שאלות....

אילנהגג

New member
שאלה לעורכי דין

היי, אני עוזרת לאחותי לכתוב תוכנית עסקית עבור פתיחת משרד פרטי עבורה, היא עורכת דין. אנחנו נמצאות בנקודת השיווק, מכיוון שהשיווק אצל עורכי דין הוא בעייתי, רציתי לדעת כיצד עורכי דין משיגים לקוחות? כיצד עורך דין יכול לשווק את עצמו ובעצם כיצד היא יכולה למשוך לקוחות? אשמח לתשובות מכיוון שאנחנו מעט תקועות בעניין. תודה

avivit07

New member
שאלה בקשר ל"רשות הפטנטים"

שלום , יש לנו עסק קטן שמספק שירותים לאירועים. העסק קיים ועובד כמה שנים טובות. לפני כחודש פנה אלינו בחור שפתח עסק בעל אותו שם שמספק את אותם שירותים . הוא נרשם ב"רשות הפטנטים" עם השם של העסק ודורש מאיתנו להחליף שם. האם אנחנו חייבים לעשות כך? תודה

שבירת אמון

שלום לכולם, אני מקווה שאני פונה למקום הנכון. בדצמבר 2008 רשמתי את בני למשפחתון פרטי באזור מגורי. במשך השנה קרו דברים שלא כל כך אהבתי, אבל החלטתי להבליג מכיוון שבני שמח בגן, וקשור במיוחד לעוזר גננת. כשהגיע הזמן להירשם לשנה הבאה, שאלתי את הגננת האם העוזר גננת ממשיך בשנה הבאה, והיא ענתה "איזו שאלה?!", וכך שריינו מקום לשנה הבאה, ושילמנו על החשבון 500 ש"ח. אתמול בערב, תוך כדי שיחה עם מכרה, גיליתי שאותו עוזר גננת לא ממשיך בגן בשנה הבאה, והגננת יודעת זאת כבר ארבעה חודשים לערך. חשוב לי לציין שבני קשור מאוד לאותו מטפל, ואת הערך המוסף שהרגשתי שהוא מקבל באותו הגן, הוא מקבל מהמטפל בלבד. אני מרגישה שרימו אותי. גם אם הגננת לא ידעה על העזיבה של המטפל בזמן הרישום לשנה הבאה, היא היתה צריכה להודיע לי כשהיא גילתה זאת, ולו לפחות בזמן שיתן לי לחשוב האם אני מעוניינת שבני ימשיך באותו הגן או לא, אחרי הכל היא משנה את האדם שמטפל בילד שלי. מה אם האדם החדש שאותו היא בחרה אינו מוצא חן בעיניי ואינני בוטחת בו? האם, ע"פ חוק אני יכולה לבטל את ההרשמה לשנה הבאה במועד זה, ולדרוש את כספי ההרשמה בחזרה?

האם ניתן להלין פיצויי פיטורין?

נפגעתי בעבודה ופוטרתי, הגשתי תביעה לביטוח לאומי, האם ניתן להלין את פיצויי פיטורין עד שיטופל התביעה בביטוח לאומי?

meyt11

New member
כניסה לדירה ובעיית מעלית

שלום לכם, נכנסו השבוע לדירה יד 2 שרכשנו. במעמד קבלת המפתח המעלית בבניין לא עבדה. כעת, כיומיים לאחר הכניסה, דופק וועד הבית בדלתנו ומודיע כי מי שעזבה את הדירה (המוכרת) קילקלה את המעלית בעת ההובלה, ובגלל שתמה תקופת הביטוח החליטו הדיירים להחליף את המעלית למעלית חדשה במקום לתקן. עכשיו נשאלת השאלה - מי צריך לשלם - אנחנו או היא? חשוב לציין כי המעלית התקלקלה לפני קבלת המפתח, אולם ההחלטה על החלפתה התקבלה כנראה אחרי (יום-יומיים אחרי). נשמח לשמוע את דעתכם, תודה!

shiran levi

New member
קשר בין הורים וילדים במשרד הפנים

נראה לי שיש לי שאלה קצת מוזרה... אבא שלנו נפטר ואנחנו רוצים להוציא צו ירושה. העניין הוא כזה: כשהגעתי לקבל תעודת פטירה במרשם האוכלוסין שאלו אותי לשמי, ולא ראו את אבא שלי רשום ביחס אלי. כשנתתי את מספר הזהות שלו - הם ראו אותו ונתנו לי תעודת פטירה. לדעתי, זה בגלל שאנחנו, הילדים שלו, נולדנו בישראל והוא היה עולה חדש. השאלה: האם יכול להיות שמשרד הפנים "לא יודע" שאנחנו הילדים שלו? יכול להיות מצב שיהיה לנו בעיה להוציא צו ירושה?

rafi696

New member
עזרה בפירוש מכתב מהוצאה לפועל ?

