שאלות...

Danielle38

New member
יש לי שאלה

אני מתחילה שנה הבאה ללמוד משפטים באוניברסיטה העברית במסגרת העתודה ואני הולכת לשרת 6 שנים בפרקליטות הצבאית אז השאלה שלי האם הניסיון שיהיה לי תופס רק בבית דין צבאי ?

טל 31 נ

New member
אני רואה ששואלים פה הרבה שאלות

יש מי שעונה? יש לי בעיה והייתי רוצה לדעת אם אוכל לקבל סיוע‏?‏

יום כף

New member
שוכר שלא משלם ולא מתפנה

האם במקרה כזה אפשר לפעול בהתאם לסעיפי החוזה שהמשכיר והשוכר חתומים עליו? בין יתר הסעיפים יש סעיף שבמידה ויש הפרה יסודית של החוזה ועברו 7 ימים והשוכר לא משלם (במקרה שלי השיק השכירות חזר) השוכר מיפה את כוחי ו/או משהו מטעמי לפנות אותו מהדירה יחד עם מטלטליו. מהם ההליכים לפתיחת תיק בהוצאה לפועל כנגד השיק שחזר? יש ערבים איך פותחים הליכים נגד הערבים? מה הדרך הטובה והמהירה ביותר לפעול נגד שוכר שלא משלם? כמו כן ידוע שהשוכר עקץ אנשים נוספים!!!!!!!!!

eransal1

New member
סיוע וגמול

שלום ומצטער שפרצתי כך לפורום אני מצרף ציטוט ממשפט שאך זה עברנו ויצאנו בו מוכים וחבולים אך עם אמת אחת ברורה (לנו לפחות) נקבע כי הפרנו זכויות יוצרים ע"י פרסום ושיווק חמשיר מודפס ע"ג הזמנת חתונה. כל עמיתיי למקצוע צוחקים עליי. בתמימותנו פנינו לעו"ד רשלן ? לא מקצועי? אתם תקבעו .... הגברת שטענה כי כתבה את היצירה - לא פירסמה ולו יצירה אחת ואין ביכולתה אפילו להראות שירבוט ביומן של השיר כל טענותיה הינן בע"פ ועל סמך עדות חברתה. בעצת העו"ד במקום לתת לה את האפשרות לנסות ולהוכיח את טענתה הוא יעץ לנו להביא לקוחה אשר השתמשה (לפני כ 7 שנים) בהזמנה זו - העדה סירבה לשתף פעולה וזומנה בכל זאת על הדוכן בילבלו אותה ויצאנו שקרנים ומופסדים חובת ההוכחה עברה אלינו וכשלנו נקבע כי הפרנו 3 פעמים את זכויותיה על כל הפרה נקבע כי עלינו לשלם 20,000 שח !!!! (הרווח שלנו מהזמנות אלה הן כ 300 ש"ח ובמצטבר כ 900 ש"ח לערך !!!!! ועכשיו לשאלתי לי ברורה האמת ואני עצמי יודע כי השיר היה ברשותי טרם היא כתבה אותו לטענתה 14.8.2003.עכשיו נותר לי למצוא תימוך או הוכחה אז אני מפרסם את החמשיר בתקווה שמישהו יזהה ויעזור לנו .לטענתה של התובעת, שנתמכה בעדותה של חברתה, מעיין שומרון (להלן: "מעיין"), היא התבקשה על ידי מעיין לחבר עבורה נוסח מיוחד ומקורי של הזמנה לחתונתה, שעמדה להערך ביום 14.8.2003. מעיין סיפרה לתובעת כי ביקרה בבית הדפוס של הנתבעים ואף הראתה לה דוגמאות שונות של הזמנות לחתונה, אלא שהן לא מצאו חן בעיניה. התובעת נעתרה לבקשתה של מעיין וחיברה בתוך מספר דקות את הטקסט הבא, שהוא נשוא התביעה (להלן: "השיר"): "זה קורה אחד למליון, כשלפתע פוגשים את האדם הנכון. חלק אומרים שזה כתוב בגורל, וחלק אומרים שזה רק מזל. למזלנו הגורל הזה היה כתוב לשנינו, ואת ברית הנישואים אנו חולקים בינינו. ולכן כאן ביום של אושרינו, נשמח אם תהיו חלק ביום המיוחד של שנינו." [email protected] תודה.

