הירושה

../images/Emo35.gif הירושה

איש אחד הוריש את כל רכושו, שמסתכם ב- 17 גמלים, לשלושת בניו לפי החלוקה הבאה: הבכור מקבל חצי הבן השני מקבל שליש והבן הצעיר מקבל תשיעית. הבנים לא הצליחו לחלק ביניהם את הירושה. התוכלו לעזור להם?

I am a freak

New member
../images/Emo62.gif

זה לא הגיוני.... זה לא אמור לצאת מספר שלם? חצי ועוד שליש ועוד תשיעית לא שווה מספר שלם... יכול להיות שלא הבנתי את העיקרון... תקני אותי אם אני טועה...

../images/Emo62.gif

אם זכרוני אינו מטעני - הם אכן לא הצליחו לפתור את הבעיה ופנו לזקן הזבט האחרון אמר להם - אלווה לכם גמל ואפתור לכם את הבעיה... נתן להם גמל ואמר להם - עכשיו יש 18 גמלים - הבכור מקבל חצי (9 גמלים) השני מקבל שליש (6 גמלים) והשלישי מקבל תשיעית (2 גמלים) שזה יחד 17 גמלים, והזקן קיבל את הגמל שלו בחזרה :) ואני פתרתי את זה רק כי אני מבין בגמלים

../images/Emo62.gif

הם אכן לא הצליחו לפתור את הבעיה ופנו לזקן השבט האחרון אמר להם - אלווה לכם גמל ואפתור לכם את הבעיה... נתן להם גמל ואמר להם - עכשיו יש 18 גמלים - הבכור מקבל חצי (9 גמלים) השני מקבל שליש (6 גמלים) והשלישי מקבל תשיעית (2 גמלים) שזה יחד 17 גמלים, והזקן קיבל את הגמל שלו בחזרה :) ואני פתרתי את זה רק כי אני מבין בגמלים

נכון, אתה צודק

אבל ניתן רמז שגם הבנים לא הצליחו לחלק ביניהם את הירושה ולכן צריך לנסות לחפש דרך אחרת אולי קצת מתחכמת

owen007

New member
../images/Emo62.gif

אוקיי אחרי הרבה זמן של מחשבה גיליתי את הפתרון!(בלי לראות תשובות אחרות אם היו כאלה שפתרו) פתרון: לדוגמה נוסיף עוד גמל אחד לירושה ככה יהיו לנו 18 גמלים(17+1) עכשיו נחלק את זה כמו שנכתב בירושה חצי מהגמלים לבן הבכור אז הוא מקבל 9 גמלים(18:2=9) הבן השני קיבל שלישי מן הגמלים אז זה 6(18:3=6) והבן השלישי קיבל תשיעית מהגמלים אז זה 2 גמלים (18:9=2) 9+6+2=17

just Tanyush

New member
../images/Emo62.gif

לוקחים ממישהו עוד גמל ואז יוצא 18. הבן הבכור מקבל 9 (חצי מ-18). הבן השני מקבל 6 (שליש מ-18). והבן השלישי מקבל 2 (תשיעית מה-18) ואם מחברים אז יוצא 9+6+2=17 ! *אחרי זה מחזירים את הגמל הנותר!

למעלה