חומר למחשבה

Drenthe

New member
../images/Emo35.gif חומר למחשבה

היום קראתי מאמר אצל ידידה שמצביע על קשיי אנשים או קבוצות מסויימות בהגדרת עצמם, האם הדבר הפשוט הזה מהווה מכשול עבור הבריות? מי אני באמת ואיך במשפט אחד אני יכול להגדיר עולם שלם, מגוון במחשבות, רעיונות, ניסיונות ועוד... האם אני אדם מיוחד? אז הנה שאלה בשבילכם: איך את/ה מגדיר/ה את עצמך הכי קצר שאפשר. אני אהיה ראשון ואומר: אנכי אלי, חיפאי, ישראלי, חובב ידע ובעל רצון לשנות. הקושי בדבר נוגע במכשול לראות באמת מה סדר העדיפויות שלי ( כמובן שיש כאלה שיכתבו פה משפט חד וחלק ויגידו אין קל מזה, אך מדובר במאמר פילוסופי כך ש...).

תשובה

נופר, 16.5, קראטיסטית. האמרה שמייצגת אותי הכי טוב, תכלס היא: ידע זה כוח. רוצה לדעת ולהעביר את זה הלאה, חינוך או פוליטיקה

Rioter

New member
אממ, מפנה לך שאלה בחזרה

קשיי אנשים או קבוצות מסויימות בהגדרת עצמם.. מה מגדיר את הקבוצות הללו כקבוצה? או שמדובר על קבוצה שמגדירה את חבריה כאנשים שמתקשים להגדיר את עצמם?
אני חושבת שהגרעין הבסיסי והיסודי ביותר נשאר, אבל הגדרת ה"אני" משתנה כל הזמן, בהתאם למה שחווים. למען האמת, בתקופה האחרונה מאוד התערער לי הבטחון בנושא "מי אני", או "מה", ומנסה (או מדוייק נכון: יודעת שצריך לנסות) לבנות את זה מחדש. ובתשובה לשאלה שלך, איך אפשר להגדיר מי אני? תלוי בעיניי מי.

Insanity Is Me

New member
אני.

קורל, 16 וחצי, רב גונית ומחדשת. אפשר גם כמובן להחליף את זה במשפט Veni. Vidi. Vici. המשפט האנרכיסטי משהו הזה מזוהה איתי כבר המון זמן, הוא דרך החיים שלי ואפשר להבין ממנו הרבה עליי. [:

o p c

New member
אני לא עונה על זה כי זה לא עניינכם אבל

אני רוצה לצטט פה משפא שאמרו לי פעם: "אני לא מה שאני חושב שאני ואני גם לא מה שאחרים חושבים שאני אני מה שאני חושב שאחרים חושבים שאני"

LOLI152

New member
פילוסופיה הא..?;)

אני קיבלתי דילמה ששינתה אותי מהקצה אל הקצה. הזיזה בי המון. מי רוצה לשמוע?

LOLI152

New member
בבקשה:)

נניח שיש לך חללית, ואת יכולה לקחת בה אותך- ועוד בן אדם אחד בלבד. ואת צריכה להחליט מבין שניים את מי מהם לקחת. ע"י תשובה שהם ייתנו לך לשאלה אחת בלבד שאת יכולה לשאול אותם. מהי אותה שאלה? -עוד חלק חשוב- נניח שאת צריכה להכשיר בן אדם אחר להחליט את ההחלטה בשבילך- אבל כאילו החלטת בעצמך אותה. תכשירי אותי לקבל את ההחלטה הזאת. :) אם משהו לא מובן- אני פה.

Rioter

New member
אוקיי..

(פה, בין הסיכומים בספרות למחר..) לגבי הראשון - זה יישמע קצת מטומטם, אבל נדמה לי שמשהו בסגנון: "מהם\ן הדברים הכי מבצבנים בך \ התכונות הכי גרועות שלך?"... לגבי השני... כמובן, תלוי בנושא ההחלטה.

LOLI152

New member
לאלא, בלי תאוריה, מעשי, עכשיו,

מה השאלה? מה הנוסח? והחלק השני- את צריכה ללמד אותי לקבל את ההחלטה באותו האופן שאת היית עושה זאת.

Rioter

New member
מה הנוסח?

"מה הן כל המגרעות שלך?" (ומצפה לתשובה כנה, מפורטת, בלה בלה...) והחלק השני - הדרך לקבלת החלטה או קבלת החלטה מסויימת?

LOLI152

New member
קבלת ההחלטה הזאת.

לפי השאלה- את איזה מהם את לוקחת..? מה הוא עונה שאת לוקחת? מה יוצא לך מזה שאת יודעת מה התכונות הרעות שלו? והחלק השני- בלי קשר להחלטות בכללי- תלמדי אותי לקבל את ההחלטה הספציפית מהסעיף הקודם כמו שאת היית מחליטה..

Rioter

New member
לגבי הראשון -

הרע במיעוטו, בכל זאת אנשים שאני לא מכירה
ולגבי השני - אין לי מושג.

LOLI152

New member
"לא יודעת" "אין לי מושג"

מצטערת. לא סיפק אותי בכלל. רוצה לנסות שוב?

למעלה