שאלות...

bonita0707

New member
שאלה!

שלום, אני לא בטוחה שזה המקום המתאים אבל בכל זאת אם תוכלו לענות לי . תודה! כמה עליי לשלם שכר טירכה לעורך דין עבור ייצוג תביעה כתוצאה מתאונת דרכים. אם אני מקבלת מחברת הביטוח 113,450 והעו"ד טוען שעליי לשלם 11% ועל זה להוסיף את המע"מ. האם זה בסדר? תודה.

שלום יש לי שאלה אשמח לעזרה

אני מעתיקה פה מה שכתבתי בפורום אחר. הבנתי שאם יש עוזרת בית צריך לשלם לה דמי הבראה ביטוח לאומי וכו'... רציתי לשאול האם כל הדברים הנ"ל תקפים אם העוזרת מגיעה פעם בשבוע או פעם בשבועיים..

anonymous27

New member
רכישת דירה במושעא (שותפות).

שלום לכם.. אבקש לקבל התייחסות לשאלה שלי בפורום נדל"ן. האם מבחינה חוקית יש בעיה כלשהי ברכישת דירה כזו? נניח והשותף נקלע לחובות\אי החזר משכנתא או כל דבר אחר, האם יכולים לעקל את החלק שלי? על פי מה שהבנתי בטאבו אין התייחסות איפה נמצא כל חלק של כל אחד מבחינה פיזית, אלא החלק היחסי של כל אחד בנכס. תודה.

release89

New member
בקשת עזרה לניסוח של שורה קטנה

אני רוצה להוסיף שהפרת הוראה זו מהווה הפרת יסודית. ההוראה היא; "המוכר מתחייב לגרום לרישום הדירה בלשכת רישום המקרקעין על שם הקונה כשהיא נקיה מכל חוב ו\או עיקול ו\או שעבוד ו\או משכנתא ו\או זכות צד שלישי כלשהי וכי לא תהא כל מניעה , ע"פ דין ו\או הסכם, להעברת רישום הבעלות בדירה על שם הקונה, לא יאוחר מבתוך 800 ימים ממועד חתימת ההסכם." איך הניסוח של "הפרת הוראה זו מהווה הפרה יסודית" צריך להיות מנוסח כשישתרבב להוראה הזאת ? שורה נוספת שאני רוצה להוסיף להוראה היא שהמוכר מתחייב לא לפגוע בזכותו החוזית של הקונה (עד שרישום הבעלות יעבור על שם הקונה) ובתוך כך מתחייב לא לעשות עיסקה נוגדת בינתיים. אז רציתי גם הצעה לניסוח של שורה כזו.

האם אפשר לתבוע את הבנק?

לפני כחודש לקחתי הלוואה מהבנק של 65K שקל, לשנתיים מטרת הכסף היתה על מנת להשקיע במייזם עיסקי. (אני מרוויח בסביבות ה-10K נטו לחודש אחרי הוצעות). התברר לי שאבי שהוא מיופה כוח על החשבון שלי באותו בנק לא יכול למשוך את אותו הסכום מהחשבון שלו עד שאני אחזיר את ההלואה - מעיין ערבות שכזאת. השאלה שלי, באיזה זכות יש לבנק לעשות דבר כזה? האם ניתן לתבוע את הבנק? תודה מראש.

amera

New member
בכל חורף הגשמים מסכנים את הבית שלי

בכל חורף הגשמים מסכנים את הבית שלי סמוך לבית שלח היה ואדי לפני כשנתיים אחד השכנים (שטען שהאדמה שייכת לו) רצה להקים עסק וכך הואדי לא נשאר ואדי (והשכן אפילו לא עשה שום עסק) הנקודה שמאז נכל חורף, המים מגיעים לבית שלי לגובה 60 ס"מ פניתי לעירייה (בעל פה) וכל פעם הם האים יום אן יומיים במאוחר ועושים משהו שפותר את הבעיה זמנית אני רוצה הפעם לפנות לעירייה בכתב שבו אציין שאם יקרה משהו לבית שלי, יהיו הם האחראים (צריך לפתוח את הואדי דמו שהיה במקור) שאלתי, מה אני אמור לכתוב במכתב? למי לשלוח? ולמי לשלוח העתקים? תודה מראש

היו

New member
גג בבנין

אני שוכרת דירה בבנין, ישנו גג משותף לכל הדיירים שבעלת הדירה אמרה שהדיירים יכולים להשתמש בו שימוש סביר. בכל מקרה, הגג הזה משותף גם לבנין הסמוך, כנראה שאחד מהדיירים או בעל הבית הסמוך נעל את הגג כך שלא ניתן לעלות אליו גם מהבנין הסמוך.. האם זה חוקי? זו עבירה, איך היא נקראת? מה ניתן לעשות כנגד זה?

