בנושא צבא, אבל לא גאווה

X Talk 1

New member
../images/Emo35.gif בנושא צבא, אבל לא גאווה

השאלה שלי היא בנושא 'שפשפת'. אני חושב שאף פעם לא הייתה לי, כי אני לא יודע בדיוק מה זה. השאלות שלי הם: -האם זה קורה לרוב המוחלט של החיילים ? -ממה זה נגרם ? -איך אפשר למנוע את זה ? -ומה עושים כשזה כבר קורה (שמעת שצריך לשים משחה, ובאיזור הזה זה נשמע מזה מגעיל ומציק לשים) ?

giggigo

New member
תשובה על מקורות השפשפת במורשת ישראל

שלום, שפשפת היא מעין פטריה/גירוי בעור לא מדבק הנגרם כתוצאה של חיכוך הירכיים בבגדים או בינהן. היא נגרמת כתוצאה מפעילות כגון הליכה בבגדים לא נוחים או ממאמץ כגון מסע. מה עושים ? מושחים משחה המונעת שפשוף (ניתן לרכוש ברשתות הפארם) וכשזה קורה ניתן להשתמש במשחות דומות המרגיעות את האזור (כל חובש צבאי מכיר וכן שוב ברשתות הפארם). לא פחות חשוב היא הרחיצה הקפדנית במפשעה.מומחים לפעילות מאומצת יוכלו לספר על תחתונים צמודים מחומרים "נושמים" ועוד פריטים שכאלה. שפשוף נעים, שם בצבא.

קובי כ

New member
שפשפת בצה"ל

שפשפת הינה בעייה נפוצה ביותר בקרב חיילי צה"ל והיא שכיחה באופן טבעי אצל רובנו ככולנו בימות הקיץ החמים. שפשפת נגרמת ע"י פטרייה. בעת זיעה מוגברת באיזור ועקב שפשוף, מתחילה הפטרייה לתקוף את עורנו והתוצאה היא חיכוך באיזור הירכיים עם אדמומיות רבה. ניתן למנוע שפשפת ע"י שימוש במשחות שונות שניתן לקנות ברשתות הפארם כמו שצויין בתגובה הקודמת. כאשר השפשפת כבר נמצאת (נו, מה לעשות? :p) ניתן להשתמש במשחות אנטי-פטרייטיות כגון אגיסטן, דקטרין, למיסיל, מיקו-הרמל. השימוש הוא למרוח באיזור השפשפת פעמיים ביום עד שהשפשפת נעלמת.מבין כל המשחות הללו, ללמיסיל יש את הפעולה הכי מהירה בטיפול. בנוסף, יש הממליצים להשתמש במשחות הטיפוליות הללו אף בתור מניעה ולא רק בתור טיפול. כך שכדי למנוע שפשפת ניתן בהחלט להשתמש באגיסטן או דקטרין. בכל מקרה מדובר בבעייה שכיחה ופשוטה ליטפול. לא צריכה להיות בעייה או חרדה בהופעת שפשפת :)... אחרי הכל זה רק בעיית עור ויש לה טיפול :). שיהיה לך גיוס קל ונעים,

למעלה