מה הסימן ?

argamon

Member
../images/Emo35.gif מה הסימן ?

שלום לכם: אני מקווה שאני שואל בפורום הנכון. יש לי ספר היסטורי בו כתוב לפי שנים על אירועים שונים. בחלק מהשנים יש ליד השנה סימן שקשה לי להסביר כאן כיוון שאני לא מוצא דוגמא: זה קצת דומה לספרה 2 במאוזן. כוונתי כאילו הספרה 2 במצב שכיבה. ידידים אמרו לי שכנראה הכוונה בסימן ליד השנה הוא שהשנה המצויינת היא השנה בערך. אני מקווה שתצליחו להבין את שאלתי בתודה למי שיודע וישיב לי

trilliane

Well-known member
מנהל
אין לי מושג למה הכוונה; תוכל לסרוק תמונה?

סימן של "בערך" הוא ~ (טילדה).

argamon

Member
../images/Emo140.gif תודה trilliane . ויש לך מושג ../images/Emo13.gif

תודה לך trilliane . אני רואה שהבנת את כוונתי לפי השאלה שלי . אני מדור הניירות שלא גדל על המחשב ועדיין לצערי אני לא יודע לסרוק, אבל העיקר שהנתם אותי.
תודה לך.

trilliane

Well-known member
מנהל
פשוט לא חשבתי ש"~" הוא סימן שקשה להסביר

נראה לי טריוויאלי לתאר אותו דווקא כגל או כנחש קטן ולא כמו הספרה "2" שוכבת (אולי z מעוגלת, אם כבר; כי היא יותר סימטרית). למעשה, אלמלא כתבת "בערך" לא הייתי מקשרת. בכל מקרה, טוב לשמוע שהתעלומה נפתרה, שמחתי לעזור.

טילדה ~

הסימן נקרא "טילדה" או tilde ויש לו כמה מובנים. הוא נמצא במקלדת בצד שמאל למעלה. במתמטיקה הוא משמש לציון "בערך" ומשם הוא זלג לתחומים נוספים באותה משמעות. יש לו אח כפול, ≈, שמשמעותו היא "בערך שווה".

argamon

Member
../images/Emo45.gif אתה גדול ה. ~ ~ ~ ~

תודה גדולה ה. ומצחיק שכלל לא שמתי לב שהסמל ממש מול האף שלי במקלדת
הסיבה היא כנראה בגלל שאני מדור הניירות שלא גדל על המחשב ואני לא מכיר עד עכשיו את כל התפקידים של המקלדות. בכל מקרה שאלתי על הסימן שראיתי בספר ולא הבנתי מה תפקידו, ואישרת לי שזה אכן הסימן ל- ב"ערך" .
תודה רבה לך ~ ~ ~

למעלה