../images/Emo35.gif

נגמר פינוי הישובים בגוש קטיף וצפון השומרון.. עוד מעט ההתנתקות תסתיים באופן סופי.. מה יהיה אחרי זה... אופטימים/פסימים לגבי זה..וכמובן למה..

אופטימית.

לא סתם אני בעד ההתנתקות. למרות שבזמן האחרון לאבו מאזן יש אמירות טיפשיות, והוא לא יציב במיוחד, ובאופן כללי די שפוט של החאמאס, חייבים להיות אופטימיים, כדי שכל המהלך הזה לא יהיה לחינם.

עם הנצח

New member
מאיזה בחינה?

בעצם.... אני לא מוצאת משו להיות אופטימית לגביו.... באסה.... חצי הכוס הריקה!....

מה השאלה בכלל

מה שיקרה זה ברור: מרכז טרור חדש, וחממה לחמאס במקום לעגבניות. יש אופטימים ויש פסימים. תלוי כמובן, מי.

פסימית.

חכו, הקסאם הבא זה רק עניין של זמן. קסאמים על חדרה,נתניה,אשקלון,וכל מי שבדרך. ההתנתקות לא הסתיימה באופן סופי, קונדוליסה רייס אמרה שזה רק שלב התחלתי בדרך לגבולות 67- ברשותכם, הייתי רוצה להקדיש לה שיר: א-ש-ליוווות.... זהו. נ.ב ממש מתאים לבן לאדן להתקיף עכשיו-אם הוא במקרה רואה את (שוב,א-ש-ליווות),אז שייקח לתשומת ליבו שקונדוליסה רייס קצת מעצבנת ומיותרת... פליייז...היא מה-זה מגעילה... סתם,לא משנה....

iknow

New member
תגידי

את תסכימי לגבולות 67 אם תובטח לך (ולא מדובר פה על הבטחה של מישהו אלא אני הנחה של משהו שיקרה! מדובר על מצב היפותטי) הפסקת הטרור ושלום?

לא בדיוק

לא שמעת את נסראללה? (בנאום הזה שכולם צעקו איטבח אל יהוד...!) הוא אמר שלגבולות 67 הוא רוצה להגיע ע"י התנתקויות (לא זוכרת איך הוא קרא לזה), ולגבולות 48 יגיעו בכח. אם הערבים היו רוצים שלום,גם הם היו מוכנים לוותר על משהו, הבעיה שהיא עכשיו אנחנו נותנים להם שטחים, משחררים להם אסירים,ולא מקבלים כלום-אפילו לא רגיעה למשך זמן קצר. מי שהפר הסכמים בעבר, זה כבר לא בטוח לסמוך עליו.

iknow

New member
על מה הם צריכים לוותר?

נו? קדימה... על זכות השיבה? (על כזה קלף לא מוותרים אף פעם בהכרזות חד צדדיות במשא ומתן) על השטחים שאנחנו כבשנו לאחר 19 שנה שהם היו בשליטתם? (גם פה, שוב מדובר בעיקר בטכניקות משא ומתן - יש לציין שערפאת היה דפוק קצת אבל יש הרבה סיבות להאמין שאבו מאזן לא כזה.) מי הפר הסכמים בעבר? משום נראה לי ששכחת את מסע ההרג שהבחור ההוא מהשומרון ביצע לאחרונה. זה כבר לא בטוח לסמוך עלינו?

snea

New member
בוא נראה...

