באה מאהבה יהודית רביץ 26-ימי התום ריטה 25-שיר דרך שלום חנוך 24-מקום לדאגה ריקי גל ומתי כספי 23-בלדה לאישה נורית גלרון 22-עיניים שלי יהודה פוליקר 21-שקיעתה של הזריחה פורטיס וסחרוף 20-ילדותי השניה מתי כספי 19-עטוף ברחמים ריטה 18-כלים שלובים גידי גוב 17-ברית לא מותרת שלמה ארצי ואסתר שמיר 16-סליחה מתי כספי 15-שלל שרב גידי גוב 14-אם זאת אהבה פרמיירה ומזי כהן 13-ילדות נשכחת נורית גלרון 12-כולם יודעים אהוד בנאי 11-אדמה עפרה חזה 10-אילו יכולתי ריקי גל 9-וידוי יהודית רביץ 8-מה זאת אהבה ריקי גל ומתי כספי 7-הדרכים הידועות שלום חנוך 6-כי האדם עץ השדה נורית גלרון 5-שיר ללא שם יהודית רביץ 4-אפר ואבק יהודה פוליקר 3-ילד אסור ילד מותר ריקי גל 2-מלנכולי החברים של נטאשה 1-גשם מאיר בנאי ולסיום,מוטי אחרי הכל הייתי רוצה לעזור לך בהרמת הפרוייקט הבא שלך ,אז אני שולח לך במסר את הרשימה שהכנתי כאשר דירגתי בעצמי את רשימת 100 הגדולים של שנות ה-70 שלי לפני שנה בהצלחה ושוב תודה!!!