חידה

whoosh

New member
../images/Emo35.gif חידה ../images/Emo35.gif

יש 9 תפוזים ו- 4 שקים. צריך להכניס את כל התפוזים לשקים כך שבכל שק יהיה מספר אי זוגי של תפוזים .

UpNorth

New member
../images/Emo62.gif

אפשר לחלק כך: 1 בשק הראשון 1 בשק השני 1 בשק השלישי ובשק הרביעי, נשארו 6 תפוזים, אז להכניס פנימה גם את אחד השקים האחרים, ואז יש 7 תפוזים.

clocker

New member
0 הוא מספר זוגי

מספר זוגי הוא מספר שמתחלק ב4, ו0 מתחלק בכל מספר, לכן הוא בפרט זוגי

clocker

New member
ארררררררררררררררררר

מספר זוגי הוא מספר שמתחלק ב2

FuryUri

New member
הוא לא זוגי

וגם לא אי-זוגי. הוא אינו מוגדר בתור זוגי/אי זוגי

clocker

New member
בוודאי שמוגדר

ולראיה http://mathworld.wolfram.com/EvenNumber.html בחייך, אם הגדירו את e בחזקת מטריצה, ואת sin של מספרים מרוכבים נראה לך שהם ישכחו להגדיר זוגיות למספרים אי חיוביים ?

בסג

New member
../images/Emo6.gif

נראה לי שהוא התבלבל בין 0 זוגי / אי זוגי, לבין 1 ראשוני / פריק.

FuryUri

New member
טוב.

א) אז e בחזקת מטריצה, אין לי מושג בזה, מכיוון שההיכרות שלי עם מטריצות היא נורא בסיסית
ב) sin של מרוכבים, זה ממש ממש לא מסובך >< ג) כנראה שהמורים למתמ' מקשקשים בשכל
או שסתם אני סנלי, ובגלל כל מיני דוגמאות של 0^0 וכנ"ל אני כבר מגדיר כל דבר שיש בו 0 כבח"מ :p

the YOOK

New member
e בחזקת מטריצה?

מגניב! בעזרת טור טיילור? (ואם בכלל אפשר להוכיח שזה מתכנס לכל מטריצה?- הצלחתי להוכיח לגבי מטריצות לכסינות... אבל לא יותר).

clocker

New member
כן, לומדים על זה במד"ר

מד"ר = משוואות דיפרציאליות רגילות עבור מטריצה לכסינה, אפשר לחשב את e בחזקת מטריצה בקלות על ידי טור הטיילור, ועבור מטריצות לא לכסינות, פותרים את מערכת המשוואות dx=Ax כאשר x הוא וקטור פונקציות, וdx היא וקטור הנגזרות של x הפתרונות המתקבלים הם המטריצה e בחזקת A. (פחות או יותר)

הוכחת ההתכנסות היא תרגיל נחמד

יש להוכיח שכל רכיב במטריצה מתכנס. רמז: אם כל אברי המטריצה A חסומים (בערך מוחלט) ע"י מספר נתון M, איזה חסם אפשר לתת על אברי המטריצה A^k, עבור k מספר טבעי?

s u s h i m i

New member
../images/Emo209.gif התשובה ../images/Emo26.gif

שמים את 3 תפוזים בשלושה שקים ואז שמים את כל השקים בשק האחרון שאין בו תפוזים בכלל [וזה כן נכון כי החידה הזאת של שלמה אבס]

בסג

New member
../images/Emo128.gifזו חידה אחרת

יש 9 תפוזים ו- 4 שקים. צריך להכניס את כל התפוזים לשקים כך שבכל שק יהיה מספר אי זוגי של תפוזים. ואסור להכניס שק בתוך שק....

טוב מכיוון ששללת את כל התשובות-

נשארתי רק עם רעיון אחד בשק ראשון 3 תפוזים שק שני 1 תפוזים שק שלישי 2.5 תפוזים שק רביעי 2.5 תפוזים

yadiday

New member
רעיון מוזר....

להכניס לכולם תפוז אחד לעשות חור באחד מהם ולהכניס לשק את שאר התפוזים (חמישה במספר) ושהם (החמישה) יצאו מאותו החור (וכך ישאר רק אחד)..... ככה עמדנו בכל החוקים : 1. "צריך להכניס את כל התפוזים לשקים" - הכנסנו (אז מה אם יש חור) 2. "בכל שק יש מספר אי זוגי של תפוזים" - יש. גד.

למעלה