דוד25

New member
אשמח ליעוץ

ביום שישי האחרון ערכנו אירוע באולם הסגור של גן אירועים. מעט אחרי שהאורחים התחילו להגיע ,הורגשה עלייה חדה בטמפרטורה שבאולם ולמעשה המזגנים שפעלו לא הצליחו לקרר את האולם,לכן עובדי המקום נאלצו להפעיל מאווררים מסיביים שזרקו רוח ובו זמנית יצרו רעש בלתי נסבל. לא מעט מאורחנו לא יכלו לסבול את החום ופשוט עזבו באמצע האירוע,ואילו שאר האורחים לא הסתירו את חוסר הנעימות של החום ואף פנו אלינו בעלי האירוע בבקשה להגביר את עוצמת הקירור-מה שלא התאפשר ע"פ האחראים על המקום מטעם גן האירועים. סוף דבר,האירוע נגמר במפח נפש גדול ובעוגמת נפש על כך שאורחינו היו צריכים לסבול את החום לכל אורך האירוע. השאלה שלי,מה האפשרויות שעומדות בפניי על מנת לתבוע את בעלי המקום על עוגמת נפש ? הבנתי שבית משפט לתביעות קטנות לא דן בנושאי עוגמת נפש,אם כך לאן אני יכול לפנות? בתודה מראש

eilat20

New member
עיקוב תשלומי פיצויים../images/Emo46.gif

נפגעתי בעבוד ופוטרתי, הגשתי תביעה לביטוח לאומי, מקום העבודה הבטיח לשלם תוך חודש ימים עד סוף יולי, האם ניתן לעקב את הפיצויים.

אקזוטי10

New member
תביעת הורי האב שלא משלם מזונות

אני גרושה עם 2 בנות האב ברח לחו'ל ולא משלם לי מזונות שמעתי שיש חוק שאפשר לתבוע את הורי האב כמה כח יש לחוק הזה והאם אני יכולה לתבוע את התשלום המלא שהאב חייב לשלם הורי הם פנסיונרים יש מצב שאפשר מצד הורי האב שלא משלם לתבוע לשלם חצי מהתביעה?

דנה 12311

New member
מהם זכויותיי ביחסים שבין לקוח- בנק ?

שלום, אני בחורה בת 25 מנהלת חשבון בנק שבבעלותי בלבד ללא מיופי כח. בבנק שאני מתנהלת, גם אבי מנהל חשבון בנק משלו. לאחר מספר חודשים נמסר לאבי מידע על חשבוני ללא ידעתי, אני מאוד כעסתי ופניתי לאותו פקיד ראשי שהעביר פרטים אישיים על חשבוני לאבי, ואמרתי לו שאני מבקשת לא למסור פרטים על החשבון שאני מנהלת, שאני לא מוכנה שכל גורם אחר חוץ ממני ידע על הפרטים בחשבוני! לאחר כחודש שוב קרה הדבר כאילו לא אמרתי כלום!! המקרה שחזר על עצמו לא מנע ממני ללכת לשוחח עם מנהל הסניף, ולומר לו שנגרמה לי עוגמת נפש מכך!! מנהל הסניף טען שזהו מקרה חמור ושהוא יעביר אותי לטיפולו של נציג אחר. המקרה אינו מרפה ממני, ואף גרם לי לבעיות קשות עם אבי,. רציתי לשאול את זכות הפרט שלי בחשבון הבנק? לפי ידיעתי יש חוק המבטיח את סודיות הפרט שלי כלקוחת הבנק. האם זה נכון? ומה עליי לעשות בנידון אם אני רוצה לערער על מקרה זה? אני כמובן שוקלת את הפסקת החשבון בבנק זה. אודה לכם אם תחזירו לי תשובה.

efratro

New member
"אתה עם שימלה- לא נכנס"

