שאלה

tlingit

New member
../images/Emo35.gif שאלה ../images/Emo35.gif

איפה אתן (יש גם אתם?) מעדיפות לעמוד בשיעור? קרוב למראה, רחוק מהמורה, שורה אחרונה בצד ימין, שורה אמצעית? ולמה??? האם יש שיקולים שמנחים אתכן או שזה 'מה שיוצא', איפה שפנוי?

ayelet 24

New member
שורה ראשונה, קרוב למראה

וקרוב למורה כדי שאני אראה טוב יותר את התנועות שהיא עושה ואני אוכל יותר לדייק ולראות שאני אכן עושה את התנועות נכון, לראות את השמחה שלי. אבל, לפעמים אם אנחנו כיתה גדולה אז אני נודדת (לפי הריקוד שלנו) ואז בהתחלה אני בשורה הראשונה ולאט לאט נודדת אחורה או לצדדים ובסוף חוזרת לשורה הראשונה. אז, כן. אני אוהבת להיות בשורה הראשונה אבל שוב גם זה תלוי כי אם אני בשיעור של ותיקות, מתקדמות אז אני אהיה קצת יותר בצד או מאחוריהן. אגב, אני חושבת שזה תלוי גם בביטחון העצמי ובכמה שאת אוהבת לראות את עצמך כי לדוגמא כשהתחלתי להתעמל הייתי עומדת בסוף, מאחורי מישהי שתסתיר אותי כדי שלא אראה את עצמי (טוב, גם הייתי לובשת מרצון חולצות שגדולות ממני בכמה מידות). היום אני או בשורה הראשונה או בשניה כדי לראות את עצמי בכל רגע, לראות מה אני עושה, לראות את השרירים עובדים. ורק אם זה שיעור מלא, או שאני מגיעה בכמה דקות איחור, או שאני פשוט עצלנית באותו היום אז אני עומדת בסוף (וגם הביגוד השתנה מקצה אל קצה). איילת.

גם אני ../images/Emo9.gif

מתמקמת בשורה הראשונה, קרוב למראה וקרוב למורה. רוצה לחוות כל רגע עד תומו וללמוד כמה שיותר. ובכלל זו שאלה נחמדה
המיקום שאנחנו בוחרים אומר הרבה על מה שאנחנו מרגישות כלפי עצמינו וכלפי התחום. המעניין הוא שכל השנים בלימודים מסוג אחר, בהרצאות למינהן, אני לא נוהגת לשבת בשורה הראשונה, אלא לתפוס קצת פרספקטיבה ולשבת בשורה השניה ואילך.... אורנה

fifi ness

New member
ברצוני להביע את דעתי ולהגיב,כמורה

וכתלמידה. רצוי מאוד לא להתרגל למקום ספציפי ,מפני שלא להתרגל למקום בלעדי , באפשרותן של כל הרקדניות להיות בשורה ראשונה,ואילו תפספסי את מקומך הרגיל את עלולה להתאכזב, וזה כמובן יכול לפגוע בכייף,את יכולה לאפשר לעצמך לנסות כל פעם במקום אחר ובכך תוכלי לגלות שאת התנועות את רואה מזוית אחרת ובזוית אחרת כמו," אותה הגברת בשינוי אדרת". רצוי מאוד גם לא להתרגל למראה ,כשתמצאי את עצמך רוצה לרקוד במצב שאין מראה דבר זה עלול לערער בבטחונך העצמי ולגלות שאת לבד. יש מצבים שמקומך יכול להיות ספונטני, ובמצב זה דווקא תגלי גילויים חדשים בעצמך דרך הריקוד, בגופך, ודרך התחושה בה את תחושי את הריקוד באופן ספונטני ,נסו להיזכר אם הייתן בסיטואציה כזאת בעבר? או שתגלו אותה בעתיד . לדעתי על הראשונה בשורה צריכה להיות אחריות על זו שמאחורייך, ולדאוג מדי פעם שאת אכן אולי לא תסתירי לה ,עלייך לגלות עירנות לסובבים אותך.ובכך אפשר ליצור אוירה נעימה בשיעורים, וכך גם מתגבשת קבוצה וכך גם נזרע גרעין לקבוצת המשך. מאחלת לכן ריקוד כייף בכל מקום שרק אפשר. לילה טוב! פיפי.

דברים חכמים אמרת ../images/Emo13.gif

הקבוצה שלנו לא גדולה מאד, כך שכולן נהנות מעמדות טובות, על פי מה שמתאים לכל אחת ויש אוירה מאד נעימה בשיעורים. בכל אופן, בהחלט רצוי למצא את המרחב שהכי מתאים לנו, אבל גם לשים לב מה קורה מסביב ולהתחשב גם באחרים. זה נכון באמת לכל תחום בחיים. שלך אורנה

tlingit

New member
פעם הייתי באופן קבוע

בשורה האחרונה, כי אני גבוהה. יום אחד, בחורף, חלק מהבנות לא הגיעו לשיעור, והיינו כל כך מעט בנות שכולנו היינו בשורה אחת, ואז גיליתי שממש הפריעה לי הפרספקטיבה השונה הזו שאני רואה את המורה, והיה לי קשה לעקוב אחרי התנועות שלה. ממש נדהמתי לראות את ההרגל הזה בי. מאז אני משתדלת לזוז תוך כדי השיעור ולהגיע לשורות השונות כדי לשחרר את ההרגל הזה. עדיין אני מוצאת שיותר נוח לי בצד שמאל של החדר מאשר בצד ימין

למעלה