Continuum

New member
שוב, הכול תלוי איך אתה מגדיר אחריות

אני חושב שכשאתה מסוגל ללא בעיות מיוחדות להרוס כליל את החיים של אנשים או אפילו להרוג אותם, וכשאתה מופקד על סודות מדינה (שלפי איך שאתה מדבר אתה לא ממש יודע הרבה על מה המדינה שלנו מסתירה) זו אחריות די גדולה. ברור, שהרמטכ"ל למשל יכול להרוס את הצבא כליל אם הוא ממש רוצה - וזו אחריות יותר גדולה. בן כמה אתה תגיד לי?

רוב אזרחי המדינה

יכולים להרוס כליל חיים של אנשים, ולהרוג, והם עושים את זה די הרבה, 500 הרוגים בשנה, אלפי נפגעים, לא צריך להיות לוחם גרעיני בשביל לעשות דברים כאלה כל מה שאני אומר שלהיות חייל לא דורש חוכמה יוצאת דופן, או אחריות יוצאת דופן, ולחיילים שאינם קרביים גם תכונות של כבוד ואומץ לא משחקות תפקיד בן כמה אני? אולי תספר לנו קצת מה "המדינה שלנו מסתירה", מה, צוללות עם טילים גרעיניים, לווינים בחלל, סוכנים ומרגלים בכל העולם, מטוסים שמגיעים עד איראן, טיל שיכול ליירט טילים, "הסודות המטורפים" שחברים שלך(או לא יודע מי) מספרים לך הם בסך הכל מקרים פרטיים שלא אומרים הרבה , יכול להיות שהפקידה של סיירת מטכ"ל יודעת דברים מאוד סודיים, כמו למשל איך קוראים למפקד היחידה או איפה הם היו לפני חודשיים, ממש מרתק, חכה שאני אספר לך מה הפקידה של היחידה לקשר עם חוצנים יודעת

Continuum

New member
...

" כל מה שאני אומר שלהיות חייל לא דורש חוכמה יוצאת דופן, או אחריות יוצאת דופן, ולחיילים שאינם קרביים גם תכונות של כבוד ואומץ לא משחקות תפקיד" את זה לא אמרתי. " אולי תספר לנו קצת מה "המדינה שלנו מסתירה"" חח.

ואני הוא זה שמקצין?

מה קרה ל"צריך אופי מיוחד וחזק מאוד כדי לשמור על צלם אנוש"? פתאום זה פעם בשירות, פתאום זה ברמה היחידתית, מזל, למה לפי איך שהצגת את זה חשבתי שחייל ממוצע הופך למפלצת אם הוא משרת בשטחים

Ootch

New member
אתה מפספס משהו אחד קטן

צה"ל לא פועל כדי להרוג ילדות קטנות וחפות מפשע (..כמו הצד השני) אלא לצרכי ביטחון. זה שארגוני הטרור ממשיכים לסכן את חיי תושבי המקומות שהם פועלים מהם, זה כבר משהו אחר. בלי ארגוני הטרור לא היינו צריכים בכלל לנקוט בפעולות האלה, אבל אין ברירה.

Philipil

New member
די להסתה

סרבנות היא עבררה על חוקי המדינה. ההודעה הזאת קוראת לסירוב גיוס ומסיתה לעברה על החוק. להודעה הזאת מתאימה מחיקה מהירה!

neta mi

New member
האמת שלא קראתי לאף אחד לעבור עלהחוק

רק אמרתי שאם כבר חשבת לעשות את זה אז בוא נעשה את זה ביחד.. יותר אפקטיבי וזה.

כולם כאן חולי נפש!!

אתם דנים במכתב השמינסטים הזה כאילו יש כאן על מה לדבר!! מדובר באסופה של צעירים שחושבים שהם יודעים משהו מהחיים שלהם שהם בטוחים שהם כל כך חמודים ורגישים לצרכי הזולת ולשתן שלהם יש ריח של ורדים.... ויותר מזה... הם בטוחים שאם הם עושים משהו בנידון אז הם בטוח צודקים כי הם תרמו מהזמן הפנוי שלהם כדי להתנגד ל"כיבוש".... זאתי תופעה שצריך להתנגד לה בכל דרך אם זה דרך חקיקה,משטרה או כפה לפנים...אני מתגייס עוד 3 חודשים במטרה אחת בלבד להגן על ארץ ישראל ועם ישראל ולהרוג באויבים כמה שיותר כדי שאחרי זה לא יפגעו בעם שלי... אני כן עושה הבדל בין דם פלשתינאי לדם יהודי כי אם אני לא יעשה את זה אני יהיה בוגד,רוצח, שמאלני חסר רחמים, "הומני"(במושגים של מר"צ)..כל אותם ילדים קטנים שפתאום מביעים דעה של אווילים לא ישכילו להבין בחיים למה אותו פלשתינאי מתעכב שעתיים במחסום עם סחורה תמימה של ירקות ולמה אותה אישה יולדת מסכנה צריכה לחכות שעה וחצי עד שיתנו אישור לאמבולנס לעבור ולמה יש טור כל כך ארוך של מכוניות במחסום ולמה הורסים את בתי משפחות המחבלים ולמה צריך להכניס לכלא חברי כנסת שנפגשים עם טרוריסטים שרוצים להרוג אותי.... הם לא יבינו את זה כי הם חיים בתוך בועה ורודה ויושבים שם עם ערבים לבושים לבן.... מה אתם חושבים?! שנערים ערבים בגילכם בכלל חושבים על זה יא אפסים? הם יודעים מה זה יהודי והם יודעים מה זה חרב... זה הכל... אכזרים... כולם יכולים בפוטנציאל לבוא לתינוקת ולירות לה בראש מטווח אפס(שלהבת ז"ל ועוד הרבה מקרים..) אני רוצה לראות חייל צה"ל שיעשה דבר כזה. עדיף שלא תתגייסו רוצחים.

למעלה