המלצות

haimtal

New member
הצגה"בן לבין"יום ו שעה21:00בית ציונ

ההצגה "בן לבין" מעלה שאלות לגבי זהותנו המינית וזהותנו המגדרית וחושפת פנים שונות של זהויות אלו מאת:רוני אלמוג,בימוי:איסי ממנוב,משתתפים:חיים טל,חיים וידר,נילי יצחקי,גל שליו,נילי יצחקי,אורן דולפין,נגנים:אודי ברנר(ויולה)דורון שלום(פסנתר) הביקורות משבחות: "שיעור מבוא ללימודי מגדר המתורגם לרגעים אנושיים קטנים וחכמים"(שי בר יעקב-ידיעות אחרונות) "שלוש פעמיים כיפאק היי לרוני אלמוג מחזאי שלא פוחד לחשוף"(זמן תל אביב) "הצגה מעניינת בעיקר בזכות הטקסטים המצחיקים,השנונים,המתחכמים והמרגשים הנשמעים מפי השחקנים כשהם נאמרים מכל הלב"(הטיפ של ענת-תרבות ופנאי-טלוויזיה בכבלים) "בהזדמנות הקרובה לכו וראו את ההצגה"(ynetצבי גורן) "הצגה מקורית ומופלאה בכנותה וברגישותה משוחקת מעולה ושווה צפייה"(top מגזין) "בחירת המבקרים-הצגה שנכתבה ברגישות רבה ע"י רוני אלמוג"(טיים אאוט)

Yuval Y

New member
../images/Emo91.gif החבילה - ערוץ 2

שרשרת נטר 1. צאלה מנור שולחת חבילה לאביב נטר, שעבד איתה ברדיו . מה בחבילה: דגל של W.M.F. – רדיו אינטרנט לצעירים. המסר: בוא נתפייס, ה"ברוגז" שלנו נראה לי טפשי. צאלה ואביב עבדו יחד ברדיו, והיו בקשרי חברות. יום אחד הוא הודיע לה שלא יגיע לשידור, כי הוא צריך לטפל בסבתא שלו, שאחיה נפטר. צאלה מספרת שגילתה שהוא שיקר ויצא לבלות עם חברים. אביב לא מכחיש את העובדות , אבל עפ"י גירסתו מאחר שהיה מדוכדך, הציעו לו חברים לבוא להתאוורר ולצחוק קצת בהופעה, והוא נענה להזמנתם. צאלה דיווחה לאחראים עליה על מעשהו של אביב. אביב טוען שהיה עליה לבוא ולברר איתו את העובדות, ולא למהר ולהסיק מסקנות. הוא רואה במעשה שלה תקיעת סכין בגבו. מאז הפסיק אביב לשדר ברדיו והוא וצאלה לא מדברים. 2. אביב נטר שולח חבילה לאביו, אורי נטר. מה בחבילה : דגל הגאווה. מסר: תודה שקיבלת את נטיותיי ההמוסקסואליות בהבנה ובפתיחות, שנטעו בי ביטחון רב. יום אחד, כשאביב היה בן 16, בארוחת ערב משפחתית, התגלגלה השיחה לענייני בנות, ואבא אורי שאל את אביב בנו איזה טיפוס נשי הוא מעדיף: בלונדיניות? שחורות? אביב הנבוך החל לגמגם, והודיע להוריו ההמומים בתגובה: אני חושב שיש לי נטיות הומוסקסואליות. למרות ההלם הראשוני, אורי קיבל את תשובתו של אביב בהבנה ובפתיחות לא רגילים. אביב מספר שלאחר שהוריו הגיבו כפי שהגיבו, הוא חש כאילו רצפת בטון פרושה לרגליו, וכל עניין המשך היציאה מהארון היה קל עבורו, הודות לתמיכה הבלתי מסוייגת שקיבל בבית. הוא מודה לאביו במכתב מרגש, ולאחר שהאב קורא אותו בדמעות, ואומר שזוהי אבן- דרך בחייו, אביב נכנס והשניים מתחבקים בהתרגשות. 3. אורי נטר שולח חבילה לסמי מיכאל, אחיינה של שרה אשתו. מה בחבילה: פסל - (מעשה ידיו של אורי ) בצורת חתול. המסר: אני סולח לך שגרמת למותו של החתול שלי לפני 25 שנה, ומצטער שגרמתי לך לעזוב את ביתנו. סמי מיכאל (אחיין של שרה נטר), התייתם מאמו בגיל 16 ומאביו בגיל 17. לאחר מות הוריו, אספו אותו שרה ואורי נטר לביתם , ואורי העסיקו בבית- המלאכה שלו. באחד הימים, שפך סמי פחית טינר על חתול שאורי גידל וטיפח, והחתול מת בייסורים. אורי זעם, סילק את סמי מבית-המלאכה, גרם לסמי להרגיש לא רצוי גם בביתו , סמי ארז את חפציו והסתלק. ממרחק השנים, אורי מצטער שלא הבין שהמעשה של סמי היה איתות של נער במצוקה קשה. סמי מתאר את תחושות הבדידות שליוו אותו, בזמן התיכון והצבא.

