ואת זה ידעתם???

דרדרית

New member
../images/Emo39.gifואת זה ידעתם???

מידע מאד מאד חשוב. לא יודעת איך אפשר היה לחשוב על שנות השישים בלי זה. אגודת חובבי הקקטוסים קמה בשנות השישים. היא עדיין פועלת. לא, אין צורך לרוץ ולדחוף אחד את השני בניסיון לשרשר את ההודעה. יש מקום לכולם.

איליקו

New member
גם אני אוהב קקטוסים...

בעיקר כשהם בבטן אותם, לא בגינה... קקטוס=צבר=סברס, לא? לפני שבועיים שהיתי במלון מעלה החמישה וראיתי שם סברס בשיא בשלותם. לא יכולתי להתאפק, תמיד זה נראה שאפשר "לצוד" אותם בלי להדקר וכמובן שחטפתי מלא קוצים אשר בת זוגתי שתחיה היתה צריכה לדאבונה לשלוף אותם מגופי אחד-אחד... טוב, גם היא נהנתה מהסברס, לא? בשנות השישים עוד דיברו הרבה על הצברים ילידי הארץ ועל תכונותיהם. בשנים האחרונות כמעט ונעלם המושג הזה. מישהו עוד זוכר מהם תכונונותיו של הצבר יליד הארץ ומדוע הוא נקרא כך?

איליקו

New member
תיקון שגיאה... וחידה...

המישפט הראשון בהודעה הנ"ל צ"ל "בעיקר כשהם בבטן, לא בגינה..." (ולא כפי שהופיע בשגיאה). כן, זו היתה שגיאה ולא טעות. אגב, מישהו יודע מה ההבדל בין טעות לשגיאה? זה קשור לשנות השישים כי אז למדתי את ההבדל, פשוט הייתי מאוהב במורה ללשון ובגלל זה אני זוכר את זה עד היום. מאז שנות השישים יצא לי לשאול את השאלה הזאת מאות אנשים ואף אחד מהם לא ידע את התשובה הנכונה. אולי כאן יהיה הראשון?

דרדרית

New member
לפי מורפיקס - בתרגום לאנגלית

לשניהם אותה משמעות mistake, error. בבדיקה מילונית- טעות- שגיאה בשיבוש. שגיאה- טעות, קביעה לא נכונה בגלל אי ידיעה או שיפוט לקוי. מבחינת מונחים שמשתמשים בהם: טעות לעולם חוזרת. תקן את השגיאה.... רגע- אני קרובה בכלל?

איליקו

New member
יפה, את בכיוון הנכון...

שגיאה היא כאשר האדם אינו יודע בכל מאודו את הדבר הנכון וטעות היא כאשר הוא יודע את הנכון אך עקב היסח הדעת אמר או עשה אחרת. אצל השוגה אם תאמרו לו שניה אחרי ששגה כי עשה את הדבר הלא נכון הוא לא ידע מהו הדבר הנכון ואצל הטועה לעומת זאת הוא יקפוץ מיד לאחר מכן ויגיד "אה, נכון, טעיתי!" ויעשה את הדבר הנכון ללא עזרה נוספת. מתנצל על האיחור במתן פתרון החידה עקב העדרות בסופ"ש.

גלי®

New member
אלא אם כן ה"טועה" הוא הונגרי/ה ,

ואז יבנה אידיאולוגיה שלמה הנסמכת על הטעות שלו ... :))))))))))))

איליקו

New member
תני לי לנחש...את הונגריה...

בגלל זה את מכירה אותם טוב? הונגריה אסלית או מטרנסליבניה?

איליקו

New member
בודפשט...זה האצולה...

של יהודי הונגריה...נכון? הם מהבודה או מהפשט?...

דרדרית

New member
תודה לך ../images/Emo140.gif אז גם אני ב....

אצולה? אמא שלי מפשט .... סופסוף יש לי איזשהו ייחוס...
איזה כיףף לי

פרחבר

New member
אני, אני אני אני אני יודעת את התשוב

אמרו בזמני : קוצני מבחוץ ומתוק מבפנים.

למעלה