שלום אתמול קיבלתי מכתב ממערכת בתי המשפט/הוצאה לפועל לאחר כ 20 שנה של תשלום מסיבי למשכנתא , אך אינני מבין כל כך את משמעות המכתב . אולי מישהו יכול לעזור לי לפרש את המכתב ואת משמעותו........ תודה , רפי

men52

New member
למה הכונס משך את הצ'ק ?!

הגשתי הצעה לרכישת דירה דרך כונס מהמודעות שמפורסמות בידיעות. במודעה רשום : 4. הצעות בכתב בסכום בשקלים צמוד למדד המחירים לצרכן המפרטות את שם המציע,כתובתו,מס זהותו,הסכום המוצע ותנאי התשלוםףיש למסור במשרד עו"ד... עד ליום... בשעה... בצירוף המחאה בנקאית/ערבות בנקאית אוטונומית תקפה ל 6 חודשים לפקודת עו"ד...בשווי 10% מגובה ההצעה. 5. סכום ההמחאה/ערבות בנקאית , יחולט כפיצוי קבוע ומוסכם מראש,במקרה שמציע שהצעתו תתקבל,יחזור בו מהצעתו או ימנע מלחתום על הסכם רכישה. אתמול היה התאריך האחרון להגשת ההצעה עד 12:00 בצהריים. באתי למשרד עם צק בנקאי.מלאתי טופס של פרטים אישיים ,סכום ההצעה וסכום הצק ערבון. קיבלתי העתק של הטופס שמלאתי וקבלה על קבלת הפיקדון. היום בבוקר גיליתי כי הצק הבנקאי נפדה. לא ברור לי למה. מה פתאום הוא נפדה. היום יום שישי ואני לא מצליח לתפוס את הכונס. אני אשמח לשמוע חוות דעת.

oOo0oOo

New member
פוליסה

בנוגע לפוליסות ביטוח בריאות פרטיות, כמובן שנתייעץ, נקרא את כל האותיות הקטנות של הפוליסה וכו', אבל באופן כללי ביותר,רק ע"מ לסבר את האוזן, אשמח לדעת : פוליסה עם הצהרת בריאות : 1. בפוליסות שבהן נדרשת הצהרת בריאות, במידה ויש בעיה בריאותית כלשהי, האם בד"כ הבעיה הזו מוחרגת, או שהיא כלולה בפוליסה, בתשלום פרמייה גבוהה יותר ? 2. בפוליסות שבהן נדרשת הצהרת בריאות, ואין בעיה בריאותית נכון לרגע החתימה, אבל ידוע על פוטנציאל לבעיה בעתיד, האם יש חובה לדווח על המצב ? (לדוגמא, הלקוח נושא מוטציה של גן מסויים, שבאחוז סיכוי גבוה יחסית יגרום למחלה בעתיד) פוליסה ללא הצהרת בריאות : 3. בפוליסות שבהן לא נדרשת הצהרת בריאות, האם בד"כ הם באמת כוללות הכל ? והאם היא כוללת בד"כ גם מצב בריאותי קודם, או רק בעיות שיתעוררו החל מרגע החתימה על הפוליסה ? 4. מה לגבי הפוטנציאל לבעיה בעתיד (כמו בדוגמת המוטציה הגנטית שפורטה קודם) ? האם יש חובה לדווח, למרות שאין צורך בהצהרת בריאות ? האם מכוסה ?

אבי901

New member
תשלום שכר טרחה

שלום לכולם אני מעונין לקנות דירה בדמי מפתח והעורך דין שאליו הלכתי דרך הדייר ביקש 1500 שקל פלוס מעמ הכול טוב ויפה אחרי פגישה ראשונה שבה חתמתי על תופס (הצהרת הדייר המוצע בהתאם לחוק הגנת הדיר נוסח משולב תשל,,ב 1972). בכדי שיעביר אותה לבעל הנכס הוא ביקש את הסכום המגיע לו במזומן רק אחרי שחתמתי (חשתי בערמומיות ולא בנוח איתו) השאלה שלי היא האם לשלם לו עכשיו את כל הסכום או אחר שנסגור את העסקה ותאושר על ידי בעל הנכס (העורך דין הסביר שהוא את השכר טרחה שלו יקבל לא משנה אם בעל הנכס הסכים למכור או לא)

