רועי שפילמן תעשה לי גשר!

נו, כאילו יש לי דברים יותר טובים לעשות ביום שבת...
נתראה שם בייבה <הופכת לגרופית הראשונה של הלהקה?>

yaya_haim

New member
חברה חברה להרגיע קצת

לדעתי התנפלתם פה על הבחור, קצת הגינות תעזור. כשהייתי בצבא היה לי חייל שהתאבד. לבוא ולהגיד לפחות תנסה זה סוג של צדקנות. צריך לקבל את זה שיש הרבה אנשים שפשוט לא מתאימים. השאלה האחרת היא האם הוא עשה איזשהו שירות אחר, הרי שלא חסר בתי אבות, פנימיות לילדים, בתי חולים, ויותר מזה יש גם אפשרות ממלכית בדמות שירות לאומי. לזה לדעתי אין תירוץ. אחרי 5 שנים בצבא, למדתי שיש פשוט המון סוגים של אנשים. לי בא טוב להשאר בקבע למשל. אבל החייל שלי שלקח לעצמו את החיים כנראה שלא היה צריך להתגייס, לא היה צריך להתעקש להשאיר אותו, וכנראה שגם הוא היה צריך לוותר לעצמו. אבל הוא וויתר לעצמו בצורה אחרת. אל תמהרו לשפוט אדם. אם הוא אומר שיש לו איזושהי מגבלה אז אנחנו נאמין לו. אלה אם מישהו יכול להוכיח אחרת. ולפי מה שקראתי בתגובות אנשים רק כועסים ומתנפלים על הבן אדם בלי עובדות. סו טייק איט איזי

אני מסכים

הבעיה היא שיותר מידי אנשים אנוכיים טופסים טרמפים על כל מיני מחלות נפש למינהן בשביל להשאר בבית(או בווילה). וגם אין שום גוף שמחייב לעשות שירות לאומי... אז נראה לי שפשוט יותר מידי סוציומטים משטמתים, חבל =[

moshe alfasi

New member
הכנסת את כולם כאן

לפרופורציה, אני מקווה שכולם יתעוררו ולא יחשבו שצה"ל זה "צא החוצה לנרגל", גם מי שעשה צבא וחושב שהוא גיבור גדול. ואני מסכים עם סייקו, הוא הגדיר את התירוץ של יפתי בצורה הטובה ביותר, "הצטדקות פתטית".

Silly A

New member
גם אם לצאת מנקודת הנחה ש...

מס' 1 באמת נכנס לדיכאון קליני במסגרת צבאית, ו-מס' 2 באמת לא מאמין בנחיצות הצבא במדינת ישראל (מה שגובל ב-21 נפשי אותנטי). שניהם בחרו לנצל את החוק הרופף, ולברוח מתרומה של 3 שנים לקהילה בה הם נמצאים... אני לא רואה אף אחד מכם עושה שירות לאומי, מתנדב בבתי או קופות החולים, בתחנות מכבי האש, בבתי האבות או בכל מוסד מסוג זה, שלא ניחן במיליטריזם (הן מבחינת מסגרת, הן מבחינת הרג אזרחים חפים מפשע). הנוחות שבה אתם מוותרים לעצמכם כיום, וחיים את חייכם הפרטיים בשלווה, כשאין אף אחד שיחייב אתכם פורמאלית לתרום לחברה, וחסרה לכם המשמעת העצמית והערכים לחייב את עצמכם, גורמת לכם לגמגם ולהשתנק בניסיון לתרץ את הדרך האגואיסטית, המפונקת והחזירית שבחרתם להתחיל בה את חייכם הבוגרים.

DJ$upreme

New member
סיכום מעולה לאמת לאמיתה

כל שחסר בו זה תיבול קל בחשדנות הבסיסית שיש לרוב החברה כלפי מניעיהם של משתמטים (כן, רוב החברה. לא שוליים טרנדיים ומאגניבים, סטלנים בברים אופנתיים או פאנקיסטים סהרוריים, אלא רוב רובו של העם הנושא גם נושא בנטל) ובחשדנות הספציפית שיש לי בנוגע לשני האקזמפלרים. החשדות הטבעיים רק מתחזקים לאור זאת ששניהם מנהלים כעת אורח חים נהנתני ואגואיסטי לפחות על פי טענותיהם שלהם. אז בארבע מילים - גיב אס א ברייק.

dweck2k

New member
התלבטתי לפני

נכנסתי למייספייס ובדקתי את המוסיקה. גרוב, בסדר. זה עדיין יותר אוף מקשור. דוויק

DJ$upreme

New member
בחייאת..!

אמנם הם לא עושים היפהופ, אבל זה ממש לא פורום היפהופ. זה פורום מוזיקה שחורה. באמת נכנסת למייספייס ולא זיהית שם אלמנטים מרכזיים של מוזיקה שחורה? שוין

למעלה