MrJacKasS

New member
../images/Emo35.gif

נסה ליצור באמצעות הספרות 1, 2, 3, 4, 5 תוך שימוש בכל הספרות - בכל ספרה פעם אחת בדיוק, ובאמצעות פעולות חשבון, את המספר 2000. *לחידה ישנם 5 פתרונות נכונים.

natalyp

New member
שאלה

מותר ליצור מספרים מהספרות? כמו למשל (סתם דוגמא!!!) 321+45?

MrJacKasS

New member
לא, אבל

מותר ליצור פעולות חשבוניות מהספרות והנה לך רמז

../images/Emo62.gif? בספק,

כי הפעולה "בחזקת" לא נקראת "פעולת חשבון".
2^4 * 5^3 4^2 * 5^3​
("^" - בחזקת) את ה-1 אפשר לשים כמעט איפה שאתה רוצה.

MrJacKasS

New member
../images/Emo127.gif ../images/Emo127.gif יפה... ../images/Emo13.gif

1) אקח את זה כפתרון אחד מתוך החמישה. 2) מנין צץ לך הרעיון שחזקה איננה פעולת חשבון?!

הערות

1. אם כבר, אז 2 בחזקת 4 ו-4 בחזקת 2 הן שתי פעולות שונות, למרות התוצאה השווה. את ה-1, כמובן, אפשר להציב בהרבה מקומות, ולקבל איזה 20 פתרונות שונים, אז זה כבר לא מעניין. 2. העלאה בחזקה היא פעולה נהדרת, ואני מאוד אוהב אותה. אבל קיים מונח כזה "פעולות חשבון", שזה כולל בדיוק את 4 הפעולות: חיבור, חיסור, כפל וחילוק. טוב, לא חשוב.

MrJacKasS

New member
אני רואה שמתמטיקה זה לא הצד החזק

שלך. אם חזקה היא לא פעולה חשבונית אז מה היא??????? 2 בחזקת ארבע וארבע בחזקת 2 הם אכן שתי פעולות שונות, אבל אני מחפש משהו אחר. בברכה,

מה לעשות, לא לכל אחד

זה נתון...... חשבתי לתומי שהיא פונקציה בינרית נוספת ל-4 פעולות החשבון.

אורי, אם כבר נפלט לך משהו על טלמון

אז סתם לידיעתך הוא אחד מהאנשים כאן בארץ שמבינים יותר טוב מתמטיקה... בדקת בכלל על מי כתבת את המשפט הזה לפני ששלחת אותו ? ואתה מוזמן להיכנס לפורום "מתמטיקה" בתפוז ולבדוק במי מדובר לפני שאתה קובע קביעות. לעצם העניין, טלמון צודק במה שאמר, אבל כמובן שזכותך להחליט בחידת שלך מה נחשב עבורך פעולת חשבון ומה לא. רק תרשום את זה כשאתה מנסח חידה.

למעלה