שאלה

../images/Emo35.gif../images/Emo35.gifשאלה

אני מחפשת חמוס ומחכה ומחכה ומחכה להמלטות... עכשיו דיברתי עם איזה אחד שרוצה למכור חמוס ב700 ש"ח
וכמו שהבנתי המגדלים לא אמורים למכור במחירים כאלה לא? בהתחשב בזה שזה חמוס לא מסורס ושלא עבר חיסונים...

WTR

New member
גנב!../images/Emo46.gif

בטח משתמש בחמוסה שלו כמו מכונת המלטה תמשיכי לחפש, ואל תקני מעל ל300-350 ש"ח, כי זה סתם מגדלים שמחפשים איך להרוויח כסף ולא באמת איכפת להם מהחמוסים שלהם

Lovable Stray

New member
לא בהכרח גנב

המחירים של החמוסים ירדו בגלל שהתחרות היא דיי גדולה ויש המון המלטות מה שמביא למצב שכל ילד עם דמי כיס יכול לקנות חמוס. המחירים בחנויות הם עדיין 500-700 מה שלדעתי עדיף על למכור גורים במחיר נמוך לכל דורש. כמובן ש700 ש"ח זה קצת הרבה במיוחד לחמוס ללא חיסונים ועיקור אבל זכותו של המוכר לבקש את המחיר הזה, הוא מודע שיהיו לו פחות קונים, אולי מחפש בית רציני, אי אפשר לשפוט ככה בלי לדעת.

Twinsen2005

New member
דווקא כשחושבים על זה..

יש יותר הצדקה שמגדל ימכור ביקר מאשר שמוכר בחנות ימכור ביקר.. הרבה יותר "חכם" ללכת לקנות ממגדל כי אתה רואה את האמא, אתה רואה את סביבת הגדילה, מקבל רקע משפחתי.. זה הרבה יותר בטוח ככה מאשר לקנות מכלוב קטן ולהתמודד עם כל הבעיות הפסיכולוגיות וגם הפיזיות המתלוות לזה.. בכלל אני חושב שבעיקר בגלל שנושא החמוסים רק בתחילת דרכו בארץ, עכשיו זה זמן "להיכנס" בנושא ולעלות רעיונות על איך מוציאים לגמרי את החיה הזאת מתחום החנויות... (לא שיש לי יותר מדי פתרונות...)

Lovable Stray

New member
נכון

בחול נגיד חיה ממגדל תעלה הרבה הרבה יותר מחיה מחנות אבל יש "אבל" גדול. רוב המגדלים בארץ הם לא ממש "מגדלים" אלה אנשים שעושים גורים בבית. מגדל מקפיד על טיפוח קווי דם בריאים ובעלי אופי טוב, מפקח על ההרבעות ותמיד משפר ומכניס דברים חדשים שישפרו את הגורים. בצורה כזאת, מי שקונה גור ממגדל קונה גור בריא ללא היסטוריה של מחלות בגנים, מטופח וגם ניראה בהתאם. ברוב הארצות החמוסים רשומים כמו כלבים וחתולים גזעיים ככה שכל מגדל חייב לרשום את בית הגידול שלו ולחמוסים יש תעודות (גם לארנבונים אגב ועוד בעלי חיים) בארץ אין ככ הצדקה לבקש מחירים הרבה יותר גבוהים אבל אדם שמטפח את החמוסים שלו, מרגיל לאנשים ולא מרביע "חמוסי כלובים" בדומה לחנויות יכול ובעל זכות לבקש מחיר גבוה יותר.

תאמת

אני מזה מסכימה איתכם כי אני יודעת שפה גידול החמוסים לא ברמה משהו ושאנשים שפשוט לא יודעים מה ומי מזווגים חמוסים... זאת לא עבודה קלה כמו שרוב האנשים חושבים

Twinsen2005

New member
זאת ממש לא עבודה קלה...

אני עוסק בזה עכשיו עם חתולים. מדובר במערכת שלמה של בדיקות ובחירות קשות. גם העלויות לא נמוכות ב-כ-ל-ל. העניין הוא שאין מספיק מאמצי חמוסים כדי להצדיק "בתי גידול". זה עלול רק להחמיר את הבעיה. בעעע... חחח חסר פתרונות

Lovable Stray

New member
דווקא יותר חסר אנשים רציניים

שיחליטו לפתוח בית גידול קטן (אני מתכוונת לקטן, לא לבית חרושת) שימכור גורים איכותיים לאנשים שרוצים חמוס בריא. הדרישה בארץ רק הולכת וגודלת וכרגע הבחירה היא לקנות מחנות או מחובבן, לא תמיד יש הבדל גדול בין החמוסים, רק בקטע מוסרי של לתמוך בסחר.

למעלה