חידות באפלה

Yotam_

New member
../images/Emo35.gifחידות באפלה

שמו פה חידה מהספר "ההוביט" אז הנה שאר החידות להנאתכם. מתוך "ההוביט" פרק 5 - "חידות באפלה" רקע:(כדי שתיכנסו לאוירה
) ההוביט בילבו באגינס הופרד משאר הגמדים והוא נמצא לבדו, באפלה, בתוך הר השדים. הוא נתקל ביצור ששמו גולום שמציע לו תחרות חידות, אם בילבו מנצח גולום יראה לו את הדרך החוצה, אם גולום מנצח הוא... יואכל את בילבו! הנה החידות:
1. שרשים לו עמוקים וקצהו בשחקים, מעלה מעלה הוא זוחל ולעולם אינו גדל.
2. שלושים סוסים לבנים על שביל אדום - קודם נוגסים אחר-כך רומסים ואחר - עומדים דום.
3. בלי קול הוא צווח בלי כנפיים פורח, נושך - בלי שניים שורק - בלי שפתיים.
4. כשהעין בכחול פגשה בעין בירוק, חשבה - היא דומה לה, אך זו למטה וזו למעלה.
5. אין הוא נראה ואין הוא מוחש לא ישמע ולא ימושש. פוסעים לפניו כוכבים מבהיקים ממלא הוא את כל החורים הריקים הוא בא ראשון והולך מאחור הוא סוף החיים וסוף המזמור.
6. חי בלי נשימה וצונן הוא כמו מת; שותה בלי צמא, ולשריון קשקשיו אין צליל ואין הד.
7. אין רגל נח על חד רגל, דו רגל ישב על תלת רגל, מעת קיבל ארבע רגל.
8. את הכל הוא בולה בחמדה - חיות ופרחים ועופות השמיים. הוא נוגס בברזל ואוכל בפלדה אבנים הוא טוחן וגומע כמים. מלכים הוא מפיל, מחריב הוא ערים ושאולה מוריד הוא הרים אדירים.
9. החידה האחרונה היא לא חידה ממש אבל זה מה שיצא לבילבו שלנו, הוא שאל "מה יש לי בכיסי?". הוא נתן לגולום 3 ניחושים. שאלת הטרוויה היא: מה היו שלושת הניחושים של גולום ומה באמת היה לבילבו בכיס? בקשה ממי שמכיר שיתן צ´אנס לאחרים ומי שיש לו את הספר בבית - לא להציץ!

man in heaven

New member
../images/Emo62.gif9.

הניחושים: 1. ידיים 2. סכין 3. חוט, או לא כלום!
היתה לו טבעת, לא ?

אומפופו

New member
קראתי מזמן ואנ´לא זוכר

אז מותר לנסות חלק? (אפילו שאני זוכר את העיקרון ו"רוח" החידה): 1- הר? 2-אולי שיניים? 3 - רוח 5 - מוות? 8 - זמן? 9 - לא זוכר את הניחושים, אבל היתה טבעת בכיסו. וזו חידת טריוויה - חייבים את הספר.

Yotam_

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo128.gif../images/Emo127.gif

1 -
2 -
3 -
5 -
8 -

swirrrly

New member
בטח ענו כבר,אבל בכל זאת../images/Emo62.gif../images/Emo118.gif

1- אויר?=/ 2- כדוריות דם לבנות(
)? 3- רוח? 4- עין בכחול-שמיים עין בירוק- צמחייה, אדמה.. 5- מות (לא נראה לי..)? אולי... ריק?=/=/=/=/ 6- מים?=/ 7- פירמידה? 8- אש (מה זה לא נראה לי)? סוף? מות? זמן!! כן זה זמן..!! 9- לזה ראיתי את התשובה, אז אני לא אענה... וזהו :)

swirrrly

New member
../images/Emo62.gif6 ../images/Emo118.gif

למרות שהוא חי עם נשימה, אני אהמר על : דג?

???

דג לא נושם דג מסנן מולקולות חמצן מהמים... אין לו מערכת נשימה סגורה כמו אצל בעלי חיים שנושמים אויר...

swirrrly

New member
?../images/Emo4.gif ../images/Emo118.gif

מה ההבדל בין לסנן מולקלות חמצן ללנשום?

natalyp

New member
לסוירלי

דג נושם! נקודה! זה לא משנה אם הוא נושם באמצעות זימים או ריאות, בתכלס הוא נושם! אפילו אורגניזם כמו חיידק אנארובי, נושם! נושם נשימה אנאירובית, אבל נושם!

swirrrly

New member
נראה לי שלא הבנת את העמדה ../images/Emo118.gif

שלי בויכוח...
או שאת מעודדת אותי?

../images/Emo127.gif ביי דה ווי

את צודקת... בכל מקרה... התשובה היא דג
קראתי את ההוביט איזה כמה פעמים בכדי לפחות לדעת את זה

למעלה