שאלות...

ELIVB

New member
שכ"ט עו"ד - בבקשה תענו

נושא: שכ"ט עו"ד לאחר יצוג משפטי שלום סה"כ הכללי עומד על 334,071, אבל סכום זה בנוי ממספר אלמנטים. 1. החלטת כבוד השופטת וסכום זה עומד על 292,597 ש"ח 2. תשלום הוצאות על סך 3,000 ש"ח 3 הפחתת תשלום תכוף כולל ריביות והצמדה (על תשלום התכוף כבר נלקח שכ"ט). 4. שכ"ט עו"ד על סך 13% 5. מע"מ כך שנלקח שכ"ט והוא עומד על 37,856 + מע"מ. אני לא חושב שעו"ד יכול לגבות שכ"ט מהסכום הסופי, לא צודק ולא נכון. ההפרש עומד על מעל ששת אלפים ש"ח וחבל. אלי

Acct

New member
עו"ד שלך נהג כשורה

שכ"ט הוא על כל הסכום (למעט תשלום תכוף, כי לטענתך, לעניין זה כבר נגבה שכ"ט)

Acct

New member
קיים פסק דין ישן לפיו

שכ"ט הוא על כל הסכום הנפסק.

תשובה

עוה"ד שלך פעל כשורה. על פי עמדת לשכת עורכי הדין, שכר הטרחה נגבה "מלמעלה" דהיינו מכל הסכום, למעט אגרת המשפט. יש לצרף את כל הסכומים, לנכות את התשלום התכוף (אם כבר נגבה ממנו שכ"ט), להחסיר את אגרת המשפט ששילמת ומהתוצאה לחשב 13% + מע"מ.

ELIVB

New member
שכ"ט

שלום עו"ד גפני שמדברים על שכ"ט של 13% לפי החוק, אזי בעצם אנחנו משלמים שכ"ט של 16%. דברת על עמדת לשכת עורכי הדין הייתי מבקש לשאול מהי עמדת החוק קרי ספר החוקים? ומהי עמדת בית המשפט בסוגיה? תודה ויום טוב אלי

שכ"ט

לשון החוק קובעת: "13% מהסכום שנפסק". בפסקי דין רבים נקבע כי שכ"ט עו"ד שביהמ"ש פוסק שייך ללקוח ולא לעוה"ד, ולכן הוא חלק מהסכום שנפסק. על מנת שתנוח דעתך גלוש לאתר לשכת עורכי הדין, חפש את העמוד הדן באתיקה מקצועית ושם חפש את הגליון הלפני-אחרון של "עט ואתיקה". למיטב זכרוני יש שם התייחסות לנושא. גם אם לא בזה ספציפי, אז בחיפוש קצר שתערוך שם בוודאי תאתר את אותה החלטה שאליה התייחסתי בהודעתי הקודמת.

sundavid

New member
אי העברה של מקרקעין בטאבו

בשנת 2004, רכשנו מגרש מקבלן, הקבלן התחייב להעביר את הרישום בטאבו תוך 6 חודשים על חשבונו, הקבלן לא עמד בהתחייבותו בתירוצים שונים, דרישות שונות לאחר שעשיתי לו את כל העבודה, כל האישורים שביקש, כעת הוא דורש ממני תשלום היטל השבחה, כאמור בהתאם לחוזה המכר עליו לשלם גם זאת, אינני יודע אם זה לא תירוץ נוסף בדרך. השאלה היא-האם ניתן לתבוע אותו על אי קיום חוזה המכר כלשונו, ועל הפסד של הכנסות על כל השנים, המגרש נקנה כהשקעה לבנייה , הבנייה התעכבה כל השנים עקב אי העברה בטאבו. תודה,

hutc10

New member
שני דברים

דבר ראשון אם הוא הפר את ההסכם אפשר לתבוע אותו. דבר שני אני לא ממש מבין הקשר בין הרישום בטאבו לבניה. איך הרישום מונה את הבניה? אין קשר בין אחד לשני

Acct

New member
"העתק מתאים למקור" - תרגום נכון לאנגלית

שלום, אני זקוק לחותמת "העתק מתאים למקור" באנגלית... איך אני כותב את זה נכון? מישהו יודע" תודה!

N יxוe כלל

New member
שאלה בנוגע לתאונת דרכים

לה'ו לפני כשנה בערך נכנסה בי מישהי מאחורה וברחה מכיון שלא היה לה ביטוח.. הצלחתי לכתוב את המספר רכב שלה והתלוננתי במשטרה-הם שללו לה את הרשיון לתקופה.. ואני הייתי צריכה לתבוע את הביטוח שלי על מנת לתקן את הרכב +השתתפות עצמית כמובן שזה פגע בפוליסה שלי ובנוסף לתאונה נוספת שהיתה לי הם לא רצו לבטח אותי יותר.. מה שגרם לכך שבתחילה השנה הנוכחית הייתי צריכה לשלם לחברת ביטוח אחרת כפול 4... עכשיו עדין לא קיבלתי שקל מהכסף שאני אמורה לקבל מהבחורה הנ'ל שזה השתתפות עצמית פיצוים וירידת ערך של האוטו.. ומהביטוח שהייתי בו תמיד אומרים שזה בטיפול.. עכשיו שאלתי היא..האם אני יכולה לתבוע אותה עצמאית? או בטיפול לתביעות קטנות? ומה עושים עם זה? תודה!

