מס' שאלות...

../images/Emo35.gif מס' שאלות...

שלום לכולן, נועה נולדה לפני שבועיים וחצי. תודה... וכבר יש לי מס' שאלות לגבי אכילה ושעות שינה: 1. נועה יונקת - אבל היא רוצה לינוק כל שעתיים - שעתיים וחצי מוצץ התחלנו לפני יומיים - קשה לי לזהות מתי זה רעב מתי סתם מציצה. ??? האם זה תקין לינוק כל תווך שעות אלו? 2. היא מתעוררת כל שעתיים וחצי- 3 שעות - האם זה תקין? היא מאוד סובלת מכאבי בטן, אני מרגיעה אותה עם גליכל??? תודה מראש - עבור נועה

1טלטלים

New member
מזל טוב!!!

זה לגמרי תקין...ונורמלי,מה שבאמת יכול לעזור לך זה לזרוק את השעון.חישוב של זמן,אכילה...יכול רק להלחיץ.כלל ראשון בהנקה הוא להניק לפי דרישת התינוק.לגבי מוצץ,הייתי מציעה לך להמעיט כמה שיותר שימוש במוצץ עד גיל של 6 שבועות,זמן שהנקה אמורה להתבסס וכדי למנוע נזק אפשרי של בלבול פטמות.עדיף תמיד להציע שד כאשר את רואה שלתינוק שלך:תנועות גוף מוגברות,הוא ערני ומחפש אחר שד עם פיו,ראשו(מסובב ראש מצד לצד,תנועות חיפוש),תנועות חיפוש אחר שד עם פיו,ליקוק,מציצת אצבעות,ידיים.בהנקה את מספקת לתינוקך לא רק הזנה מתאימה ,אלא גם צורך למציצה,מקנה בטחון,תחושת רוגע ושלווה.לגבי מרווחי אכילה,שוב זה תקין ונורמלי...ומאוד אינדיווידואלי,זכרי שמרווחים אינם קבועים ומשתנים כל הזמן,תינוק גדל ודרישה ליניקה עלולה להתגבר.הכל דינמי בשלב זה ואין שגרה של ממש. אך...כאבי בטן,שוב התרופה הכי טובה כרגע זה הנקה.ברגע שתינוק יונק,הוא בעצם מפעיל הרבה שרירים(טבעתיים...),זה עוזר פי כמה לשחרר את הגזים המצטברים ומרגיע.עיסוי עדין של בטן בכיוון השעון,קיפול ברכי תינוק לכיוון הבטן,עיסוי או לחציות עדינות של כרית כף הרגל...אמבטיה חמימה,כל אלה עשויים להקל גם.אין צורך למהר ולתת גליכול. הייתי רוצה לקבל מידע הבא: **משקל לידה,יציאה מביה"ח ועכשיו+מס' טיטולים רטובים/צואים ביום+מידע על ניהול הנקה(מס' ממוצע של הנקות ביום,האם הנקה מתרחשת משני הצדדים...) אודה לך מאוד, הרבה הצלחה, אמא של טל

למעלה