מזונות

עמיתחלי

New member
../images/Emo39.gifמזונות

שלום, אני אם חד-הורית (לא נשואה) לילדה בת 4.איני עובדת וכרגע אני מתקיימת מאבטחת הכנסה. לאביה של הילדה יש שני ילדים בני 14 ו-16 אותם הוא מגדל לבדו. הייתי רוצה לדעת מהו סכום המזונות שעליו לשלם לבתי, וכיצד מחשבים זאת. תודה מראש חלי

m i c h a l i

New member
שלום לך ../images/Emo140.gif

חסרים המון פרטים כדי לענות לשאלתך. בכל אופן, כדאי להתייעץ עם עו"ד. המזונות תלויים בגיל הילד,בצרכים הבסיסיים,תשלום לגן,הוצאות שוטפות ומדור (סכום יחסי המורכב משכר דירה,הוצאות שוטפות של חשבונות וכו') ורמת המחייה שהורגלתם אליה .( יילקחו בחשבון גם השכר שלו וההוצאות שלו על ילדיו האחרים) פני ליעוץ בנעמ"ת במקום מגורייך או בלשכה לסיוע משפטי

עמיתחלי

New member
פרטים נוספים על מזונות

בנוגע לשאלתך לגבי סכום המשכורת של אבי הילדה, אז ככה: הוא מקבל 7000 ש"ח ברוטו. הוא משלם 1300-1400 שכר דירה כל חודש. ואני מזכירה שהילדים בחזקתו. ילדתי בת ארבע.הצרכי הבסיסיים של הילדה הם צורכי אוכל, ביגוד, גן(הסעה לגן- 130 ש"ח לחודש + שכר לימוד חודשי על סך 120 ש"ח. בבעלותי דירה שאני משלמת עליה משכנתא חודשית על סך 1785 ש"ח והוצאות שוטפות על הבית (חשמל, מים,גז וכיו"ב) משפט מזונות צפוי להתקיים בחודש מרץ - 8 חודשים ללא מזונות.יש לי שתי שאלות: האחת, האם זה נכון שהוא צריך לשלם לי מזונות רטרטאקטיבית? השנייה, אם אבי הילדה יטען במשפט שהוא כן שילם עבור החודשים האלו, כיצד יהיה ניתן להוכיח שהוא לא שילם? שאלה אחרת: אחרי שבית המשפט יפסוק על אבי הילדה לשלם לי מזונות מהיכן כדאי לי לקבל את הכסף: מביטוח לאומי או מההוצאה לפועל? כדי לדעת האם אקבל את אותו הסכום מביטוח לאומי שאותו אני מקבלת נכון לעכשיו? תודה

m i c h a l i

New member
תשובות... למרות שההודעה כבר

לא "קופצת" לראש הדף (הסיבה היא שחלפו מאז פתיחת ההודעה הראשונה מעל 72 שעות) אם תרצי לקבל תשובות משאר משתתפי הפורום כדאי שתפתחי הודעה חדשה עד כאן פרטים מנהלתיים
ולתשובות: 1. לעיתים קובעים מזונות רטרואקטיבית - לא תמיד. 2. אם הוא טוען ששילם כבר בעבר הוא צריך להוכיח זאת ע"י תדפיס של דפי חשבון עם תאריכים וסכומים של מזונות. או חתימה שלך שקיבלת ממנו כסף. אם אין לו הוכחות זה לא קביל. 3.את צריכה לעשות חשבון מהיכן סביר להניח שתקבלי את הכסף. ביטוח לאומי- היתרון- הכסף נכנס בכל חודש באופן סדיר וקבוע (אם את עומדת בתנאים לזכאות למזונות ... חפשי בקישור הבא אם את זכאית או לא) החיסרון - גובה המזונות שתקבלי תלוי בגובה ההכנסות שלך. הוצאה לפועל - היתרון- תקבלי את הסכום במלואו כולל ריבית. החיסרון - זהו תהליך שלוקח זמן רב ועליך לספק להם פרטים רבים ככל הניתן וגם אז לא תמיד מובטח לך הכסף . זהו הליך די מייגע אם אין בידייך מספיק פרטים על ההכנסות של האב. מקווה שעניתי לשאלותיך ושיהיה בהצלחה

עמיתחלי

New member
מיכלי - תודה רבה

תודה רבה לך על ההסבר, הסבלנות וההקשבה. מודה לך מאוד

למעלה