עוד ריבועים

milloarnon

New member
../images/Emo35.gif עוד ריבועים

נתון ריבוע בעל צלע באורך X בכל פינה מונח טיל מונחה חום. כל טיל מכוון לעקוב אחר הטיל הבא משמאלו. כל הטילים משוגרים בו זמנית. ברור שהטילים יפגשו במרכז הריבוע. לדעתי המרחק שיעשה כל טיל יהיה X. דרושה הוכחה.

clocker

New member
שאלה טיפשית

מדוע הטילים חייבים להפגש ? הם יכולים לנוע בתנועה אינסופית במעגל סביב המרכז ורדיוסו x חלקי שורש 2 בשלישית (אם לא טעיתי).

milloarnon

New member
יפגשו בוודאות במרכז

צייר את הבעיה - ריבוע עם טיל בכל פינה. קדם את הטילים מרחק אינפידצימלי בקו ישר כלפי המטרה. צייר שוב את הריבוע כאשר כל טיל הוא פינה בריבוע החדש. 1. הריבוע החדש קטן מהריבוע המקורי 2. מרכז הריבוע החדש = מרכז הריבוע המקורי. מסקנה - הריבוע ילך ויקטן עד אשר הם יפגשו במרכז. הבעיה אינה זהה לבעיית 4 גופים תחת כוח משיכה הדדי. המהירות אינה משתנה.

milloarnon

New member
הנה ציור

הציור לא מדויק. כל אחד מהריבועים אמור באמת להיות ריבוע. אפשר גם לחשב את שינוי המרחק בין שני טילים כעבור צעד אינפיטיסמלי קטן. המרחק קטן.

clocker

New member
עוד שטות שעשיתי - לא יצא לי x !

מנקודת מבטו של טיל מסוים, יוצא שכיוון המהירות הרגעית, הוא תמיד 45 מעלות כלפי "פנים המעגל". (כתוצאה מכיוון חיבור וקטורי המהירות) הגרף שבו המשיק לגרף יוצר תמיד 45 מעלות הוא ספירלה מהצורה r=t (אם יש לי טעות, פה תהיה הנקודה הקריטית.) נחשב את אורך העקום על ידי אינטגרל קווי מסוג ראשון בין r=0 ולבין r=x/sqrt2 התוצאה הסופית המתקבלת היא x בחזקת 3, חלקי (6 כפול שורש 2)

איייייל

New member
לא הגיוני

אמנם לא עשיתי את החישוב, אבל בכל מקרה התוצאה אמורה להיות לינארית ב x (כי יחידות-המדידה כאן הן שרירותיות). חוץ מזה, לא הבנתי את המשפט: "מנקודת מבטו של טיל מסוים, יוצא שכיוון המהירות הרגעית, הוא תמיד 45 מעלות כלפי "פנים המעגל". (כתוצאה מכיוון חיבור וקטורי המהירות)". איזה וקטורי מהירויות אתה מחבר?

עריסטו

Active member
נדמה לי שזה כבר היה בפורום

עניתי אז כך: כיוון תנועתו של כל טיל מאונך תמיד לכיוון התנועה של הטיל העוקב אחריו. לכן רכיב התנועה של הטיל הנעקב יחסית לטיל העוקב הוא 0, כלומר הטיל העוקב מתקרב לנעקב באותה מהירות כאילו הנעקב לא נע. לכן המרחק הוא X.

למעלה