קשת בענן

lili lu

New member
../images/Emo34.gifקשת בענן

שבוע נפלא לכולם ולמיכל כמובן... ראיתי היום קשת בענן... מדהימה מה היא מסמלת? מה זה אומר למי שרואה אותה? לי באופן אישי היא עשתה מן טוב כזה על הלב...

tovabrendel

New member
קשת בענן

הקשת היא סימן רוחני בדתות ואמונות רבות ביהדות .. הקשת מסמלת את הברית בין אלוהים והארץ..בראשית ח יב-יז היוונים והרומאים ראו בקשת סימן מ-IRIS שליח האלים האינקה והאיניאנים ראו בקשת מתנה מאל השמש. הם גם האמינו שהקשת נושאת גבורים בין שמים וארץ. הרוסים קוראים לקשת השער לשמים" הקשת המדהימה שהשפיעה עלי ביותר..היתה זו שראיתי ..על המאצו, פיצו בקוסקו, פרו. מבחינתי..הקשת מסמלת את החיבור בין הארצי לרוחני..נוגעת בארץ ובשמיים.. יש בה את ספקטרום הצבעים... שבעת הצבעים של הצאקרות.. הקשת מסמלת תקווה ומשמת כתזכורת לשימת לב לכל האספקטים של חיינו.. והספקטרום המשותף היוצר את האור הלבן הטהור של אלוהול והארה..

טובה'לה נהדר.../images/Emo34.gif

הסמייל למעלה היה הכי קרוב לקשת. תוספת קטנה ברשותך. לקשת יש את כל הצבעים של עשרת הספירות על פי עץ החיים לא רק שבע צאקרות. הקשת מסמלת עבורי את כל עץ החיים בהתגלמותו בטבע. אתמול זכיתי לראות קשת כפולה בדרך לירושלים וזה היה מדהים, קשת בתוך קשת. בהחלט אפשר להתחבר לקשת כשליחת האל. בהחלט אפשר להתחבר לקשת כשער לשמים. קשת זה דבר מדהים. יוםט שטוף אור לכולם

tovabrendel

New member
המון תודות..מיכל

הארת עבורי פן חשוב מאוד..בהתייחסות הקשת לעץ החיים.

izabu

New member
אני ביקשתי מתפוז אייקון קשת אבל...

הם לא יכולים בכל אופן מיכל, אם בקשת יש שבעה צבעים ובעץ החיים עשרה,תוכלי בבקשה להסביר על שלושת הצבעים הנוספים?

tovabrendel

New member
הצבעים בעץ החיים

מאמר שמצאתי..בעניין.. אשמח לשמוע מה דעתכם???