ת ה ל ה

New member
תכנית תעודה על טרנסג'נרים - אתמול

בערוץ הראשון, תכנית תעודה של יעל דן עסקה בין השאר בטרנסג'נדרים. היה מאד מענין, ראיינו את נורה גרינברג ועוד אנשים שעברו ניתוח שינוי מין ואחר כך היה פאנל בנושא. מי שהחמיץ שידור חוזר ביום רביעי ב- 24:00 מומלץ

ערב הורים לגאים.

מכיוון שזהו הפורום הכי מתאים ברשת (כן כן, ברשת. אני עדיין לא ראיתי בשיטוטיי בין דפי הwww עוד פורום של הורים לגאים [למרות שסביר להניח שלא כיסיתי את כל האתרים/פורומים האפשריים]) לשים בו את המודעה הזו, אני לא אפרסם אותה בנוסח האחיד לכל הפורומים, אלא כבקשה אישית. ביום שבת הקרוב, ה29/05/04, מ20:00 ועד 21:30, בסניף ת"א של האגודה (נחלת בנימין 18), יתקיים 'ערב הורים' - ערב שבו הורים לנוער גאה מגיעים עם הילדים שלהם לאגודה, ומשתתפים בפעילות הקבוצות הצעירות. בערב ההורים יהיו נציגים מתהל"ה (כן כן, אותם אנשים אשר עושים עבודת קודש מדהימה) ונציגים מסניף ת"א ומהאגודה הארצית המהווים חלק ממערכת הנוער של האגודה. זו השנה השלישית לקיום ערב זה, ובכל שנה אפשר לראות עוד ועוד מצבים מדהימים בין הורים לילדיהם. הפעילות היא פעילות חשובה להורים וגם לילדים. הערת אגב - לא חובה לבוא עם ילדיכם. אפשר גם להגיע לבד, כהורים לילדים גאים. עלות הערב: 5 ש"ח (בדיוק כמו פעילות רגילה של הקבוצות) פרטים נוספים אפשר לקבל בטלפון של "יש עם מי לדבר", או במייל [email protected]. כמו כן, כל פנייה נוספת (לקבלת פרטים נוספים או לכל דבר אחר) אליי למייל תתקבל בברכה ותיענה במהירות האפשרית. נוי גבאי, דוברת ועד הנוער סניף ת"א אגודת ההומואים, הלסביות, הביסקסואלים והטרנסג'נדרס בישראל. [email protected]

Yuval Y

New member
"הרי את מחודשת לי"

טקסים ביהדות מסורת, מגדר ואלטרנטיבות יום רביעי כ"ז בסיון תשס"ד 16.6.04 בשעה 14:00 , אולם בק, אוניברסיטת בר-אילן 14:00-13:30 התכנסות וכיבוד קל 14:10-14:00 דברי ברכה : פרופ' זמירה מברך, סגנית הרקטור פרופ' טובה כהן, ראש התכנית ללימודי מגדר יו"ר הכנס : ד"ר אלישבע באומגרטן 14:30-14:10 פרופ' ניסן רובין, המחלקה לסוציולוגיה: "קריאה ביקורתית של מעמד האשה בטקסי לידה ונישואין בספרות חכמים" 14:50-14:30 הרב נעמה קלמן, מ"מ דיקן ההיברו יוניון קולג': "טקסי נישואין שוויונים: אתר לעיצוב משמעות של ישראלים/ות צעירים/ות" 15:10-14:50 גב' עירית קורן, דוקטורנטית בתכנית ליימודי מגדר: "הרי את מקודשת לי, פרקטיקות של חתרנות והתאמה לטכס הנישואין - סוגיית הקניין כמקרה מבחן" 15:30- 15:10 עו"ד שלומית טור-פז, מכון עתים – יעוץ ומידע במעגל החיים היהודי: " טקסי חיים בישראל של שנות האלפיים: ממעשה הלכתי למעשה תרבותי. 15:50- 15:30 מר יפתח שילוני, התכנית ללימודי מגדר, ומכון הטקסים החילוני "משליטה גברית לטקס משותף; יהדות חילונית - מפאסיביות לשותפות מלאה." ~~~~~~~~~~~~ Rachel Hillel The Coordinator of the Gender Studies Program Bar-Ilan University Ramat-Gan 03-5318230 [email protected]

למעלה