נחמדה

zoharch

New member
../images/Emo35.gif נחמדה

שלושה (3) חברים נכנסו למסעדה, לאכול צהריים. לאחר שסימו לאכול, הוגש החשבון - 25 ש"ח. כל חבר הוציא מכיסו שטר של 10 שקלים (פעם זה היה בשטרות
) ונתנו למלצר. המלצר שב עם העודף - 5 שקלים והחברים החליטו להעניק למלצר 2 שקל טיפ. המלצר נתן לכל חבר שקל אחד (1) עודף ושמר את שני (2) השקלים הנותרים, לעצמו. עכשיו נעשה חשבון פשוט : כל חבר שילם -9 שקלים, שהם ביחד - 27 שקלים. נוסיף את שני (2) השקלים שהמלצר לקח - ונקבל 29 שקלים. והשאלה: לאן נעלם שקל אחד (1)?

דRדכוסי

New member
החידה הופיעה בעבר בפורום

החידה כבר הופיעה ובגלל שזהו פורום טרי וחדש זה לא בעיה לחפש בדפים האחרים את התשובה.

zoharch

New member
../images/Emo32.gif אם את לא יודע את התשובה

וצריך לחפש, אז אולי פשוט תפתור

IIyaelI

New member
תשובה:

כל אחד שילם 9 שקלים, כולל הטיפ, ועוד שלושה שקלים (שקל לכל אחד), 30 שקלים!

freak2100

New member
כי 27+2 לא נותן כלום....

25 זה כמה שהם היו צריכים לשלם 2 זה מה שהמלצרית לקחה 3 זה מה שהחזירו להם 30 זה 25 שקל שהם היו צריכים לשלם, ועוד 3 שקל שהחזירו להם ועוד 2 שקל שיש אצל המלצרית 27 זה 25 שקל שהם היו צריכים לשלם ועוד 2 שקל שהמלצרית לקחה עכשיו, הגעת ל29.... מה זה? 25 שקל שהם היו צריכים לשלם, ועוד 2 שקל שהמלצית לקחה, ושוב פעם עוד 2 שקל שהמלצירת לקחה? רק קצת לנתח את השאלה, ומגיעים לפיתרון....

zoharch

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif יפה, כולכם צודקים

האמת, שזו לא חידה לפורום כתוב. אם מספרים את החידה (בערב בין חברים, למשל), כי אז לא כל כך ברור העיניו החשבוני, כי לא רואים על הנייר.

zoharch

New member
../images/Emo70.gif לא יודע איך הגעת למסקנה הזו ?

ואני לא אשאל שאלה שאני לא יודע את התשובה
ואם כן, אז אני אציין שאין לי את התשובה

freak2100

New member
כי ביקשת את הלינק לתשובה

ומישהו אמר לך לחפש.... עזוב, סליחה, טעיתי

למעלה