תבררי בחברת הביטוח שלך...

היכן דברים עומדים. האם הוגשה תביעה? מה תבעו? בעקרון ניתן לתבוע נזק על פי חוות דעת שמאית,שכר טרחת שמאי, ירידת ערך וגורמים נוספים כל עוד הם מוכחים. אל תעשי שום דבר עצמאית כל עוד לא ביררת האם חברת הביטוח תבעה ואם לא- למה. בהצלחה!

ofiras101

New member
יישום התיקון לתקנון למניעת מפגעים (מניעת רעש)

שלום, שמעתי הרבה על התיקון החדש של גלעד ארדן לתקנות למניעת רעש (בלינק המצורף), ולאחרונה, אחרי שעברו לידנו שכנים חדשים, הבנתי שהם למה תיקנו אותם. השכנים החדשים אוהבים מוזיקה, בעיקר מזרחית, ועם זה אין לי בעיה. מה שכן, הם רוצים שכולם ידעו זאת. כמעט כל יום, הם מפעילים מוזיקה בשעות מאוד נוחות (בד"כ בין 2 ל-4, או בשעות הלילה), כך שכל אדם ברדיוס חצי קילומטר ישמע היטב שאייל גולן לא בן של מלך. למשל עכשיו, יום שישי בצהריים, לרוב אני ישן צהריים, אבל הפעם הם החליטו שאני אשמע מוזיקה במקום. בתחילה זה היה עוד נסבל, חשבנו שזה חד פעמי, דו פעמי אולי תלת פעמי, אבל כרגע יש בי דחף עז לשרוף את הרמקולים שלהם, ואולי אם כבר אז גם אותם. בכל מקרה, אני לא רוצה לרדת לרמה שלהם, והחלטתי לפעול על פי חוק. לפי התיקון לתקנה 3, שמחליף את התקנה המקורית - "לא יפעיל אדם ולא ירשה לאחר להפעיל רמקול, מגביר קול, מערכת כריזה או מכשיר כיוצא באלה, באזור מגורים ... בין השעות 7.00 ל- 14.00 ובין השעות 16.00 ל- 22.00 - באופן הנשמע בבית מגורים ... [ו] בין השעות 14.00 ל- 16.00 ובין השעות 22.00 ל- 7.00 למחרת תחת כיפת השמיים וכו' ", כלומר, הם עוברים על התקנות האלה, כל יום. יכול להיות גם שאפשר לכלול זאת בהגדרה "רעש בלתי סביר". לפחות מבחינתי הוא כלול בה. ניסינו להתקשר למשטרה, שהפנתה אותנו לעירייה, שהפנתה אותנו בחזרה למשטרה, שאמרה שהיא יכולה לפעול רק אחרי 12 בלילה. בינתיים, כבר נגמרו לי אטמי האוזניים. ניסיתי אפילו לשלוח מייל לגלעד ארדן, שיסביר איך התקנות באות לידי ביטוי. עבר שבוע, ואין ממנו סימן חיים. בצעד של ייאוש, אני פונה אליכם. אולי יש לכם תשובה. איך לעזאזל אני מיישם את התקנות האלו? אשמח לתשובה, ואנא מכם ענו לי כמה שיותר מהר, כי יש לי דרכים אחרות לגרום להם להפסיק את המוזיקה. זה פשוט יהיה פחות נעים להם, ואולי גם לי. בתודה, אופיר.

yuvalnet

New member
סכסוך חנייה

שלום יש לי בעיה עם השכן ממול אשר פתח דלת צד והפך אותה לדלת ראשית ואת הדלת הראשית והחנייה המקורית הוא משכיר שזה בעצם המרתף שלו ושאר הדירה הם משתמשים ,כמו שרואים גם הגישה לחניה ברחוב אחר. מכיוון שהוא פתח את הדלת ומחנה את הרכב שלו אין לנו אפשרות להכנס לחניה בנוחות אז אנחנו צריכים כל פעם שרוצים לצאת לבקש שיזיזו את הרכב. כביש הגישה הפנימי מאד צר כמו שרואים ולפי התוכנית המקורית רק שכן 1 ואני יכולים להשתמש בשביל הגישה והבית מולי צריך להיות עם חומה סגור. אני שואל האם יש דרך לאלץ אותם משפטית שלו להכנס ולהחנות את רכבם? האם יש דרך לסגור את הדלת המשנית כמו בתוכנית המקורית? תודה מראש

2zodiac6

New member
מינימום הזמנה..

שלום, מעניין אותי לדעת האם יש חוק שאוסר או מאפשר למקומות בילוי לחייב את האנשים שנכנסים על מינימום מסויים של הזמנה? מעבר לזה..באותו המקרה, האם מותר למקום לפעול ללא תפריטים מוגדרים? מה גם שבשום מקום במרחב המקום לא צויין החובה על מינימום של הזמנה..(שדר"כ די גבוהה).

למעלה