כמה נעליים?

The6thAngel

New member
../images/Emo35.gif כמה נעליים?

כמה נעליים יש להכין בשביל מושבה אשר שליש תושביה קטועי רגל אחת, ושאר התושבים - חציים מהלכים יחפים ואינם זקוקים לנעליים?

The6thAngel

New member
מממממ

אם התכוונתם לזוגות נעליים אז כן... מספר הנעליים הוא כמספר התושבים -> ואז מספר זוגות הנעליים הוא חצי ממספר התושבים...

איך בדיוק ???

הרי בשאלה כתוב שיש חלק שהולכים יחפים... - הם לא זקוקים לנעליים. ויש חלק שקטועי רגל.... - הם בטח לא זקוקים לזוג נעליים... הכוונה שלי היתה שחצי ממספר התושבים הוא מספר הנעליים. רבע ממספר התושבים הוא מספר זוגות הנעלים.

The6thAngel

New member
../images/Emo26.gif

לשליש התושבים שהם קטועי רגל - יש צורך בנעל אחת לאיש ליתר התושבים, שהם שני שלישים, דרושה בממוצע גם כן נעל אחת לאיש, כיוון שחציים של אלה לא זקוק כלל לנעליים, ולעומתם החצי השני - לכל אחד שני נעליים. מכאן שמספר הנעליים הדרושות שווה למספר כל התושבים.

נראה לי שיש לך פה לפחות 150%

אם לא 200% תושבים.......... אמרת - שליש והשאר - שני שליש מאיפה הגיעו עוד חצי שני לעומתם ???

The6thAngel

New member
לא....

השני שליש מתחלקים לשניים - אלה שיחפים ואלה שעם נעליים - שליש ושליש, והשליש האחרון הוא קטועי הרגל - סה"כ 3 שלישים = 1

שוב ושוב ושוב

התשובה שלך היא שתריך זוגות נעליים כמספר התושבים... נכון ? זה אומר שכל תושב הולך עם זוג נעליים. אבל איך זה אפשרי אם יש חלק קטועי רגל (ואיפה ישימו את הנעל השניה ? על הראש ?) וחלק שהולכים יחפים (תולים את הנעליים על האגזוז שלהם?)....

The6thAngel

New member
לא!

התשובה שלי שצריך נעליים!!! כמספר התושבים!!! וזה יוצא זוגות נעליים - חצי ממספר התושבים

דיברנו על אותו דבר

אני על חצי ממספר התושבים - כך זוגות נעליים. ואת - מספר התושבים - כך נעליים בודדות ! יוצא אותו דבר. חצי לילה זה היה לי בראש

למעלה