שאלה

safi18

New member
../images/Emo35.gifשאלה

בעיקבות פנייתי לכאן התעניינתי באפשרות להתאמן בקראטה\איגרוף תאילנדי והתברר לי שאין כמעט נשים שעוסקות בכך. מדוע? האם זה נחשב ספורט גברי? אשמח לתגובה,לפני שאחליט אם להתחיל,בגילי המתקדם(33) לעסוק בכך..זה מושך אותי יותר מסוגים אחרים של הגנה עצמית. אשמח להתייחסות(גם נשית).

_alon_

New member
אצלנו יש אחוז גבוה של נשים בקבוצה

והן טובות כמו הגברים
בקבוצות אחרות שאני מתאמן באמת יש אחוז נשים יותר נמוך, אבל עדין יש נוכחות יפה. אני מתאמן בשוטוקאן קראטה (http://www.shotokan.org.il) כנסי ובחרי מועדון.

באופן כללי פחות נשים מתאמנות

ולא ברור לי למה. אצלנו בקבוצה יש די הרבה נשים (אני מתאמנת בג´ודו) ורובן יותר מתקדמות מהגברים. אין שום סיבה לוותר על זה גם בגילך המתקדם. גם אני חשבתי שתהיה לי בעיה, וגילי אפילו יותר מתקדם משלך בשנה. לכי על זה אם בא לך. אל תחששי. תהני מכל רגע. שנה טובה

orii

New member
גם אצלנו הנשים יותר מתקדמות ../images/Emo121.gif

בהכללה. אין מה לעשות יש להן את זה בדם, בגנים, בחינוך, בסביבה... אנא ערף? זה ממש לא פייר. אבל, מה שאני לומד זה לא קארטה/מואי טאי אלה טאי צ´י. ואם לא איכפת לכם ציטטה חביבה עלי, של איזה לורד בריטי בבית הנבחרים: הטבע נתן לנשים כל כך הרבה - כך שזה לא נורא אם הפרלמנט יקח להם קצת. נא לא להתנפל, אני לא חושב שצריך לקחת זכויות לנשים, אני רק מכיר ביתרונות שלהם.

Raffael

New member
אתה חושב שכישורי הנשים באמנויות

הלחימה עולים על כישורי הגברים? זה מעניין. תוכל לפרט? ברור לי שיש יתרונות נקודתיים לנשים : "פתיחות" , גמישות, רכות. אני שואל על יתרון כולל.

orii

New member
היתרון הכולל, כולל

את הבסיס של הלימודים, בשנים הראשונות ובו הן פשוט יותר טובות. כתלמיד טאי צ´י אני צריך ללמוד לנוע אחרת בגוף (ובראש), תנועה שמקורה באגן שנסמכת כמה שפחות על כח שרירים. לרוב הנשים קל ללמוד את זה. מראש הן פחות משתמשות בשרירים וכן באגן. אני חושב שגם בראש, כהכללה הן יותר פתוחות. בתרגילי הזוגות אני צריך ללמוד להיות פאסיבי - לא להתנגד ו"ללכת" עם בן הזוג. קשה... יש כמובן גם את הצד השני של המטבע לעיתים הן רכות מידי ופאסיביות מידי. ניסיתי בקיצוץ לתאר את ההתחלה. עם זה לא נלחמים. בטאי צ´י שאותו אני לומד (מפרופ´ חיים בנדר) לפני זה אין על מה לדבר... יש עוד "חיסרון", מהניסיון של חיים בטאיוון בבית הספר של המורה שלו, בשלבים המתקדמים יש מעט מאוד נשים. בארץ אין לנו מספיק ניסיון.

Raffael

New member
יש הרבה-הרבה פחות נשים באמנויות

הלחימה. כן, זה נחשב לספורט גברי אצל רבים. לא נכנס בכלל לשאלה אם זה בצדק או לא. אני כן אכנס לשאלה אם זה צריך להיות שיקול בשבילך. יש הרבה פחות נשים מגברים בין המדענים הגדולים. יש הרבה פחות נשים מגברים בין השפים המפורסמים. יש הרבה פחות נשים מגברים בין המוזיקאים הדגולים. יש הרבה פחות נשים מגברים בין הנהגים הטובים. יש הרבה פחות נשים מגברים בין האמנים הקלאסיים. יש הרבה פחות נשים מגברים בין המעצבים הידועים. יש הרבה פחות נשים מגברים בין אנשי העסקים המצליחים. יש הרבה פחות נשים מגברים בין המדינאים המשפיעים. יש הרבה פחות נשים מגברים בין הגיבורים המיתולוגיים. יש הרבה פחות נשים מגברים בין הרופאים החשובים. יש הרבה פחות נשים מגברים בין המפיקים ההוליוודיים. יש הרבה פחות נשים מגברים בין הגנרלים האמיצים. יש הרבה פחות נשים מגברים בין הלוחמים הפשוטים. יש הרבה פחות נשים מגברים בין עורכי הדין הטובים. אז מה את מעדיפה, לעשות מה שבא לך, למצות את יכולתך ואת האפשרויות שלך להנות, לחוות סיפוק, ללמוד, להכיר, להשפיע ולהרגיש טוב עם עצמך או לתת להסטוריה כמעט אינסופית של שליטה פטריארכלית-שוביניסטית להכתיב לך איך לחיות ומה לעשות?
ולענין, אישית הייתי ממליץ על קרטה יותר מאשר על האיגרוף התאילנדי. האיגרוף פשוט יותר, תכליתי יותר, אלים יותר, קשוח יותר. בקראטה, ל ד ע ת י , תמצאי יותר צדדים אמנותיים, יפים, רוחניים, פילוסופיים וכו´. וההמלצה הזו לא פה כי את אישה, אלא כי אני מניח שהמטרה שלך שונה מלהכנס לזירה כמה שיותר מהר ולכסח לכמה חבר´ה צעירים את השוקיים. בהצלחה.

Raffael

New member
רק תיקון קטן: עיסוק גברי ולא ספורט

לא רואה באמנויות לחימה ספורט. תודה וסליחה.

תמירי

New member
נשים באומנויות לחימה

בקבוצות שאני מתאמן-קראטה מסורתי אצל סנסאי משה רוקח בפולג ליד נתניה יש הרבה מאד נשים שמתאמנות. גיל 33 אינו מופלג ואני קצת יותר מבוגר. לפעמים יוצא לי להתאמן בזוגות אם אנשים שהם פחות מחצי מגילי. אני רואה בזה אתגר. תרוצי קדימה ובהצלחה

למעלה