למי לפנות

dinat

New member
../images/Emo35.gifלמי לפנות

שלום לכולם, אני חדשה כאן. בני בכתה ב ולפני כשנתיים לאחר תלונות מהגננת בגן חובה שהוא מרביץ לא מקשיב ולא רגוע החלטנו ביוזמתינו הגננת לא ביקשה) לעשות לו איבחון את ההיבחון ביצענו בכישורי למידה. אובחן שבני סובל מרגישות יתר hypersensetive ומצד שני חוסר רגש למגע חזק hypo . תופעות אלו גורמות לו לאי נוחות ולאי הקשבה הוא לא היפראקטיבי. קיבלנו שיטות לטיפול במיוחד הומלץ על הצון התעמלויות וגילגולים, הרבה מגעים מסאזים שונים ועוד תירגולים שונים. עברנו את גן חובה וכתה א בשלום עם המון עבודה ועם יד על הדופק. את כתה ב התחלנו בסדר אבל בעיות התמהגות החמירו (לא בזמו השיעור בשיעור הוא מקשיב ורגוע ועושה כל מה שנדרש) הבעיה בהפסקות עם חברים ובבית עם המטפלת ועם אחותו כל הזמן מציק. בשלושה חודשים אחרונים גם התחילו טיקים: בהתחלה עם העיניים והפה מתון ואח"כ זה החמיר. עכשיו הטיקים סביב העיניים פחתו והתחיל עם הכתפיים והסנטר מצד לצד. הוא כל הזמן נוגע בדברים ולא מפסיק לבעוט בדברים גם עושה גרפסים כל הזמן וגם משחק עם הרוק והפה.החשד שלי שיש לו טוראט לפי כל התיאורים זה מתאים אבל התאורים כללים ומתאימים לכל ילד עם בעיות קשב. לא יודעת מה לעשות למי לפנות לאבחון ואם יש צורך בכלל. האם לאבחון של טורט מגיעים דרך קופת חולים או פרטי ומה מבקשים איבחון רגיל או איבחון לטוראט ??? סליחה על האורך של ההודעה אבל רציתי לתת כמה שיותר פרטים.

הלנה

New member
הי דינת

קודם כל כדאי להירגע....יכול להיות שאלה סתם טיקים ויכול להיות שאכן מדובר בטוראט. בכל מקרה כדאי לעשות אבחון. בת שבע גרניט, יו"ר העמותה (הידועה פה בכינויה שביק) תוכל להמליץ לך על נאורולוג או פסיכיאטר בהתאם למקום מגורייך. ניתן לבצע אבחון במרפאות של בתי חולים ללא תשלום (אבל לפי נסיוני צריך לחכות די הרבה זמן לקבלת תור). אם את מאד לחוצה את תצטרכי לעשות זאת באופן פרטי (ולקבל החזר חלקי אם יש לך ביטוח משלים). למעלה יש גם קישור לאתר של א.ס.ט.י. ובו מידע רב בנוגע לתסמונת. אגב, אני הלנה אמא של ערן בן 12 שאובחן לפני שנה וחצי.

השגיא

New member
תיקון קטן

את התור לשניידר לאיבחון מממן משרד הבריאות, ולפחות במקרה שלנו, לא היינו צריכים להצטייד בשום הפניה. אכן קובעים תור, וברוב המקרים הוא לעוד מספר חודשים, אבל אפשר להתקשר מדי יום או יומיים ולשאול אם מישהו ביטל ולנסות להקדים את התור. אנחנו הגענו לשניידר שבועיים לאחר האיבחון שלי... שיהיה בהצלחה, ומקוה שעם האיבחון תמצאו את הטיפול הנכון לכם שיקל על כולכם. וכמובן נשמח אם תישארי איתנו ותעדכני. יום טוב גלית

dinat

New member
תודה ושאלה

בשניידר ביקשתם איבחון לטוראט או שבקשתם אבחון כללי ?

השגיא

New member
בשניידר ישנה מרפאה פסיכיאטרית

שנקראת מרפאת תשומת לב או משהו כזה, בראשותו של פרופסור אלן אפטר שהוא פסיכיאטר ובין השאר מומחה לטוראט. אני ביקשתי תור אליו ע"פ הנחייתה של בת שבע, לאחר שלא היה לי ספק ששי הבן שלי לקה בטוראט. אכן אובחנו אצלו ולאחר מכן נסענו עוד פעמיים לפגישה עם שרון צימרמן שהיא פסיכולוגית מומחית לטוראט. וזהו! אנחנו מטפלים בילד בתוספי מזון ולכן לא רואים רופאים... ממליצה לך לדבר עם בת שבע גרניט יו"ר העמותה הישראלית לטוראט, אבל גם עם אנשים אחרים, אולי במסרים, כי הבנתי שיש אנשים שהיו מרוצים יותר בבתי חולים אחרים. בכל מקרה שיהיה לכם בהצלחה גלית

