בנושא תגובת יתר ו-PGD - מחדשה

33תותית

New member
../images/Emo35.gifבנושא תגובת יתר ו-PGD - מחדשה

שלום, כחדשה בפורום - מודה מראש על מענה לשאלות הבאות: אני מתחילה בקרוב IVF מס' 2. הראשון הסתיים בתגובת יתר רצינית (נשאבו מעל 25 ביציות...) + אשפוז שבוע בביה"ח, וכיון שלא הייתי במצב קליני להחזרה, העוברים הוקפאו והוחזרו לאחר מכן. לקראת הטיפול הראשון לקחתי דקפפטיל + 3 אמפולות של גונאל F. כעת אני אמורה לקחת 2 אמפולות של גונאל F. למרות המינון המופחת, אני חוששת מאד מסיום דומה. האם הסיכוי לחוות פעמיים תגובת יתר הינו גבוה? מצד שני, אני עושה IVF עם PGD (אבחון גנטי מוקדם), וחוששת שאם יהיו מס' מועט של ביציות - לא ישארו עוברים שישרדו את תהליך האבחון. אשמח לשמוע אם יש עוד חברות בפורום שעושות PGD. תודה מראש, והצלחה לכולנו!!!!

Yosepha

New member
משהו חדש ששמעתי לגבי PGD

מחפשת לשמוע מעוד בנות, אבל הנה מה ששמעתי מהרופא החדש שעברנו אליו (ארה"ב): נפתחה אפשרות לעשות PGD על שרידים ולא לקלף תאים מעוברים. הסבר: על מנת לעשות ICSI במעבדה, הם מעין 'מקלפים' את המעטה החיצוני של הביצית ומזריקים את הזרע לביצית. אז בשלב ראשון, ניתן כיום לבדוק את שרידי הביציות (מה שמקלפים מהן) - וכך לדעת לאילו מהן היה מטען גנטי תקין ואילו מהן היו פגומות. בשלב השני, כשהזרע מפרה את הביצית, שניהם יוצאים מתוך איזה שהוא 'מעטה', ונוצרים תאים שמתחילים להתחלק. גם את המעטה הזה ניתן כיום לבדוק ואז יודעים גם מה המטען הגנטי של העוברים, בלי צורך לקלף מהם תאים כשהם כבר בני 6-8 תאים. לא שמעתי על זה עדיין בשום מקום אחר, וגם עדיין לא בדקתי באינטרנט - זה ממש טרי מהפגישה איתו. אבל אשמח לשמוע אם עוד אנשים נתקלו באפשרות הזאת (יקר, יקר - עולה פי שתיים ממה שעלה PGD ששמענו עליו עד כה). יוספה

דוק26

New member
למה לא מקטינים לך את כמויות

ההורמונים? עם כל הכבוד אפשר להסתפק גם בפחות מ- 25 ביציות ועדיין להצליח. לי המקסימום שהצליחו אי פעם לשאוב היו 8 וגם זה רק פעם אחת ויש לי ילד בן שנתיים וחצי והיום אני סף לידה נוספת כך שיש הצלחות גם עם מעט יותר ביציות והבריאות שלך הרבה יותר חשובה. גם לי היתה נטיה לתגובת יתר ואצלי זה היה ממש בהפרש של חצי אמפולה שיכול היה לגרום לתופעה רצינית של תגובת יתר. אז קודם כל בהחלט אפשר לחוות את זה יותר מפעם אחת, הכרתי מישהי (אמנם עם רגישות קיצונית) אבל כל מחזור טיפול שלה היא אושפזה בשל תגובת יתר. המון בהצלחה, אסנת

paz ezra

New member
PGD

הסיפור שלי ממש דומה לשלך, עברתי IVF עם PGD שאבו לי 24 ביציות היה לי כאבים חזקים גירוי יתר שחלתי ואפילו הייתי מאושפזת בבי"ח, נתנו לי 4 אמפולות, וכמובן שגם אצלי הטיפול לא הצליח. עכשיו שמו לי מוקפאים שכנראה לא נקלטו גם. אני חושבת שלגבי המינון הפעם הם בטח יעקבו לגבי זה ואם יהיה צורך יורידו לך, כי פעם ראשונה הם לא מכירים אותך ואת הגוף שלך אז הם מתחילים עם מינון גבוה. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה ועם כל הקושי של ה- PGD שזה קצת מסובך יותר מהפריה רגילה כי הם נפגעים מהביופסיה זה שווה למנוע את המחלות הגנטיות האלה, לי כבר יש ילד חולה והיו לי הרבה התלבטויות אחרי הטיפול הראשון אם לנסות טבעי או לא והחלטתי שאני לא מוכנה לקחת את הסיכון ושווה להמתין עד שזה יצליח. שיהיה לך המון בהצלחה וחג חנוכה שמח!

paz ezra

New member
רציתי לשאול

משהו שלא כ"כ קשור לעניין. האם ממננים לך את הטיפולים ואת התרופות דרך קופת חולים? או שאת משלמת פרטי?

