תגובה מפורטת
"
אין לי בעיה שיהיו שרים בממשלה, או בתור חברי כנסת". גם לי אין בעייה שיהיו ג'ינג'ים בכנסת או בממשלה. יש פה רק שאלה קטנטונת: מי זה "אני", ומי זה הגינג'ים? באיזו זכות אני בכלל מחלק להם ציונים ורשיון להיות חברי כנסת או לא? אני תרמתי/תורם למדינה יותר? כנ"ל אתה. מי אתה בכלל, סליחה על הבוטות, שתחלק כאן הרשאות למישהו? "
הבעיה שלי היא עם אותם אנשים שביום פקודה יצאו נגד המדינה ויסייעו לאויב. ולדאבוני - רבים האנשים שיעשו זאת. (זהו אפילו הערבי הממוצע)." - אינני יודע על אלו פנטזיות ועל אלו סטטיסטיקות אתה מתבסס, ועל איזה "ממוצע" אתה מדבר, ועל איזה "אויב". בינתיים מה שאנו רואים זו המרדה מסיבית נגד המדינה מצד הכתומים שופכי החומצות, מצד מתנחלים המתנכלים פיזית לחקלאים פלסטיניים, עשבים שוטים שרוצחים ראש ממשלה נבחר. באיזשהו "יום פקודה" ימרדו המתנחלים בשלטון החוק (שכאילו קיים פורמלית) ויארגנו הפיכה צבאית. על מי יוכלו לסמוך שוחרי הדמוקרטיה בארץ? עליך? "
הערבים לא רוצים אותנו כאן" - המצב בדיוק הפוך: אתם לא רוצים אותם כאן! דיבורים-דיבורים, אבל מעשית המדינה היא זו שמפקיעה את אדמותיהם זה עשרות שנים ומפלה אותם לרעה בכל התחומים. כמובן, השכן/ידיד/עמית הנורמלי שלי, שהוא במקרה ערבי, יעדיף בתור שכנים אנשים נורמליים כמוני, ולא גזענים או פושעים בני דת כלשהי. אתה סתם מניף טענות ללא כל ביסוס, עם "ממוצעים" שכביכול חישבת, ומשקיע את מירב מאמציך לישום התרחישים הדמיוניים שלך, המבוססים על פחדים קמאיים ושנאת הזר, במקום להשקיע את המאמצים לקירוב לבבות, להבנת הזולת ולביטול האפלייה על כל סוגיה, לכינון דמוקרטיה אמיתית ושלום עם שכנינו, כדי שפשוט לא יהיו אויבים ופחד קמאי מפני "יום פקודה דמיוני". "
מבחינתם האדמה קדושה, ולא יפסיקו עם פעולותיהם עד שהם ישחררו את המדינה מיד האויב הציוני." - מבחינת מי? מבחינת מלך ירדן, הבובה האמריקאית, הנחשב פטרון של המקומות הקדושים? מצד ערביי ישראל שרובם מצביעים למפלגות הציוניות, ושרובם המכריע היה מאז ומתמיד חילוני, והיה נשאר כזה לולי דחפה אותם המדינה לזרועות היאוש והדת? מצד המשטר החילוני של סוריה? מצד הפלסטינים בשטחים הכבושים שרק רוצים שנסתלק מאדמותיהם? מי זה "יפסיקו את פעולותיהם"? הפלאח מבילעין שרק רוצה שיאפשרו לו לעבד את שדותיו, והפעולות היחידות שהוא עושה זה הפגנות נגד הפקעת אדמותיו? או הממשלה הפלסטינית אשר אנו מתעקשים להחרים אותה? בסופו של דבר לא מדובר במה שמישהו היה רוצה, אלא בממשלות שאיתן אנו אמורים להידבר ולעשות שלום. אם נוותר על השליטה הקולוניאלית בשטחים הכבושים ונזכה להכרה גורפת מצד כל חברות הליגה הערבית כולל המדינה הפלסטינית שתקום, אז מה אכפת לנו אם מישהו יחלום על שחרור עוד משהו? גם בצד שלנו לא חסרים אנשים החולמים על א"י השלמה מהפרת עד היאור, ושתי גדות לירדן, שזו שלנו וזו גם כן. כשתהיה הכרה הדדית בין ממשלות, ושיתוף פעולה על בסיס אחדות האינטרסים - התפתחות בשלום זה לצד זה, גם אם יוותרו ארגוני טרור נפרדים הם יהיו בבידוד מוחלט, נגד כולם, נגד כל העולם ונגד העמים שלהם. "
אתה מציע בעצם לסתום להם את הפה עם כסף, חיים טובים ומאושרים, אבל השאלה היא אם זה יעבוד." - אני מציע לסתום את הפה למחרחרי מלחמות גזעניים מכל הגוונים, וזה הכל. מדוע אני אמור לסתום את הפה לעוד מישהו? כאשר קיימת הבנה הדדית, כבוד הדדי, ללא אפלייה, כולם מרגישים את שייכותם הטבעית למקום ולקולקטיב הנקרא "מדינה". רבים ממילא מרגישים עצמם שייכים, למרות האפלייה. ואינני מדבר על הערבים בלבד. מדוע אתה חושב, שהקסנופוביה (שנאת הזר) היא תכונה מולדת של בני האדם? אתה בוחן אנשים לפי עצמך? אבל אתה טועה בגדול. כנראה, מעולם לא ראית ערבים, ואתה בטוח שיש להם קרניים וזנב. "
