שאלות...

גותהאם

New member
דירות מכונס

קראתי כתבה על דירות מכונס נכסים וזה עשה לי קצת חשק להיכנס לעולם הזה ורציתי לדעת האם רק הכרישים שהם בטח עורכי דין יודעים איך להוציא את העסקה הטובה ביותר ומשאירים את השאריות לתמימים אחרים (כמוני) שיאכלו את הפתיון ויפסידו בסופו של דבר?

miala

New member
שידור ללא אישור

שלום, לפני כשנה וחצי צילמו אותי במצלמה נסתרת אחת מרשתות השידור, לאחר הצילום הם ביקשו ממני לחתום על אישור לשידור אותו הקטע. לא חתמתי על האישור ואף אמרתי מפורשות שאני לא מעוניינת שקטע זה ישודר. חצי שנה מאוחר יותר הקטע שודר ב"פריים טיים". בנוסף אציין שבעת הצילום ובעת השידור הייתי קטינה ואותה הפקה הייתה מודעת לכך. אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי לעורך דין שמתמחה בעניינים מסוג זה או עורך דין שיוכל לעזור. תודה מראש, מיה.

galit050

New member
הסבת מבנה

שלום רב, אבי גר בבניין שבו 4 דיירים,בניין של 2 קומות, בחצר של אבי יש מחסן בנוי שלו, ובחצר של יתר הדיירים יש יחידות דיור, ברצוני לדעת אם אבי יגדיל את המחסן ויסב אותו ליחידת דיור מבלי שיבקש אישור בניה מהעירייה, מה הקנס שהוא יקבל במידה ויתפס ? תודה

מה קורה במקרה שאין שום הסכם עבודה

ובעל הבית עשה כרצונו ולי מגיע יםםםםםםםםםם של כסף?

oOo0oOo

New member
זכות

הסיטואציה : אישה שלא עומדת באחד התנאים בחוק ובשל כך לא זכאית לחופשת לידה ודמי לידה, לדעתה התנאי שהיא אינה עומדת בו הוא אינו הוגן ויש להחריג מצבים דומים לה, לכן פנתה לביטוח לאומי שענה שבשל החוק ידיו כבולות, במקביל פנתה לשר התמ"ת בהסבר מדוע עליו להפעיל את סמכותו ע"פ חוק, ולקבוע כי הקריטריונים כפי שהציגה לו אותם, מצדיקים קבלת חופשה ודמי לידה. השר ענה ואמר שטרם הותקנו תקנות בנושא, ושהוא ישקול את ההצעה שעלתה. השאלות : 1. קראתי שהשר לא יכול להסתפק בתגובה כי "הוא ישקול את ההצעה", אלא עליו גם לדון ולענות עניינית עבור הבקשה של אותה אישה. האם אכן ניתן לחייב את השר לדון בנושא הספציפי ולהחזיר תשובה ספציפית (חיובית / שלילית) ? במידה וכן, אשמח לדעת על סמך מה ביכולתה לדרוש זאת מהשר. 2. האם אכן ידיו של ביטוח לאומי כבולות ? במידה וכן, מדוע כשמוגשות תביעות בנושאים דומים, הם מוגשים נגד המוסד לביטוח לאומי ? 3. אילו גורמים נוספים כדאי לכתב לפנייתי לקבלת תגובה ספציפית לענייני ? (נציבות תלונות הציבור ? מבקר המדינה ? מבקר פנים כלשהו ? אחר ?) 4. במידה והאישה תגיש תביעה, לא תצא לחופשת לידה (מכיוון שמסרבים לאשר לה), ומאוחר יותר היא תזכה בתביעה, האם תתכן תחולה רטרואקטיבית כלשהי ? (הרי האישה לא יצאה לחופש, אז לא ממש הגיוני לדרוש משהו בדיעבד) או לחילופין, במידה והאישה תצא לחופשה ללא תשלום, אזי אולי ניתן יהיה לקבל את התשלום לאחר הזכייה ? תודה רבה !

אדנת

New member
שאלה לגבי תחום משפט

מי עוסק בנושא בעלות על בארות מים זכויות בקבלת מי באר וכיוצא בזה ? למעשה לאיזה עורך דין לפנות? תודה

מפלס 1

New member
שאלה לגבי חוקי בניה

שלום לאחר ישיבת דיירים אצלנו הוחלט לתת לקבלן לבנות 2 קומות מעל הבניין ובתמורה הוא יצבע את הבית מבחוץ ויבנה מעלית. אני מתנגד לרעיון אך הבעיה היא שאני יחיד מול 11 שבעד. האם הם יכולים לחייב אותי? כדי לבנות מעלית עליו לבנות פיר צמוד למרפסת שלי כך שהוא יחסום לי בערך מטר מהמרפסת. כך שבמקום תריסים יהיה לי קיר והבית יהיה פחות מאוורר. שאמרתי זאת בישיבה הוא אמר שיש רוב ואין לי מה לעשות זה נכון? תודה

zmoudi

New member
סלילת קו ביוב באדמה פרטית!

