חידונת

ברוך השב ארצה!!!!

איך בילית ומה ראית? בבקשה לדווח לפורום בהרחבה ובתמונות. אחרי שבועיים קשים בלעדיך מגיע לנו.

ברוכות/ברוכים כולן/כולם ../images/Emo13.gif

רוב הזמן היה חם ונעים, גם כשהיה 12°C-. דווקא כאן בארץ אני קופא מקור. הבן שלי בעיקר החליק על הקרח - בפארק ענקי שכל שביליו הופכים בחורף למסלולי החלקה - ואני העדפתי סקי מישורי (קרוֹס?) ביער. היו מספר ימים חמים מדי, כשהטמפרטורה התקרבה ל-0 והשלג היה קצת דביק, אבל לא נורא. רחובות הערים, וכמובן הכיכר האדומה ומרכזים אחרים, היו מקושטים ברוב פאר והדר לכבוד חגיגות השנה החדשה - חג חילוני מובהק, שחוגגים בני כל הדתות (ניסיתי על כמה מקומיים את המונח הישראלי "חגיגות סילבסטר", ואף אחד לא הבין מה זה
). הנוצרים חוגגים כמובן גם את חג המולד, החל ברוסיה ב-7 בינואר. קיים ברוסיה מנהג משונה נוסף: כשחג יוצא בסוף שבוע, העובדים מקבלים... "פיצוי יום חופש"! השנה חג המולד, הנחשב עכשיו ליום חג, חל בשבת, אך שבת וראשון הם ימי מנוחה, ולכן העובדים קיבלו יום חופש חילופי ביום שני! בקיצר, היו להם שם 9 ימי חופש רצופים החל מ-1 בינואר. עם זאת, שירותים כמו תחבורה ציבורית לא פסקו ליום, ובליל תחילת השנה והמולד התחבורה הציבורית פעלה גם בשעות מאוחרות יותר.

כיף לשמוע שנהנית

בענין הקור, זה מה שכל מי שהיה בארץ קרה אומר וגם אני חוויתי את זה בדיוק באותו אופן. שם בקור ממשי לא סובלים מקור ובארץ ב-15 מעלות סובלים. בהתחלה חשבתי שהלחות היא זו שעושה את ההבדל הזה אבל, הייתי גם במקומות מאוד לחים בחו"ל בקור ולא סבלתי בכלל. תעלומה. איך יצא שחג המולד נחוג מאוחר יותר? יש לך מושג? זה קשור לשונות של הכנסיה הרוסית? העיקר שחזרת הביתה, אין כמו לחזור וטוב להתאורר מדי פעם.

כמובן.

האורתודוכסים ממשיכים להשתמש בלוח היוליאני, המתאחר ב-13 יום אחר הגרגוריאני. במדינות עם רוב אורתודוקסי יש כפילות: המדינה משתמשת בלוח הגרגוריאני המקובל בכל העולם, וכל האזרחים רגילים אליו ופועלים לפיו, למעט החגים הדתיים המצויינים לפי הלוח היוליאני. רוסי "ממוצע" אינו חושב כך: "הנה היום 25 בדצמבר, למרות שבלוח השנה הרשמי זה היה לפני 13 יום", אלא כך: "היום אמנם 7 בינואר, אבל עכשיו חג המולד". ל-14 בינואר קוראים: תחילת השנה-החדשה ה...ישנה! (כלומר, לפי הלוח הישן). גם בארץ כל האורתודוכסים (ולא רק הם) מציינים את המולד ב-7 בינואר לפי הלוח הכללי: ערבים, רוסים, יוונים, אתיופים, רומנים, אוקראינים, בולגרים, סרבים, קופטים.

lupoN

New member
נצל"ש – גופים תלת מימדיים של Escher

מכירים את הגופים התלת מימדיים של Escher? מיוחדים ביותר הם הגופים הטבעתיים ה"מסתובבים", בהם תוך כדי תנועה קמירויות הופכות לקעירויות ולהפך
וגם
אני מחפשת את השמות בעברית ובאנגלית (בעיקר) של הגופים החצי משוכללים, כדוגמת, התמניון הקובי המעויין (קוביית הנחש) וכו'...

lupoN

New member
../images/Emo51.gif

כמדומני, עכשיו יש פתרונות לכל השאלות מאז

למעלה