dinat ברוכה הבאה לפורום../images/Emo24.gif

שלום לך, ותודה שהצטרפת אלינו. לפי דברייך ניתן להבין שאכן ה"טיקים" של בנך מורכבים. לגבי אבחון בשניידר הוא מומלץ מאד וזו מרפאה ציבורית...רוב קופות החולים נותנות התחייבות. למרות שבינינו לאחר שתקראי טוב טוב את השאלות והתשובות בתוך אתר א.ס.ט.י (ראי קישור בראש הדף), תצטרכי איבחון רק לצורך "חותמת" שאכן זה טוראט. את לבד תוכלי תוך כדי קריאה לדעת אם זה אכן זה.התנאי הראשון שה"טיקים" נמשכים לפחות שנה ומתחלפים ביניהם .לגבי "טיק" ווקאלי אכן קיים גם "גרעפס" זה "טיק". בכל מקרה ובכל שאלה אנחנו כאן בשבילך המשך יום נעים

mazy

New member
dinat ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

בעניין אבחון טוראט, גם בני עבר אבחון בשניידר, אבחון רב תחומי - נוירו- פסיכולוגי, אבל מטרת האבחון לא היתה אבחון טוראט, כייון שהוא כבר אובחן כלוקה בטוראט. את הטוראט אבחנה פסיכיאטרית ילדים ונוער, ולא באמצעות אבחון כלשהו, אלא בעיקר על סמך מה שאנו ההורים סיפרנו. כרגע אנו מטופלים בבי"ח שערי צדק, ושם התברר לנו שהאבחון משניידר, ככל שהיה מקיף, היה חסר את החלק הענייני ביותר עבור הטוראט (בעיקר מיפוי טיקים לסוגיהם). אז נאלצנו לגשת לאבחון נוסף. שיהיה בהצלחה! מזי.

דינה שלום...

לשניידר אין צורך בהפנייה........... את פונה אליהם ישירות בטלפון ומזמינה תור לאבחון. אם ישאלו אותך אם יש לך הפנייה , תגידי שכן!! הם לא בודקים. האבחון הינו ללא תשלום, משרד הבריאות מממן. לאחר האבחון, תהיי הרבה יותר חכמה.

../images/Emo24.gifדינה ברוכה הבאה לפורום

רציתי להוסיף אך הכל כבר נאמר. מה שכן חשוב : המון הקשבה והבנה ולא לכעוס על הילד ברגע שהוא "מבצע טיקים". כי כמו שאת יודעת זאת לא אשמתו. מקוה ומאמינה שתקבלו את הטיפול הכי טוב שאפשר. בהצלחה.

dinat

New member
שאלה נוספת

שלום לכולם ותודה על העזרה! בשניידר יש מספר מחלקות פסיכולוגיות שמטפלות בבעיות עם ילדים לכל סוגיהן השאלה למי לפנות. קיבלתי מבת שבע טלפון וכנראה זו המחלקה שגם מאבחנת טוראט הענין שעדין לא בטוח שיש לו טוראט. אם אין לו האם מחלקה זו תיתן לנו עזרה גם בבעיות אחרות ? לאיזו מחלקה מומלץ לפנות כהתחלה? ומה מומלץ לאמר לילד לאןאנו הולכים ולמה ??

yasha31

New member
דינת שלום

ברגע שחשדתי שלבני בן ה-5 יש טוראט, פניתי למרפאת הטוראט בשניידר, ושם הוא אובחן כלוקה בתסמונת. אין צורך לא בהפנייה, לא בהתחייבות ולא בתשלום כלשהו. תתקשרי לשרון צימרמן שאחראית על המחלקה והיא תפנה אליך את אחד המאבחנים. ישלחו אליך בדואר הרבה טפסים שתצטרכי למלא לפני שתגיעו לשם. אני מאמינה שאם לא יגלו אצלו טוראט - הוא יופנה למקום הנכון (אני קבעתי במקביל תור למרפאה הנוירולגית אבל היה מקום רק חצי שנה קדימה). אבל כדאי לך להגיע קודם כל לשם. התור לא ארוך (לנו לקח משהו כמו שבועיים) ואנחנו עדיין מטופלים במחלקה. בהצלחה - יעל

שלום לך דינת

גם אנחנו נמצאים בשניידר כמעט 3חודשים אצל שרון צימרמן היא קיבלה את הבן שלי בן 14 וחצי שאובחן בשערי צדק שיש לו טוראט לפני שנתיים ואנחנו עכשין מטופלים בשניידר כמו שאמרו קדומי התור לא ארוך את רק צריכה להתקשר לשם והם יקבעו לך תור ופגישה

למעלה