מים והנקה

liziru

New member
../images/Emo39.gifמים והנקה

שלום לכולם, יש לי בייבי קטנה בת 4.5 חודשים שניזונה רק מחלב אם. כולם מסביבי טוענים שאני צריכה לשלב לה מים בנוסף להנקה, אבל ככל שידוע לי כאשר תינוק יונק הוא אינו זקוק למים. רציתי לדעת - מה נכון? ומתי כן צריך לשלב מים?
ליזי

Dsdp

New member
את צודקת

תינוק יונק לא זקוק לתוספת של מים. אני התחלתי לתת לבן שלי (היום בן 11 חודשים)מים בגיל 5 חודשים, זה היה בשיא הקיץ והרופא שלו אמר לי שבימים חמים מאוד אפשרי לתת לו לשתות מים. אבל בימים כמו היום זה לא ממש הכרחי. כשהיא תתחיל לאכול מוצקים אפשר להוסיף לה מים כי לפעמים האוכל האחר מיבש יותר. המשך יום נעים!

מדוע אין צורך במים לפני גיל חצי שנה

שלום לכולן! מאוד קשה להתמודד עם עצות של משפחה וחברים ואפילו בעלי מקצוע מתחום הרפואה- כאשר אין לנו תשובה מוכחת להתנהלותינו...לכן אני מביאה פה את ההגיון מאחורי הנקה בלעדית ללא מים. תינוקות הניזונים מחלב אם בלבד אינם זקוקים לתוספת נוזלים . חלב אם מכיל נוזלים טהורים יותר מהמים הכי מטוהרים שיש.... על כן - אם את חשה כי התינוק שלך צמא או זקוק לנוזלים - הניקי אותו לעיתים יותר תכופות. בעיקרון יש העדפה שהתינוק יקבל חלב אם כשהוא צמא, גם כי החלב מכיל מרכיבים נוספים הראויים לתזונתו. החשש הוא תמיד שתינוק רעב יקבל מים במקום אוכל. לכן אנו מניקות במצב של רעב או צמא - בכדי להיות על הצד הבטוח. כאשר התינוק מתחיל לאכול מוצקים אפשר וכדאי בתחילה להניקו בתום ארוחת המוצקים, אז החלב משמש גם בנוזלים (שתיה) וגם מכיל חומרים העוזרים לתינוק לעכל את המוצקים (שהם מזון חדש ולא מוכר למערכת העיכול שלו). בהמשך ניתן להוסיף מים לאחר המוצקים. בימים חמים בהם את חשה כי תינוקך זקוק ליותר נוזלים, עדיף כי תשתי יותר בעצמך ותניקי לעיתים יותר תכופות. יום נעים וחג שמח! אפי נבו כהן מדריכת לה לצ'ה

../images/Emo23.gif מים בנוסף להנקה?

את אכן צודקת. מחקרים שנערכו על אוכלוסיות שחיות במדבר הראו שגם שם, תינוקות שיונקים מלא ולפי סימני הרעב/צמא שלהם, אינם זקוקים למים. חלב אם מכיל למעלה מ-90 אחוז מים. אם אמא דואגת, היא יכולה פשוט להניק יותר
אם יש לבייבי שלך חמישה-שישה חיתולים רטובים ליום, היא שמחה ועולה במשקל, אזי היא מקבלת כל מה שהיא צריכה. בברכה, עדי יותם מדריכה ליגת לה לצ'ה ישראל

בתי בת 1.9 ושותה מים מגיל 5 חד'

התחלתי לתת לה לשתות מים מפני שזה היה קיץ והיה מאוד חם. כעיקרון ברגע שמניקים אין סיבה לתת מים. במיוחד לא בימים קרים אלו.

למעלה