כך נאמר לידיד טרנסקסואל בכניסה לספריה הציבורית ברחובות. המנהלת, עימה שוחחתי היום, לא הכחישה שאכן זו הייתה הסיבה. אני מצרפת לכם את תוכן המייל שלו. אם יש משהו שיכול לעזור, אני מאוד אשמח. בסוף מצורף המייל הפרטי שלו. "עוד לא חלפה ולו יממה אחת, מאז הרצח המפלצתי בתל-אביב וכבר: הנה, אתמול, קצת לפני השעה אחת בצהריים, באתי - לבושה, כרגיל בימים אלה, בשמלתי היחידה (אותה אחת שלבשתי היום) - לספרייה המרכזית. הפוסטמה שעובדת שם, אחת מירי (אחת שחומה, עם שיער שחור ארוך ואופי של ביץ' אמיתית), כבר הטרדתני לא פעם, בדבר העובדה, ש"מה זה, גבר עם שמלה????" - וכבר החלטתי, לחושך הרצח והכל, שעוד פעם אחת, היא מצייצת מלה - ואני דופקת לה כזאת תביעה, שהיא לא תדע מאיפה זה בכלל בא לה, הפוסטמה. והנה, בכניסה לספרייה ניצבות לא רק היא ימח-שמה, אלא גם חברתה לכנופיה, מנהלת הספרייה סיגל לוי - ומודיעה לי, "בלבוש הזה אתה לא נכנס לספרייה - זה מקום ציבורי ויש כאן גם ילדים!!" (אוי ויי איזמיר, הילדים עוד יגדלו להיות, רחמנא ליצלן, סובלנים, במקום הומופובים=טראנסופובים!! אוי ויי. בלאט) אמרתי לה, דבר ראשון "לא 'אתה'; 'את'". נטו, בתור זה שהיא צריכה לתת מינימום של כבוד לבנאדם. חברתה העובדת הטראנסופובית אמרה, בלעג, "באמת? איך קוראים לך?" "דניאלה", עניתי. "אתה בלבוש כזה לא יכול להיכנס לספרייה". פסקה מנהלת-ספריית-מאירהוף-מטעם-חברת-חוויות-רחובות-והעירייה, תוך התעלמות מוחלטת מבקשתי המינימאלית, אפילו: שתפנה אליי בלשון נקבה. הודעתי להן, בקול שקול ושקט, שאם הן מונעות ממני את הכניסה לספרייה, אני אתקע להן תביעה כזאת, שהן לא ידעו מה נפל עליהן. "אתה יכול וזאת זכותך", ענתה לי המנהלת הפוסטמה, בחיוך נבזי ובשלווה מלאה. פניתי והסתלקתי לי משם. מאוחר יותר אותו יום, חטפתי את מנת-הטראנסופוביה גם מאמי היקרה, אבל זה רגיל. הורים, נו, מה אפשר לעשות. חברות וחברים, הרוצח לא פעל לבד. הו, לא!! היה לו ויש לו אחלה גיבוי ארור, מהמוני האספסוף - לאו-דווקא דתי (אם-כי, שם המצב הוא הגרוע ביותר), אלא דווקא - כבמקרה דנן - חילוניות גמורות, המדברות כאחרון הנסים זאב. להיאבק עכשיו!!! שלכםן, דניאלה = טראנסית גאה!!!" [email protected]

hutc10

New member
2 דברים

1. עקרונית-לא אמור להיות קשר בין החשבון הפרטי של אבא שלך לחשבון שלך אפלו אם הוא מיופה כוח בחשבון שלך. 2. צריך לבדוק האם אבא שלך חתום גם על ערבות לטובת החשבון שלך אבל בגדול הייתי ממליץ לך לפנות לעו"ד ולקבל ייעוץ מפורט

הלנת פיצויי פיטורים

במ1. שלילת הפיצויים התובע נוגדת את הוראות החוק ומזכה את התובע בפיצויי הלנת פיצויי פיטורים המתווספים לסכום הפיצויים להם זכאי התובע ראה לעניין זה סעיף 20 לחוק הגנת השכר- תשי"ח – 1958 הקובע כדלקמן: 20. (א) בסעיף זה, "המועד לתשלום פיצויי פיטורים", לגבי עובד או מי שזכאי לפיצוי פיטורים מכוחו – המאוחר שבין המועדים האלה: (5) אם הזכות לפיצויי פיטורים מותנית, על פי הוראה שבחיקוק, במילוי תנאי מצד העובד לאחר יום הפסקת יחסי עובד ומעביד או במילוי תנאי במשך תקופה מסויימת שלאחר אותו יום – יום מילוי התנאי האמור או יום תום התקופה האמורה, לפי הענין. (ב) יראו פיצויי פיטורים כמולנים אם לא שולמו תוך 15 ימים מהמועד לתשלומם; פיצוי הלנת פיצויי פיטורים יהיה כדלקמן: (1) שולמו פיצויי הפיטורים בתקופה שבין היום הששה עשר לבין היום השלושים שלאחר המועד לתשלומם – הפרשי הצמדה לתקופה שמן המועד לתשלומם עד ליום שבו שולמו; (2) שולמו פיצויי הפיטורים לאחר היום השלושים שלאחר המועד לתשלומם — הפרשי הצמדה לתקופה שמן המועד לתשלומם עד ליום שבו שולמו, בתוספת 20% על הסכום הכולל של פיצויי הפיטורים והפרשי ההצמדה כאמור בעד כל חודש שבו לא שולמו פיצויי הפיטורים; בעד חלק מחודש תשולם התוספת של 20% האמורה באופן יחסי. (ב1) פיצוי הלנת פיצויי פיטורים יהיה לכל דבר, פרט לענין סעיף קטן (ב), חלק מפיצויי הפיטורים. ידה ומעכבים פיצויי פיטורים למעלה מ- 30 ימים המפוטר זכאי על פי חוק לתוספת בשיעור של

