הגרוש שנעלם

The6thAngel

New member
../images/Emo35.gif הגרוש שנעלם

שלושה חברים אכלו ארוחת צהריים במסעדה. הגיש להם המלצר חשבון על 30 גרוש. שילם כל אחד מהם 10 גרושים. כשעמדו האנשים לצאת בדק בעל המסעדה את החשבון ומצא כי האורחים שילמו 5 גרושים יותר מן המגיע. נתן בעל המסעדה למלצר 5 גרושים ואמר לו לרוץ אחרי האורחים ולהחזיר להם את כספם. משהשיגם המלצר לקח כל אחד מהם גרוש אחד בחזרה, בסה"כ 3 גרושים, ואת יתר שני הגרושים נתנו למלצר בשכר טרחתו. משנפטר מהם המלצר עמד אחד החברים וקרא: "מה מוזר הדבר
צא וחשב: בתחילה שילמנו כל אחד 10 גרושים, ובסה"כ 30. כל אחד קיבל בחזרה גרוש אחד, נמצא שכל אחד שילם 9 גרושים, סה"כ 27. למלצר נתנו בחזרה 2 גרושים , הרי ששילמנו בסה"כ 29 גרושים, אולם בתחילה עלה חשבוננו ל-30 גרוש, היכן איפוא הגרוש החסר
" עמדו החברים ותהו אף הם, אך לבסוף נתחוור להם העניין. כיצד

דRדכוסי

New member
אני דווקא כן יודע את התשובה

אני מכיר את החידה פתרתי אותה כמה פעמים (בפורום ובאתרים אחרים) חרשתי על החידה הזאת וכאלה מסוגה ואם כל הכבוד לך איך קבעת שאת התשובה אני לא יודע?

michael is here

New member
תשובה

הספירה שאתה סופר היא לא נכונה מכיוון שצריך לספור מעשרים וחמש כי זה כמה שעלתה הארוכה ולכן: 25+1+1+1+2=30

ערב טוב ..

תרשה לי לברך אותך על ההצטרפות שלך לפורום שלנו
אני מקווה לראות אותך כאן כמה שיותר מפרסם חידות, וגם מנסה לפתור חידות שאחרים מפרסמים. אתה גם מוזמן לקחת חלק בתחרויות בחידות שלנו .. בקיצור תרגיש חופשי .. אהה, ועוד דבר אחד קטן, אתה גם יכול לפרסדם חידות שפורסמו כבר
אין שום בעיה עם זה

למעלה