מרווה

../images/Emo36.gifמרווה ../images/Emo26.gif

עם כל היעילות שבה . מה החסרונות שלה ? ממה צריך להיזהר ?באיזה מינונים צריך להשתמש?

Negyot

New member
מרווה

ובכן.. מרווה הינה צמח מופלא שלו תכונות מעולות, גם בתור צמח לחליטה וגם כשמן. אבל, וזה אבל גדול, יש לזכור שהמרווה שהיא פיטו-אסטרוגן - הורמון נשי "מן הטבע" ולכן לנשים בהריון אסור לצרוך אותה וכך גם כל מי שמטופלת הורמונלית בדרך כלשהי. אני מצרפת קובץ על המרווה, כשהכוונה שם היא בעיקר בשימוש בשמן הארומטי. הוא מחולק לשני סוגים: מרווה רפואית (SAGE) ומרווה בהירה / מרושתת (CLARY SAGE).

Negyot

New member
ולגבי שאלתך

לא שמעתי מעולם על כך, חיפשתי צידוק לזה ברשת ולא מצאתי, להפך.. מצרפת קישור, תלך בו ל"אזהרות שימוש" ותקרא שאפשר להרתיח גם 10 דקות...

נגיעות,

אמנם זה כתוב היטב , אבל לפרסם חומר שיש בו בליעה לאנשים שלא יודעים מה זה ולא מתעסקים עם זה , זה קצת חוסר אחריות. אני מאד אוהבת את ההסברים שלך אבל לא אהבתי את זה שפירסמת את הקובץ הנהדר אמנם, אבל מיותר למי שאינו מבין בכך. ובטח בטח בבליעה שיכול לגרום להרבה מאד נזקים אם התמצית האתרית אינה מיועדת לבליעה ולא חסר אנשים שיקנו בזול ממקור לא אמין במיוחד.

Negyot

New member
יש בזה מן הצדק

קודם כל, פרסמנו פה כבר 400 פעם ששמנים קונים ממטפלים מוסמכים או מ ספקים ידועים ובעלי רשיון ממשרד הבריאות. נכון, הייתי צריכה להזהיר מפני בליעה של שמנים לא טהורים אך מכיוון שעשיתי זאת כבר כל כך הרבה פעמים, פשוט לא עשיתי זאת גם הפעם. הקובץ הזה (שאגב יש לי כזה לעוד שמנים) מיועד בעיקר למי שלמד את הנושא, ואולי ברמה טיפולית גבוהה מדי לקהל הרחב. (שמתי את הקובץ כי הוא מקיף המון תחומים, כולל אזהרות מיוחדות). סליחה ותודה על הפניית תשומת הלב. אז שוב חוזרת ואומרת..שמנים לבליעה רק אצל ארומתרפיסט מוסמך!!!! דודו!!! לא לבלוע שמן בלי להגיד לנו קודם (סתם סתם)

../images/Emo36.gifנגיעות../images/Emo36.gif

אינני משתמש בשמן האתרי של המרווה אלא אך ורק כתוספת של שלושה עד ארבעה עלים טריים או יבשים לכל כוס תה ,כאשר בכל יום אני נוהג לשתות כ ארבע כוסות תה ואפילו כשיש לאחד הילדים שלי כאבי בטן אני מכין לו תה מרווה , וזה עוזר , מאוד עוזר .לכן רציתי לדעת האם ישנם סיכונים כל שהם בשתיה מרובה של תה מרווה ??????????????????? בקשר לשאלתך .. אני כןןןןןןןןן נוהג לבלוע שמן אבל לא של מרווה

Negyot

New member
דודו..

לא נראה לי שהמינון שציינת הוא בעייתי - 4 כוסות ליום זה בסדר, אלא אם, כמובן, אתה בהריון ואז..אל תשתה את החליטה. ואם אתה בולע שמנים, תדאג שזה יהיה בפיקוח ומינון שנתן ארומתרפיסט מוסמך ורק שמנים שמצויין עליהם שמיועדים לבליעה. השמנים יכולים לפגוע בכבד בשימוש לא נכון, לא לשחק עם זה. (מדובר בשמנים ארומטיים, כמובן). לילה טוב ותהיה בריא...

יש לציין גם שתה מרווה

בכמויות גדולות יכולות לגרום נזק למערכת העצבים . אני לא ממליצה לשתות כל כך הרבה תה מרווה ביום. 2 , 3 כוסות ביום זה המקסימום ואפילו יותר מידי.

למעלה