ANNArchy

New member
חוקיות לגבי גבר עם שיער ארוך בעבודת אבטחה

שלום, הסיפור הוא כזה: לבן זוגי יש שיער ארוך (שאפשר לאסוף בקוקו), והוא עובד בחברת אבטחה. דרך חברת האבטחה הזו הוא עובד כמאבטח בחברת הייטק מכובדת, והוא נחשב עובד חברת האבטחה ולא ישירות עובד חברת ההייטק. הוא עובד בחברת ההייטק כבר שנה. מנהל תחום האבטחה בחברת ההייטק תמיד העיר לו על השיער שלו. כעת, לאחר ויכוח קל ביניהם, המנהל מכריח אותו להסתפר, (ועוד שני מאבטחים עם שיער ארוך). בחוזה של בן זוגי לא רשום שום דבר לגבי תספורת קצרה. שאלתי היא: האם מותר להם להכריח אותו להסתפר? והאם מותר להם להעיף אותו מחברת ההייטק אם הוא לא מוכן להסתפר?

kikush4

New member
../images/Emo206.gifהגשת תביעה נגד החלטת ביטוח לאומי

אני לא ממש מבינה איך זה עובד. שילמו לי רק חלק מדמי לידה . בטופס פרוט מביטוח לאומי ראיתי שאני יכולה לתבוע אותם בבית דין לעבודה ושאני גם צריכה לגשת לקבל סיוע משפטי מהלשכה לסיוע משפטי ואני חייבת למלא טופס. כמה שאלות: 1.ראיתי שאני חייבת להגיש תביעה עד 6 חוד' לאחר קבלת המכתב (המכתב הודפס ב26.2 ) מה עושים קודם, נגשים ללשכה לסיוע משפטי או הולכים לבית דין לעבודה? 2. מתי יש פגרה בבית דין לעבודה? 3. אני חייבת אישית לקחת את הטופס ולפתוח תיק תביעה בבית דין לעבודה או שאני יכולה לשלוח את בעלי במקומי? תודה

hutc10

New member
שתפתח את כללי לשכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית)

היא עו"ד היא אמורה לדעת איפה כתוב איך מותר לעו"ד לפרסם את עצמו.

shimrit m

New member
מנסה לעזור, יתקנו אותי עו"ד, אם אני טועה...

ככל הנראה בעבר מונה עו"ד ככונס נכסים על הנכס ומשפרעת את החוב בגין המשכנתא, הגיש בקשה להשתחרר מתפקידו ככונס נכסים. הבקשה אושרה ולכן נמחקה ההערה במרשם המקרקעין על מינוי הכונס. המכתב נשלח אלייך כבעל זכויות בנכס.

תביעה.

אין בעיה שבעלך ילך למלא את הטפסים בבית דין לעבודה, תתקשרי לברר.

men52

New member
דירה מכונס ואין חוזה מכירה - יכול להיות ?

הגשתי הצעה לדירה מכונס , מדובר בזוג בהליכי גירושין והכינוס הוא דרך בית משפט לענייני משפחה. ראיתי את הדו"ח שמאי. כאשר ביקשתי לראות חוזה רכישה הכונס אמר שאין עדיין חוזה רכישה. יכול להיות דבר כזה שאין עדיין חוזה רכישה ? ואם אני אזכה במכרז ? אז אני למעשה אתחייב לחוזה שעדיין לא קיים ? (נכס דומה נמכר לפני מספר חודשים ב 910 , כמה הגיוני להציע סכום מקסימלי בהתמחרות ?)

men52

New member
ועוד שאלה - נניח וזכיתי במחיר נמוך....

נניח וזכיתי בהתמחרות במחיר הנמוך ממחיר השוק. (נניח הייתי המציע היחיד והצעתי 800 על בית ששווה מיליון מאה וזכיתי). הבית בטוח שלי ? האם הזוג המתגרש יסכים לקבל על הבית שלו סכום הנמוך ממחיר השוק ? (בפרט שהאה לא רוצה למכור את הבית ועורכת הדין שלה עושה בעיות ?)

hutc10

New member
שום דבר לא בטוח

עד שיש לך צו פורמלי של בימ"ש שאומר שהבית שלך. אם בני הזוג יתנגדו למכירה במחיר שזכית ויראו שאפשר לקבל מחיר טוב יותר עבוד הבית יתכן וביהמ"ש יחליט לקיים התמחרות נוספת. צריך לקחת בחשבון שלא מספיק שהם יגידו שיש מי שמוכן או שאת הבית ליד מכרו במחיר גבוה יותר. הם צריכים להראות שיש הצעה קונקרטית מגובה בערבון. כמובן שזה על קצה המזלג ויש עוד המון פרמטרים לעניין.

למעלה