שאלה מספר 2

../images/Emo35.gif שאלה מספר 2

השאלה הוגרלה מתוך 10682 שאלות שנשלחו באינטרנט בזמן השידור הישיר. היא בסגנון האהוב בפורום
. 2 משרתים התאחדו עם הרוצח וגרמו ללֵידה חדשה. במה מדובר?

n u t

New member
../images/Emo41.gifהשאלה הנכונה בהודעה מעלי../images/Emo70.gif

מנסה לעזור להבליט אותה

../images/Emo51.gif + הערה

אני מוכן להתערב, שהפתרון מוכר היטב לכולם. אמנם אף אחד באולפן, לא השחקנים ולא הצופים, ניחשו במה מדובר.

Werty123

New member
נסיון

נאום גטיסבורג של אברהם לינקולן בשנת 1863 ("לידה חדשה של חירות"). הרוצח הוא כמובן השחקן ג'ון וילקס בות'. המשרתים הם דוקטור סמואל מאד שטיפל בו מאוחר יותר והיה שותף סוד לפעילותו החתרנית והמשרת השני..... פה נתקעתי אבל חוץ מזה יש הכל.

../images/Emo41.gif הערה ../images/Emo124.gif

חידה זו היא מתחום קרוב ומוכר, הן בסגנון והן בתוכן, לכל הגולשים ללא יוצא מן הכלל. שאלה זו לא נבחרה בידי המארגנים, אלא הוגרלה באקראי.

yuval moyal

New member
האם

זה קשור לאגדה או לסיפור ילדים? האם התבצע רצח? האם זה קשור לעוף חול?

inbal76

New member
שאלות

הלידה החדשה: זו לידה במובן הרגיל (כלומר של תינוק או גור של בע"ח)? או לידה מטאפורית (למשל "לידה" של יום חדש, או משהו בסגנון) האם המשרתים הם בני אדם? האם הרוצח הוא אדם?

תשובות

זו לידה במובן הרגיל (כלומר של תינוק או גור של בע"ח)? - לא. או לידה מטאפורית (למשל "לידה" של יום חדש, או משהו בסגנון) - כן. האם המשרתים הם בני אדם? - לא. האם הרוצח הוא אדם? - לא.

yuval moyal

New member
שאלות

האם המשרתים הם חיות? האם הם דברים קיימים/דמויות פיקציות? האם הרוצח והמשרתים מוכרים לנו, או רק הלידה החדשה?

תשובות

האם המשרתים הם חיות? - לא. האם הם דברים קיימים/דמויות פיקציות? - קיימים. האם הרוצח והמשרתים מוכרים לנו, או רק הלידה החדשה? - כולם מוכרים לנו היטב.

inbal76

New member
האם זה קשור איכשהו

לאוכל? (לא יודעת למה אבל זה עושה לי אסוציאציה כזאת)

lupoN

New member
גם אני מנסה../images/Emo3.gif

הנה הרעיון המוזר שלי: האם..... מדובר בפיצוח אגוזים?
המשרתים - שתי הידיים; הרוצח - המפצח; לידה חדשה - האגוז החבוי בא לאור העולם

רעיון נחמד, אבל לא לזה התכוון

המשורר. כרגע כתבתי למעלה את הפתרון. הערב מתקיים המשחק הבא, ו... 60 השניות שהוקצאו לדיון אזלו

למעלה