אומפופו

New member
../images/Emo35.gif

נתונים שורה של אלפי נורות. לכל נורה יש מתג. כל הנורות כבויות. בא אדם והזיז את המתג לכל הנורות (הדליק אותן). בא אדם שני והזיז את המתג לכל נורה שניה (בראשונה לא נגע, כיבה את השניה, לא נגע בשלישית כיבה רביעית...) בא אדם שלישי והזיז את המתג לכל נורה שלישית. וכך באו אלפי אנשים כמספר הנורות. איזה נורות ישארו דלוקות בסוף?

swirrrly

New member
../images/Emo62.gif ../images/Emo118.gif

1, 4, 8, 16... נראה לי כל מה שהוא ריבוע של משהו נשאר דלוק... =/

swirrrly

New member
../images/Emo62.gif ../images/Emo118.gif

נראה לי שכל מה שיש לו מספר אי זוגי של גורמים (כולל 1) ראשוניים, נשאר דלוק...

../images/Emo62.gif + הסבר...

תשארנה בסוף כל הנורות שהן ריבוע של מספר שלם, דהיינו - 1,4,9,16,25,36,49,64, וכו´ וכו´ ההסבר - לכל מספר (שהרי כל נורה ממוספרת) יש מספר זוגי של מחלקים... לדוגמא - 15 יש את - 1,3,5,15 ולכן יגעו בו 4 אנשים - הדלקה, כיבוי, הדלקה, כיבוי. רק למספרים שהם ריבועיים יש מספר אי זוגי של מחלקים (בעצם מספר זוגי, רק שהשורש מופיע פעמיים), לדוגמא - 16 - 1,2,4,8,16 ולכן - הדלקה, כיבוי, הדלקה, כיבוי, הדלקה. זה למה

swirrrly

New member
רגע... אבל ../images/Emo118.gif

מה עם... 646? יש לו: 1,2,17,19,646 זה יוצא מספר אי זוגי... ואתה אמרת שרק לריבועיים יש אי זוגי...

אל תנסי אפילו...

בפעם הראשונה ששמעתי את השאלה הזאת הטרחתי את עצמי וייסרתי את עצמי שעתיים שלמות וזאת המסקנה !!!

swirrrly

New member
וואלה? ../images/Emo118.gif

להשתחצן או לא להשתחצן.. זאת השאלה! להשתחצן! אפנה אותך לתשובה שנתתי לשאלה הזאת, בשרשור הזה.. הייתי די מאוד קרובה לפתרון הייתי אומרת...=/ וזה לקח לי.. הממ.. הבה נגיד.. כרבע השעה...?

אבל אני הייתי בן 7 ../images/Emo8.gif

סתםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם

למעלה