הילדים של זכרון יעקב

../images/Emo39.gifהילדים של זכרון יעקב../images/Emo23.gif../images/Emo65.gif

עמית דונסקי, חניך בקורס, עדיין לא מרחף וכבר הספיק להטביע את חותמו על לא מעט פעילויות ברוכות של האגודה, ביקשני לעשות לקידום יוזמה נוספת שלו. זכרון יעקב היא עיר בה נמצא אחד מאתרי הרחיפה החשובים בארץ. בזכרון יעקב גם נמצא בית הספר בו לומדת בתו של עמית בכתה ו´ ! בניגוד לנתניה למשל, בה קיימים קשרים הדוקים בין העיריה והאגודה, בזכרון למעשה אין כל קשר בין העוסקים ברחיפה לבין תושבי המקום. המרחפים מרחפים והתושבים תושבים, - כל אחד בפינתו. תמציתו של הרעיון הוא לקשור קשר קטן בין שני הקצוות. אם הקשר הקטן יגדל, שני הצדדים רק ירויחו. קשירתו של הקשר הראשון מצריכה השקעה קטנה, לא כספית ! ......................................
................................... בבוקר יום שישי אחד בהיר, שטוף שמש ומבורך בטרמיקות, יגיע מרחף מנוסה ובעל לב לבית הספר, ומיד לאחר הצלצול יכנס עם הילדים לכתה . . . הילדים כבר ידעו מראש מי האורח ויתקבצו סביבו בהערצה, מצפים לכל מלה שיספר המרחף על עיסוקו המופלא. הילדות ישאלו איך זה להרגיש כמו ציפור, והילדים יתעניינו בווקטור העילוי והשפעתו על הגרר. השעה תחלוף מהר. מיד עם הצילצול הבא יצאו כולם נרגשים מהכיתות, ירוצו ל
שיקח אותם לעמדה, ויריבו ביניהם מי יישב ליד המרחף. כל תושבי זכרון יודעים איך נראה מצנח באוויר, אבל מעטים מיששו את הבד, ומעטים עוד יותר יודעים שהמלון עם הבריכה והמזנון של הארטיקים מתפקד גם כמקור עילוי. בסיומו של היום יחזרו הילדים הביתה "עייפים אך מלאי חוויות" ויספרו בהתרגשות להוריהם על מה שעבר עליהם, וספורט הרחיפה יזכה לעוד 200 תושבי זכרון עם סימפטיה לספורט הזה. ............................................................................ טוב, עכשיו נגמרו הסיפורים, וקדימה לעבודה : 1. דרוש מרחף שיקדיש כשעה מזמנו לילדים בבית הספר. הכישורים הדרושים : מעט נסיון ברחיפה, הרבה
ותקשורת טובה עם ילדים. ( כל האמור בלשון זכר מכוון לשני המינים במידה שווה ) 2. דרוש מי שירכז וישגיח על ההתכנסות באתר מטעם האגודה (יכול להיות גם הנ"ל). המורים כמובן ישגיחו על הילדים, אבל דרוש מישהו שידע להגיד לאיפה אסור להתקרב
ובמה כן מותר לגעת, לענות על שאלות לוגיסטיות של המורים, לייצג את האגודה כארגון וכו´. מס´ 1 ו\או מס´ 2 וגם מרחפים בשטח יסבירו ויענו לשאלות של הילדים הסקרנים. אם עשינו את זה, וסיימנו את היום בהצלחה, והצלחנו לשמח ולו רק ילד אחד, - דיינו .
אבל : אם נצליח לעניין גם את העיתונות המקומית, ונמצא איך להלהיב את הטלויזיה הקהילתית, ונביא לארוע את ראש העיר שיצטלם עם כולם, אז באמת הרווחנו את היום בגדול.
הרבה דלתות ייפתחו בפני האגודה. יזכרו לנו את זה עוד הרבה זמן. לכן, בהמשך רשימת הדרושים : 3. דרושים יזמים ובעלי קשרים לכל הנ"ל ! כל המרבה הרי זה משובח. הרעיון הוא רעיון, ואפשר להתייחס אליו כאל רעיון גולמי ולהציע בפורום שיפורים והרחבות. מי שרוצה להתנדב ולהציע עזרה ספציפית מתבקש לכתוב רק באימייל אלי ואל עמית, שכתובתו [email protected] או בטלפון עמית 04-6292202 051-364027 רוני 08-9723455 ודרושים גם בעלי קשרים עם טלי, שתדאג לסדר לנו את היום הטרמלי,
ולו רק פעם אחת ביום הזה. תודה,
רוני.

אני מתנדבת!../images/Emo102.gif

רעיון נחמד! בתור תושבת זכרון (שגם אחיה לומד בה) ובעלת ניסיון בהדרכה, אני לוקחת על עצמי להעביר את ההסבר בביה"ס (לפחות זה של אחי, ואני מוכנה גם באחרים). אגב, מניסיון - בקבוצות של ילדים עם מלווה מבוגר, קורה שהמבוגר מתעניין הרבה יותר מהצעירים... אולי כדאי להזמין גם את ההורים והאחים. אני בטוחה שזה גם יוסיף כמה חברים לאגודה.

adunsky

New member
פגישת תיאום

----------------------------- הודעה זו מיועדת לכל מי שהתנדב לקחת יד בדבר. אבל גם היום, ועד לשבוע הבא; מועד קיום האירוע, נשמח לקבל מתנדבים נוספים ! ----------------------------- שבת שלום לכולם ! פגישתנו היום תערך בזכרון-יעקב בבית ספר "החורש" בשעה 20:30. כדי להגיע לבית הספר מומלץ להכנס לזכרון-יעקב מהכניסה הראשית, בכביש הישן לחיפה. מעט לאחר תחילת העלייה יש לפנות שמאלה בפנייה המשולטת "גבעת-עדן". משם, יש להמשיך עם הכביש עד לכיכר. בית ספר "החורש" נמצא משמאל לכיכר. לאחר הפנייה שמאלה בכיכר (כביש הכניסה ל"גבעת עדן"), ניתן להמשיך עוד כ- 50 מ´, ובצד ימין ישנו חניון קטן בו ניתן להשאיר את הרכבים. נוכחותכם בפגישה היום חשובה, אשמח לראותכם. הודעות אישיות נשלחו אליכם בדוא"ל ובמהלך היום אצור עמכם קשר טלפוני לתיאום הפגישה. מספר הטלפון שלי בבית: 04-6292202 מספר הפלאפון: 051-364027 תודה. עמית דונסקי.

למעלה