dark waters

New member
עזרה

שלום. אני פונה בשם אימי שעבדה 3 שנים (בחודש הבא היא תהיה 3 שנים) בחברה .. היא עבדה שם בתור מנקה. היא קראה שם את התחת ועבדה קשה כמו חמורה. ועל על אף שעבדה כל כך קשה המנהלת סילקה אותה למקום אחר מכפר סבא היא העבירה אותה למקום אחר בפ"ת. אימא שלי באה לעבוד היום בפ"ת פשוט התעללו בה נתנו לה לנקות מקומות שיד אדם לא עברה בהם. נתנו לה לעבוד בעליית הגג תחת השמש החמה. היא לא יכלה לסבול את זה והלכה בדמעות. ברור שהביאו לה עבודה כזו בשביל שלא תקבל את הפיצויים. לאימי יש גם בעיות ברכיים והיא הולכת לאורטופד. מה היא צריכה לעשות בשביל לקבל את הפיצויים? לאן עליה לפנות? תודה מראש.

hilli3

New member
העתקת יצירות אומנות

שלום, האם מותר על פי החוק להדפיס הזמנות, למשל הזמנה לחתונה, עם העתק של יצירת אומנות? תודה,

נמרוד770

New member
תביעת נזיקין ברכב

לפני כשנה וחצי בערך שמתי את הרכב שלי במוסך לתיקון (כי אוטובוס פגע בו בחניה שלי בבית וברח...) לקחתי רכב חלפי מהמוסך עם ביטוח (על הפנים) שאם אתה פוגע ברכב לא משנה מאיזה סיבה ומי אשם אתה משלם 3000 ש"ח. חשבתי שהעבור את זה בשלום....10 דקות אחרי שיצאתי מהמוסך עברתי בכביש שלכל כיוון נסיעה בו 2 מסלולים שמופרדים בינהם במעקה וגדר בטיחות. פתאום שמעתי בום חזק שלא הבנתי מאיפה הוא בא...יצאתי וראיתי את המקרה הבא: אישה נסעה בצד השני רוורס ,בא נהג מונית אחריה ונכנס בא. הוא זרק אותה לתוך המעקה כך שהאוטו שלה התלבש על המעקה. מעוצמת הפגיעה בגדר ניתקה חתיכת גדר באורך מטר וחצי ועפה על הגג של האוטו המושכר שנסעתי בו. כמובן חברת ההשכרה לקחה ממני ישר את 3000 השקלים הנ"ל. המנהל של חברת ההשכרה אמר לי שהם יתבעו את הנזק מחברת ההשכרה של האישה ויחזירו לי את ההשתתפות עצמית ששילמתי. מאז עברו שנה וחצי והוא כל הזמן מוצא תירוצים .....אך כסף אין. האם הוא חייב לשלם לי את הכסף הזה או שלא ? אם הוא לא חייב לי למה הוא בכלל אמר שישלם לי ? תודה למי שיכול לעזור בעניין ......אני זקוק מאוד לכסף.

YOKO55

New member
לעו"ד המלומד- הילד שלי בגן

בגן של בני יש ילד "מופרע " שמכה .מקלל מרביף בועט ועוד התקשרתי לאמא שלו ואמרתי לה שאולי יש צורך לטפל בנושא והיא השיבה לי כן אולי תקחי את הילד שלך להישרדות כמובן שפניתי לעיריה משום שלחו משקיפים לבדוק מה קורה כמובן שלנו ההורים לא מקבלים תשובה..לאחר ימים ספורים קבלתי מעו"ד של האם מכתב הזהרה בה היא מזהירה אותי שאם אני יוצא שם לילד שהוא מופרע אושם דיבה אחר היא תתבע אותי עד שלא יהיה לי מה לאכול ואני אשלם לה הרבה כסף שאלתי האם בכלל היא יכולה לתבוע אותי על זה שאמרתי הילד שלך מופרע כשהוא ממש מופרע ? הילד שלה סולק מהצהרון בגין מכות לגננת ובכלל הורים רבים מתלוננים לגננת ולא ממש עושים הרבה בנידון אשמח לתשובה יוקו

שאלה לגבי פירסום בפייסבוק

האם ניתן לפרסם מכתבי תודה של לקחות בפייסבוק בצירוף שמם? (מכתב מקורי עם כתב ידם) במידה ולא, ומחקתי את שם המשפחה והשארתי שם פרטי, האם זה אפשרי? תודה

86Dman86

New member
שינוי כתובתי לצפון - עדיין אשלם מס הכנסה?