שלום רב, אני תשב סכנין, לאחרונה החלה העירייה בתכנון סלילת קו ביוב אשר יעבור מהחלקה שאני גר בה בכדי לחבר בין קטע אחר לקטע שכבר סלול וקיים העובר בקרבתנו. אין בתוכנית המפורטת כביש סלול שעובר דרך חלקה זו, ישנו כביש שסללנו באופן פרטי המשמש כל אלה שגרים בחלקה. השאלה שלי, האם העירייה יכולה לבצע זאת מבלי אישור חתום ע"י כל המתגוריים בחלקה? האם אפשר לבקש פיצוי כספי עבור זאת? תודה רבה.

eilat20

New member
הסבת מבנה.

יש מצב שהעריה תגלה או שידווחו לעריה שאביך בונה יביאו צו ויהרסו את המבנה, דייר בבנין בדירה של ההורים שלי בתל אביב באה העיריה עם משטרה והרסו את החדר שהדייר בנה ללא אישור.

borogon

New member
את צריכה לפנות

לעו"ד בתחום המנהלי. רצוי למשרד שעוסק במשפט מנהלי ובמקרקעין גם יחד לדעתי.

hutc10

New member
בגדול שטויות

כמו בכל תחום יש נוכלים וכרישים אבל בד"כ זו עסקה בטוחה שנעשית בשקיפות גדולה מאוד והסיכון קטן

תשובה:

ובכל מקרה, כדאי שתדע שמוסד הכונס נתון לביקורת מחמירה של לשכות ההוצל"פ במקרה של מעילות.

chenmo

New member
שמירת זכויות יוצרים

שלום, יש לי רעיון לפיתוח אפליקציה שאני רוצה לקדם. אין לי את היכולת לכתוב את האפליקציה לבד ולכן אני חייב לקבל עזרה מגורם חיצוני. כיצד ניתן להעביר את הפיתוח לגורם אחר, מבלי שאותו גורם "יברח עם הרעיון". אני אדם פרטי ואין לי את היכולת לשכור שירותים של משרד עורכי דין כזה או אחר. יש איזה חוזה שאני יכול להחתים אותו ?, יש משהו בסיסי באינטרנט שניתן להשתמש בו?

borogon

New member
2 הצעות

1. יש חוזי סודיות רבים ומגוונים שניתן למצוא בעזרת גוגל כמובן 2. העלה על הכתב את הרעיון שלך באופן מפורט ככל הניתן, הכנס למעטפה ושלח לעצמך בדואר רשום. להבנתי זו יכולה להיות עדות לכך שהרעיון היה שלך. אל תשכח לציין תאריכים במכתב וכמובן שבשובר דואר רשום. זה הרע במיעוטו, בהינתן שאין לך יכולת לפנות לעו"ד מומחה.

טיסות צ'רטר יש סיכוי לתביעה?

את מי תובעים את חברת הנסיעות?ספק?חברת טיסה? עזרה תתקבל בברכה אשמח לדעת עו"ד באיזה תחום מטפל בבעיות אלו

limor35

New member
עזרה בבקשה מעו"ד - דחוף

שלום רב, בעלי נפל קורבן ל"עקיצה" מנוכל מתוחכם לפני כ- 6 שנים הוא הפיל אותנו ביותר מ- 100 אלף ש"ח, לפני שנתיים לקחנו עו"ד נתנו לו את הצ'קים של הנוכל ולמרבה הצער לא קרה דבר, נודע לנו מהעו"ד שיש לו 5 תיקי הוצאה לפועל ושלא מוצאים אותו, לאחר מספר חודשים העו"ד החזיר לנו את הצ'קים מכיוון שזה לא התקדם לשום מקום... היום ראיתי את הנוכל ליד מקום מגוריי רשמתי את מספר וסוג הרכב והוא עובד בחברה ידועה - ביררתי גם טלפונית עם החברה ונודע לי שהוא אכן שכיר אצלם. אני מבקשת לדעת האם ניתן למצוא עו"ד שיוכל לעשות את העבודה, שנוכל לתת לו את הצ'קים של הנוכל, ושינקוט בהליכים נגדו, לעכל לו את המשכורת או משהו... אנחנו ממש צריכים את הכסף וגם העו"ד כמובן יקבל את שכרו. תודה רבה רבה

למעלה