על זכות השיבה - הם לא צריכים לוותר - הם חייבים. זה לא נושא למו"מ בכלל. על השטחים שאנחנו כבשנו לאחר 19 שנה שהם היו בשליטתם - תגדיר שליטתם. ולמה אבו מאזן לא דפוק? כי הוא גם תומך בטרור בעקיפין? כי הוא גם לא מוותר על זכות השיבה? אני הייתי אומר גם לוותר על גושי ההתנחלויות הגדולים. אם הם רוצים את השטחים האלה - שיעיפו את כל הפלשתינאים שמתגוררים בישראל באופן בלתי חוקי (ויש עשרות אלפים כאלה) ויקחו את הערים הערביות שליד הגדה. זה המינימום. כמובן לא צריך להזכיר את הפסקת הטרור לגמרי. ומי הפר הסכמים בעבר??? אני בהחלט לא אומר שאנחנו נקיים, אבל הם הפרו כל כך הרבה הסכמים שזה לא יאומן. ואנשי הטרור היהודי שייכים או לתנועת כ"ך או לאף תנועה, והם בהחלט שולָיים שולִיים. לעומת זאת, המאתבדים אצלם שייכים לתנועות עממיות רחבות, שבקרוב מאוד יהיו גם מפלגות גדולות שם.

דפוק קצת?

לוותר על האסירים (המחבלים), לוותר על הטרור-ולנסות לדבר. (אני בטוחה שהם יכולים למצוא להם מקום אחר להתיישב בו,יש 21 מדינות ערביות במזרח התיכון) השטחים שכבשנו מהם לא היו בדיוק שלהם, הפלשתינאים הם פליטים,והשלטון היה של הבריטים. כל מדינה כיום יושבת על אדמה כבושה,אין שום עם בהיסטוריה ששמר גם על הזהות שלו וגם על המיקום שלו, אין אף פלשתיני שחשב להחזיר את שטח ישראל לבריטים ואין אף בריטי שחשב ששטח ישראל מגיע לטורקים, רק השמאל חשב על הרעיון המקורי הזה.כל הכבוד. מי הפר הסכמים? זו שאלה רטורית כאילו? אני באמת צריכה לענות עליה?,'זתומרת,את רציני/ת? אוסלו,קמפ דיויד. משום מה אני דווקא זוכרת את "מסע" ההרג של הבחור ההוא מהשומרון, ומשום מה אני גם זוכרת את הרצח בעיר העתיקה,מוזר. אה,ומסיבה מאוד לא ברורה אני גם זוכרת את טלי פחימה. איך הזיכרון שלי? לסמוך עלינו? על מי? את מתכוונת לכלל תושבי ישראל (היהודים)- או לימין/שמאל/חילונים/דתיים/חרדים/עשירים/עניים/ברוכות ילדים/חד-הורית/משפחות-מצוקה/עירוניסטים/מושבניקים/קיבוצניקים/מתנחלים/פליטים/מרכז/צפון/דרום/ אולי גשר????????????? מי? אה,כולם?אי אפשר לסמוך.

אם..

אם מבטיחים לי שקט ושלום אני מחר יוצאת מהבית.. תמשיכו לחלום.. הם אומרים בפרוש שעד שנושמד הם לא יהיו בשקט.. אל תתני להם לעבוד עלייך.

iknow

New member
ברור. עלי הם עובדים אבל את קוראת

אותם כמו ספר פתוח... בנוסף לעובדה שזו גישה ילדותית מעט (הרבה!) זו גם גישה שגויה. למה ש"הם" (אגב, ההתבטאויות מאוד מתמתנות עם השנים) אומרים לגבי העתיד הרחוק אין ליחס כמעט חשיבות ומאחר ומדובר בתעמולה גרידא.

Vrock

New member
מי שדורש דרישות כאלה

באופן חד צדדי לא מתחייב בכלל לשלום.

yiffah

New member
אופטימית, כמה שזה מוזר

אמנם לא הייתי כל כך בעד... אבל אני מקווה שמעכשיו יהיה יותר טוב, קשה לי להאמין שיכול להיות יותר גרוע

shaked123

New member
פסימית!

ההתנתקות לא תביא שלום! ברגע שבו החליט שרון על ההתנתקות הוא הראה חולשה! הערבים הבינו שהטרור עזר ונכנענו ללחץ הפיגועים!! וזה לא ייפסק כאן ומה הלאה? ניתן להם את ירושלים? ותל אביב?

למעלה