שלום רב, אני תושב קו העימות (גליל מערבי) ואינני משלם מס הכנסה. קיום אני סטודנט והעתקתי את מקום מגוריי לאזור עמק יזרעאל, אך לא שיניתי את כתובתי במשרד הפנים. אני מועסק במשרה חלקית ועדיין לא משלם מס הכנסה. שאלתי היא כזאת, חברתי לחיים עובדת במרכז הארץ, מתגוררת במרכז הארץ ורשומה במשרד הפנים כתושבת מרכז הארץ. האם ישנה אפשרות חוקית, לשנות את כתובתה במשרד הפנים, לכתובתי בצפון ובכך לא תשלם את מס ההכנסה. מהו התהליך? והאם הוא אפשרי? אשמח לתשובה והסבר – תודה רבה מקרב לב.

טל 31 נ

New member
ברוך הבא למועדון!‏

תפעל בכל דרך שהיא רק לא בדרך החוק‏! אתה תאכל קש מבית משפט.‏ זה סחבת וים של כסף.‏ תפנה אותו בכח.‏ כך המדינה שלנו עובדת...מתחת לשוךחן‏!‏

תשובה

זכות יוצרים פוקעת לאחר 70 שנה ממות היוצר. על כן אם מדובר ביצירה שעונה על תנאי זה - עקרונית אפשר.

יום כף

New member
האמת שאתה צודק

רמאים ותחמנים לא מבנים שפה אחרת מלבד שפת הכוח.

טל 31 נ

New member
את‏*‏

ואותי מעניין איפה ניתן להתלונן על שופט...ואם זה יעזור בכלל או שגם שנ מגבים אותו.

2ממוש

New member
../images/Emo53.gifהחזר שכר טרחה

לפני כשלושה חודשים שכרתי את שירותיו של עו"ד לענייני משפחה על מנת לפתוח בהליכי גירושין. מיד בפגישה הראשונה הוא ביקש שאשלם את האגרה לפתיחת התיקים (כ-3500 שקלים) ואת כל שכר טרחתו . הוא האיץ בי לשלם הכל בטרם יתחיל לעבוד על התיק. שילמתי לו 30 אלף שקלים והוא החל לטפל בתיק. הוא הגיש את התביעה לבית המשפט לענייני משפחה ואז חל מפנה ביני לבין בעלי והחלטנו להקפיא את כל ההליכים ולנסות ליישר את ההדורים. כמובן שהודעתי לעו"ד המייצג אותי על ההחלטה להקפיא/ לבטל את התביעה. כמובן שביקשתי לקבל ממנו את מרבית שכר הטרחה כי למעשה התיק נסגר עוד בטרם נדון והתנהל. לא היו שום דיונים בבית משפט. העו"ד טען כי זה אינו מקובל להחזיר שכר טרחה וכי הוא "ינסה לבוא לקראתי ולתת לי משהו..." 3 חודשים הוא דוחה אותי בלך ושוב ולמעשה עדיין לא קיבלתי ממנו תשובה אם אקבל חלק משכר הטרחה בחזרה. רציתי לדעת מה מקובל? האם יש חוק בעניין? מה בעניין האגרה , האם אני אמורה לקבל חלק ממנה בחזרה? תודה :).

ELIVB

New member
שכ"ט עו"ד לאחר משפט

לאחרונה אשתי זכתה במשפט (תאונת דרכים). השופטת חייבה את הנתבעת לשלם סכום של 292,597 ש"ח + הוצאות של 3,000 ש"ח בניכוי תשלום תכוף 4,400 ש"ח. כמו כן כתבה השופטת שיש לשלם שכ"ט עו"ד בהתאם לחוק קרי 13% בתוספת מע"מ. סה"כ התשלום מחברת הביטוח עמד על 334,071 ש"ח. שאלתי לפי הבנתי יש לשלם שכ"ט עו"ד מהסיכום שקבעה השופטת קרי (292,597+3,000-4,400) שהם 291,197 ש"ח. שכ"ט עו"ד יעמוד על 37,856 + 6,057 ש"ח (מע"מ) = 43,913 ש"ח. לפי חשבון עו"ד חושב שכ"ט לפי סיכום ברוטו כללי שעומד על 334,071 ש"ח, מה שלי לא נראה הגיוני, הסיכום שנגבה בפועל עומד על 43,429 ש"ח + 6,948 ש"ח (מע"מ) שהם 50,378 ש"ח. מה החוק אומר לגבי סוגיה זו, האם העו"ד גבה ממני סכום גבוה או כך החישוב. תודה

למעלה