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. אני חושבת שלאור תגובת היתר שלך יש מקום לשקול עם הרופא מינון של אמפולה אחת בלבד. רק אם התגובה תהיה חלשה אפשר יהיה לעלות לשתי אמפולות. שיהיה בהצלחה
נועם

tutiki

New member
../images/Emo12.gifהיפרסטימולציה

היי, ייתכן מאוד לפי תגובות היתר שלך, שיש לך שחלות פוליציסטיות או במינוח הרפואי: מבנה שחלה PCO. יש מספר דרכים לבדוק את זה אבל הסימנים הם, לרוב, כאלו: עודף משקל, שיעור יתר (לא חייב), וכמובן - הרבה מאוד זקיקים. לי יש שחלות פוליצסטיות וכבר אושפזתי בבי"ח פעמיים בעבר עם היפרסטימולציה בינונית עד קשה. גם אני מתחילה עכשיו טיפולי IVF ובגלל הרקע שלי - מתחילים עם מינון נמוך יחסית של הורמונים (2 אמפולות). הרופא שלי צופה יבול של מעל 20 ביציות, למרות המינון הנמוך. הוא טוען שעם מינון גבוה יותר אני אגיע ל- 40 ביציות... בכל מקרה - כשאושפזתי ההנחייה היתה לשתות 5 ליטר מים ביום - וזה אכן עזר להפחית את התופעות של הגירוי-יתר. היום אני יודעת, שבשל הנטייה שלי לגירוי יתר, אני שותה כמו גמל במשך הטיפול וגם לאחריו, כי גירוי היתר מתעצם אחרי מתן כוריגון. תופעת לוואי של השתייה המרובה - ירדתי 5 ק"ג במשקל!!!! אני ממלאה את עצמי במים ואין מקום להרבה אוכל

33תותית

New member
../images/Emo39.gifתודה לכולכן!

ראשית, לגבי האפשרות החדשה - ICSI, לא שמעתי על אפשרות זו. הבנתי שגם ה- PGD עדיין בגדר "מחקר" בארץ,כשנה וחצי, לפחות בחלק מהגנים. הבנתי שהארץ וארה"ב מתקדמות ביותר בתחום ה-PGD. לגבי כמויות האמפולות, הרופא המליץ להוריד בטיפול זה משלוש אמפולות (ב- IVF הקודם) לשתיים בטיפול הקרוב, ובמידה ויהיה חשש להיפרסטימולציה חוזרת במהלך הטיפול - נרד לאמפולה אחת. מקווה שהפרש של אמפולה אחת יהיה משמעותי. ביום החמישי לגונאל F, אהיה בארץ לאולטרסאונד ובדיקת דם, מקווה שאז לא יהיה מאוחר מדי להוריד אמפולה. (צריך לפעמים להאמין גם לרופאים...) ולתותיקי - מגיע צל"ש - באמת יש לי שחלות פוליציסטיות - זו הסיבה שלא רק בגלל הצורך ב-PGD אני עושה את ה-IVF. לאחר הטיפול הראשון, סבלתי משיעור יתר ולא הבנתי למה - עכשיו אני מבינה... לגבי השתייה - שתיתי הרבה בזמן גירוי היתר - אך הגעתי למצב שלא יכולתי יותר לשתות, והייתי מקיאה כל דבר שנכנס לפה. גירוי היתר היה כה חזק שלחץ על האברים הפנימיים. באשפוז שאבו ממני פעמיים יותר מ5 ליטר נוזל. לגבי התשלום, אני חברת מכבי. קופה"ח מממנת את ה- IVF, ואם אינני טועה (זה לא בטוח) - ביה"ח מממן את ה-PGD - זה חשוב להם למחקר. (כן, זה מעודד מאד להיות שפן נסיונות...). לסיכום, למרות שאני בענייני ה-IVF מחודש יולי, רק ביום שישי נכנסתי לפורום, ומצטערת שלקח לי זמן לעשות זאת. תודה רבה על קבלת הפנים החמה והאוהדת. חג שמח, ושנפגש כולנו בפורום השכן... רות

למעלה