אם נשפר את חייהם של הערבים בצורה דרסטית" - שוב פעם: מי זה "אתם"? מי מינה אותך לשפר את חייהם של הג'ינג'ים? במה אתה יותר מיוחד מהג'ינג'ים? תן לישראלים לשפר בעצמם את חייהם, בלי אפלייה: ג'ינג'ים, ערבים, נהגי מוניות, מצילים בים. אף אחד לא הסמיך אותך לשפר את חייו. "
הם יסכימו שהישראלים ישלטו באזור?" מה?! יש לך תסביך גדלות, או זו סתם טעות הקלדה? מדוע רק באזור, ולא בכל העולם? "
אתה כנראה חושב שכן, אבל אולי המנטליות של הערבי הממוצע שונה מהמנטליות של המערבי הממוצע שמעוניין בשלום ודמוקרטיה? אתה חושב שהערבי הממוצע יוותר כ"כ מהם על האידאולוגיה שלו? אני לא." - נסה להתרכז ולסח ביתר בירור את כוונתך, כי אינני מבין מדוע מישהו אמור להסכים שאחרים ישלטו עליו. "מנטליות ממוצעת" זה כמובן מצוין, ביחוד כאשר היא מבוססת על מחקר סטטיסטי מעמיק. נתחיל מהמנטליות של המערבי הממוצע המעוניין בשלום ובדמוקרטיה (
). הודות למנטליות שוחרת שלום ודמוקרטיה זו, המערבי הממוצע כבש את הודו ואת אוסטרליה, את אפריקה ואת שתי האמריקות, הביא לפראים שלום ודמוקרטיה, ומאז יש באמריקה יותר שחורים שנקלעו לשם באקראי מאשר אינדיאנים. המערבי הממוצע הפציץ את יוגוסלביה למען השלום והדמוקרטיה, כבש את עירק ואת אפגניסטן לשם השלום והדמוקרטיה, ומאיים יומם ולילה על סוריה ועל עירק בשם השלום והדמוקרטיה. המערבי הממוצע הקים ב"יהודה ושומרון" התנחלויות וממשיך לגזול את אדמותיהם של הילידים הפראים בשם השלום והדמוקרטיה, וכך גם לפזר בגז מדמיע את ההפגנות נגד הפקעת האדמות בבילעין בשם השלום והדמוקרטיה. שלא לדבר על סתם מקרים קטנים כמו השלכת פצצות גרעיניות על שתי ערים גדולות בידי המערבי הממוצע שוחר השלום והדמוקרטיה, או ביצוע הטבח בדיר יאסין, בכפר קאסם, ובצברא ושתילא בשם הדמוקרטיה והשלום. האם ההתעקשות על המשך השלטון הקולוניאלי בשטחים הכבושים מעידה על נטייה ממוצעת לשלום ולדמוקרטיה? "
בנוגע לסוריה: זה לא משנה מה כותבים עליה בעיתונים. השאלה היא מה היא חושבת שהיא. היא חושבת שהיא חזקה, ושהיא יכולה לתקוף אותנו ולנצח. וזה מה שמשנה." - טוב, אם אתה אמרת, אז אתה כנראה יודע יותר טוב מהעיתונים. ואם היא ככה חושבת, אז מדוע אינה תוקפת?
ומתי היא מתכוונת לכבוש גם את ארה"ב? "
ושוב, בנוגע לצביון: צביון הכוונה לרוב יהודי, שיקבע את האופי של המדינה. אם הרוב יבחר בפושע להיות ראש ממשלה - זה מה שיהיה. ואם הוא יבחר בערבי לראש ממשלה - זה מה שיהיה", ואם הוא יבחר בג'ינג'י לראש הממשלה, אז זה מה שיהיה. או באיטר יד ימינו? אפשר להבין, שאם נבחר בפושע לראשות הממשלה, זה ישפיע על אופי המדינה. אבל מה זה משנה אם ראש הממשלה הוא ג'ינג'י, ערבי, או איטר יד ימינו? האם בחירת ג'ינג'י תהפוך את כולם לג'ינג'ים, ובחירת ערבי תהפוך את כולם לערבים? הנה יש לך שר ערבי, שבא במקומו של יהודי שלא רצה לשבת ביחד עם ליברמן. אתה חושב שזה שכן הסכים לשבת עם ליברמן יהיה יותר "שמאלני"? כבר היה בפרו נשיא ממוצא יפני, ושליט גרוזיני בברה"מ, וקרואטי ביוגוסלביה, וראש ממשלה יהודי בבריטניה ובצרפת, ועוד כהנה וכהנה, ואף אחד מהם לא בנה את מדיניותו בהתחשב במוצאו האתני. אתה בעצמך מוזמן לענות על שאלתך, לפי הדוגמאות שאתה הבאת: האם היית מעדיף בראשות הממשלה פושע שהוא יהודי, על פני אדם הגון שהוא ערבי?