שחמט

../images/Emo62.gif יותר קל משחשבתי ../images/Emo8.gif

פשוט אפריך את מה שאמרת... הרי ההצבה שבה סכום המספרים הינו 232 תודה, שלום ואל תבוא לי בחלום

דRדכוסי

New member
../images/Emo128.gifכנראה לא הבנת את השאלה פה

יש המון תשובות. בכל הצבה שעומדת בתנאים שרשומים (שאף צריח לא מאיים על רעהו) זה יצא 260 אתה צריך ע"י נוסחא מסויימת להוכיח שבאמת בכל הצבה שאף 1 לא מאיים על רעהו הסכום יהיה 260 ואם ההסבר לא טוב רק תגיד

דRדכוסי

New member
../images/Emo128.gifלא שאני מבין בשח, אבל כנס

רק שתדעו:אין לי מושג בשח-מט אבל ניראה לי שבהצבה שעשית הצריחים כן מאיימים אחד על השני ובחידה כתוב:"על הלוח מעמידים שמונה צריחים באופן שאף אחד מהם אינו מאיים על רעהו..."

orioriori

New member
לא נעים לי לומר אבל אתה טועה...

בשח לצריחים מותר לתקוף רק בקו ישר למעלה, למטה, ימינה ושמאלה אבל לא באלכסון. ולאחר בדיקות שעשיתי בשירטוטי הכל בסדר.

Prophet

New member
אבל זה ../images/Emo128.gif בכל זאת...../images/Emo107.gif

הסכום הוא 240 ולא 260 !

zoharch

New member
גמל כימי, ערב טוב.

סליחה שאני מתערב, אך כאשר יש לך -8 צריחים שלא מאימים אחד על השני, אין מצב שזה יהיה פחות מ - 260. בתשובה שלך, הצריחים מאימים האחד על השני. גם אם תחלק את הצריחים כך, שחלקם יעמדו על לבן, וחלקם על שחור, ותשמור על הכלל שהם לא מאימים אחד על השני, סכום המשבצות תמיד יהיה - 260.

דRדכוסי

New member
עזבו

לא הבנתם בכלל את החידה, עזבו המטרה לא הייתה להגיע ל260 עזבווווווווווווווווווווווווו

swirrrly

New member
הם כן הבינו.. ../images/Emo118.gif

פשוט אדם אחד לא הבין, אחד התחכם, ואף אחד מכאן לא יודע לשרשר, או להבין איזה הודעה משורשרת לאיזה הודעה.... אי הבנה אחת גדולה! ולא נעזוב זאת באמת חידה יפה!

zoharch

New member
../images/Emo62.gif

אם נכך כל טבלה, הממוספרת בצורה הדומה לטבלה שנתת, כי אז ניתן לחשב מה יהיה סכום המשבצות שעומדות לבד באתו הטור, ובאותה השורה (משחק הצריחים)בצורה הבאה:הכפל את מספר השורות במספר הטורים והוסף אחד. חלק ב-2, והכפל במכפלה הראשונה (טורים *שורות), וחלק למספר השורות(או הטורים).התוצאה שתקבל, תהיה סכום המשבצות שעליהם עומדים הצריחים. ראה כך, לגביי 8 (שחמט):
8*8=64 64+1=65 65/2=32.5 32.5*64=2080 2080/8=260​
וזה נכון לגבי כל טבלה שמספר הטורים=למספר השורות.

למעלה