טובה היקרה היי- לכבודך מאמר -*

אם כל הכבוד לד"ר רונן שולמית הפרוט איננו מדויק על פי עולמי ועל פי ידיעותי. אני לא ד"ר אני תלמידה ומורה בדרך... וקצת תלמידה של עולם הקבלה... אם מתעסקים בעולם הקבלה, בודאי מגלים שלכל אחד יש נקודת השקפה שונה וזוית ראיה שונה ולדעתי הדברים נרשמו מצד שמאל של הסכלה מהצד של המלאך גבריאל, מהצד של הגבורה. אני רושמת את דברי מנקודת המבט של ספירת החסד, של המלאך מיכאל... לדעתי האישית בלבד במאמר שנרשם יש בלבול רציני בין כמה עצי חיים. יש להפריד בין עץ החיים שמולבש על גוף האדם לבין עצי חיים נוספים שמתפתחים מגוף האדם עד עולמם של המלאכים והם רבים. בכל מגע בכל עץ חיים מכל סוג שהוא רצוי לזכור שכל ספירה בפני עצמה מתחלקת לעשר ספירות שמתחלקות לעשר ספירות וכו'... עד אין סוף. ולכן יכול מאד להיות בלבול בין הספירות לבין עצמן ובין עץ חיים מספירה אחת לעץ חיים מספירה אחרת. מי שלמד קבלה ולומד קבלה מבין מיד שהחלוקה של הצבעים כפי שהיא הציגה איננה נכונה. בגדול הרעיון נכון. החלוקה בטבלאות איננה נכונה. אם אני אתיחס רק למה שאני לומדת ולעולם שאלמד וככל שאלמד אדע כמה אני לא יודעת כלום אז זה הולך ככה: ראשית לא כל כך מהר הולכים להפעיל מלאכי רפואה... יש לנו במקורות גם את שלושת האבות: אברהם, יצחק ויעקב מי שהיו הכי קרובים אלינו. לאחר מכן את יוסף את משה ואהרון (פנחס הכהן, אליהו הנביא) ולבסוף דוד המלך. יש לנו גם את ארבעת האימהות: שרה רבקה רחל ולאה... אז מכוון שאנו נמצאים בעולם החומר ולא בממלכות שמים עדיין רצוי וכדאי להתעסק עם עץ החיים הפיסי ולא עם אילן האילנות. אנחנו מוגבלים בתוך גוף האדם, ולכן חושנו מוגבלים לחמשת חושים בסיסיים ואיתם אנו צריכים ללמוד לחיות בשלום. אז זה הולך בכללי ככה: לגבי חלוקה למזלות אברי גוף וצבעים החלוקה של הקבלה שונה, ואין כאן מקום לפרט, זה אולי יהיה במאמר אחר. בגדול יש לנו עשר ספירות, לכל ספירה יש את השיכות שלה לשני חודשים בשנה. לכל ספירה יש את השבט השיך לה, נכון היו שניים עשר שבטים. לכל ספירה יש את שני הסמלים שמתאימים לה כמו שהם מתאימים לשבט. לכל ספירה יש את אבן החושן המתאימה לה. לכל ספירה יש את הצבע המתאים לה בקשת הצבעים. אז בגדול זה הולך ככה: ספירת חסד- משויכת לאברהם אבינו צבעה כסף- שיכת לחודש תשרי וניסן וככה למזל מאזניים וטלה... את החלוקה הבאה תעשו לבד, בעניני מזלות. רק רצוי לציין שחודש עברי ספירתו על פי הירח ולא על פי השמש. ספירת גבורה כאן רונית צודקת צבעה אדום. שיכת ליצחק אבינו. חודשים רם חשוון אייר. תפארת: צבעה : גם צהוב על פי רונית, גם ירוק וגם גוונים של וורוד. שייכת לחודשים: כסלו וסיוון. נצח: שיכת למשה רבנו. צבעה ורוד עתיק. שיכת לחודשים: טבת ותמוז. הוד שיכת לאהרון הכהן שהיה גלגולו של אליהו הנביא וגלגולו של פנחס הכהן. צבעה ורוד פסטל. שיכת לחודשים: שבט ואב. יסוד שיכת ליוסף הצדיק. צבעה: כתום, כרם, בננה חום ועוד.... מדוע? כי ספירת היסוד מכילה כל כך הרבה איברים פנימיים ולכל איבר פנימי יש את הגוון שלו... לרוב הגוון השולט הוא כתום מבהיר יותר ולכוון כהה יותר ומתערבב עם כל הצבעים של הענפים שלידו. החודשים השיכים לספירה זו הם: אדר ואלול. ספירת מלכות משויכת אל דוד המלך. ספירה זו הינה שער השערים. צבעה כחול ים. אין חודש שמתחבר אליה, כי היא המציאות של פה ועכשיו, אז למעשה היא מכילה את הכל. שלושת העליונים הם: חכמה בינה וכתר. אנו מבינים מראש שאין כאן חיבור אל השבטים ואל החודשים מכוון שכאן מצוי הגנרטור של הגוף והחיבור אל ההטענה לגנרטור המרכזי שהוא בורא עולם. צבע החכמה הוא כחול תכלת שמים. צבע הבינה הוא צהוב דשא. צבע הכתר הוא אכן לבן, מאד מיוחד, לבן קריסטלי כזה, כמו אור נקי של פלורוסנט... לדעתי כשמדברים על עץ החיים חייבים לעשות חלוקה ברורה. לא מערבבים מזלות. לא מערבבים אברי גוף. לא מערבבים התנהגויות פסיכולוגיות. לא מערבבים מדעים שונים. לא מערבבין את עולם הצומח. לא מערבבים את עולם הדומם. לא מערבבים את עולם החי. לא מערבבים את כוחות הטבע: כן יש חלוקה למרכיבים: אויר מים אדמה ואש... צד ימין של הגוף שיך ליסוד המים. צד שמאל של הגוף שיך ליסוד האש. מהטבור ומעלה האזור שיך ליסוד האויר. מהטבור ומטה יסוד האדמה. כל גוף האדם הוא יסוד אדמה:" מעפר באת ואל עפר תשוב"... לכל נושא יש את עץ החיים שלו כמו שכל דבר בטבע מורכב מעץ חיים שלו: דומם, צומח, חי ומדבר. " היודע סוד עץ החיים יודע סוד הבריאה כולה"... מקווה אני שהערתי והארתי קצת בצורה שונה על הדברים

tovabrendel

New member
תודה מיכל על ההערות וההארות

מעריכה מאוד את נכונותך לתרום מהידע שלך.

שבוע מקסים לכולם מלא אור ואהבה../images/Emo23.gif

קשת בענן.... אחד הדברים הכי מדהימים שראיתי ואף הצלחתי פעם אחת לצלם דרך האוטובוס. שיהיה לכולם המשך ערב נעים ושבוע מקסים ושקט- אמן!

אושרת3

New member
שלום לכם חברותי מיכל מנדל היקרה:

האמת אף פעם לא חשבתי שהקשת מכילה את הצבעים של הצאקרות... ניפלא תודה על תובנה חדשה..

נועיק

New member
קשת שהיתה לי בחצר

באביב של שנה שעברה והנה הזכרתם לי אותה תודה

למעלה