ובהקשר דברים אלו, ראו הכתבה הבאה:

קופי בין חוזרים לכותרות: סירבו לשרת לקוח משום ש'נראה מסומם' הסניף של רשת קופי בין ברחוב אבן גבירול בתל-אביב סירב לתת שירות לאדם שהגיע למקום במטרה לרכוש קפה - רק בגלל מראהו החיצוני. כך טוענת הקליניקה לשוויון ולזכויות אדם במרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת גן. נציגת הקליניקה, עו"ד דבי שדה, שיגרה בימים אלה מכתב למנכ"ל רשת קופי בין, דני הרשקוביץ, שבו היא תובעה כי הרשת תפצה לאלתר את האיש בסך 15 אלף שקל, שאם לא כן - הקליניקה תפנה לערכאות משפטיות ותגיש תביעה נגד קופי בין בסכום גבוה בהרבה. במכתבה מתארת עו"ד שדה את המקרה שאירע לטענתה ב-10 במאי האחרון: ”בשעות הבוקר הגיע מרשי לבית הקפה קופי בין בלונדון מיניסטור, כפי שנהג לעשות מדי פעם בפעם, וביקש לרכוש קפה. "לתדהמתו של האיש, בפנייתו אל דלפק המכירה סירב אחראי המשמרת לתת לו שירות ולמכור לו ממוצרי בית הקפה וביקש ממנו לעזוב את בית הקפה. נסיונותיו של מרשי לברר את סיבת הסירוב לתת לו שירות, העלו את התשובות הבאות: 'אדוני לך אני לא מוכן למכור ואני לא מוכן שתשב פה', 'אין סיבה' ו'לא רוצה לתת לך, בזה זה נגמר'". לדברי עו"ד שדה, לא היתה סיבה מוצדקת לנהוג באיש יחס מפלה ולסרב לתת לו את השירות. מהמכתב עולה כי האיש לא נענה להוראתו המפלה של אחראי המשמרת לעזוב את בית הקפה, ובתגובה הזעיק מנהל המשמרת שוטרים לבית הקפה. לטענתה, מהדו"ח המשטרתי עולה שסיבת הסירוב לתת את השירות נעוצה בחשד של אחראי המשמרת כי האיש הוא נרקומן לשעבר. מאז יום האירוע הגיע האיש שוב לבית הקפה כדי לשתות קפה במקום, אולם אחראי המשמרת עמד על סירובו לאפשר לו לקבל שירות. "הזכות לשוויון והחובה להימנע מאפליה פסולה הן אבני היסוד של שיטת המשפט הישראלית", טוענת שדה. "החובה להימנע מהפליטה חלה אף על גופים פרטיים המעניקים שירות לציבור, כדוגמת בית הקפה. התנהלות בית הקפה פגעה בכבודו של מרשי ובזכותו לשוויון , גרמה לו עגמת נפש והיא ומנוגדת לחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו". תגובת הנהלת קופי בין: "טרם הגיע לידינו מכתב בנושא זה, אך נבדוק את המקרה ונרד לשורש העניין. בכל אופן, קופי בין אינה נוהגת להפלות בין אורחי בתי הקפה שלה". http://www.halachot.co.il/articles_inn.asp?pid=1171&cid=794&iid=41668

ynana1

New member
בינתיים את זאת שצריכה להיזהר שלא יגישו נגדך

תביעה בגין לשון הרע

efratro

New member
תודה

שהענקת לי מזמנך וכתבת לי הודעה אכפתית ומתחשבת. אני מעריכה את זה מאוד. יום טוב.

למעלה