seaגל

New member
../images/Emo35.gif

"לא טוב היות האדם לבדו" האמנם? האמנם האדם צריך לשאוף להיות ביחד? בזוגיות? האם להיות לבד זה כוח או חולשה? האם לא רצוי קודם להיות לבד בשביל לדעת להיות ביחד?? עד כמה שנרצה הכי קרוב יש לנו רק אותנו ואני למדתי לאחרונה שהשיעור הכי גדול שלי בחיים החל ברגע שנשארתי הכי לבד שרק אפשר למדתי שהכוח שלי שטמון בי היום הוא בזכות זה שלמדתי שיש לי אותי ואני לא תלויה בנוכחות של עוד אדם בשביל לחיות הכי טוב שאפשר כך שלהיות לבד זה לא סוף העולם אלא התחלה נפלאה לגעת בי ועכשיו קל לי הרבה יותר להכניס אנשים לחיי.... מה אתם אומרים,מנסיונכם: טובים השניים מן האחד? או הוא לבדו בן כה וכה?

schlomitsmile

Member
מנהל
גם זה וגם זה... מסכימה איתך, שאם מנסים למלא חוסרים בתוכנו באמצעות אדם אחר, זה נידון לכישלון. מנסיוני ולהרגשתי, זוגיות היא מרכיב חיוני בחויה, באושר ובצמיחה האנושית, אבל כדי שהיא תהיה זו שתחזיק מעמד עד שיבה טובה, צריכים בני הזוג להגיע לאיזושהי בשלות ושלמות כל אחד בתוך עצמו. אבל יש מקרים, שהזוגיות היא לפרק זמן מוגבל, ובאמצעותה אנחנו לומדים משהו על עצמנו, משהו שמצמיח אותנו. אחת מתוצאות אותה צמיחה, עשויה להיות פרידה. זה כואב, אבל זה בסדר. גם הלבד עשוי להיות מבורך, ולתת לנו שיעורים חשובים. אבל בסופו של דבר, רוב האנשים זקוקים לביחד, לשותף לחיים, לאהבה שממנה אפשר לצאת לעולם, ואליה אפשר תמיד לחזור בסופו של יום.

ה מוזה

New member
../images/Emo204.gif../images/Emo204.gif

הביחד לא מבטל את הלבד הרבה קשרים נרקמים בין אנשים מתוך איזו מחשבה של"ביחד" אבל בסופו של דבר זה לא ביחד אלא הבריא הוא זה לצד זה גם כשאנחנו ביחד בריא לתת מקום ללבד אני אומרת, טובים השניים כשיש מקום לאחד זוגיות בה אין לבד היא זוגיות חונקת מי שנכנס לזוגיות כדי לברוח מהלבד בורח מעצמו וימלא את המקומות החסרים באדם אחר,בצרכים של האחר,יבטל את עצמו לפעמים הביחד הוא ממקום של חולשה כשהביחד הוא ממקום של מרחב ללבד זו עוצמה . לא תמיד טובים השניים מן לבד כי לפעמים בשניים יש הרבה יותר חולשה לבד ככה אנחנו באים לעולם וכך גם נצא ממנו.

seaגל

New member
קראתי

מספר פעמים ומצאתי את עצמי מזדהה עם מה שכתבת "בריא לתת מקום ללבד..." והרבה מעבר... תודה

למעלה