Debussy

New member
למנהלת הפורום:-

התהפכו היוצרות וכעת מסבתר שאני צריך להתנצל לפחות על כך שלא ידעתי שאת בחורה - סליחה על הבילבול שלי בנושא.... היום אי אפשר לדעת מי נמצא מאחורי איזה ניק ..... אחרי ששלחתי את המכתב הנזעם שלי שוב התפנתי לקרוא מכתבים שקבלתי לתיבה האישית שלי, ואז ראיתי את המכתב שלך (ששלחת פעמיים). צר לי שההגעה שלי לכאן התחילה בצעד כזה. אני מפרסם לך את המכתב הזה קבל עם ועדה כי מן הראוי שגם אחרים יקראו את זה, וראוי לתת למקרה הזה פרסום, לטעמי לפחות, כי צדק צריך לא רק להעשות אלא גם להראות. אם פישלו כאן באופן פומבי על יצירה שלי, מן הראוי גם שההתנצלות תהיה פומבית (!) המניפס - "הכרס של הזכר - השוואת תנאים" הוא חיבור חצי רציני וחצי הומוריסטי שפרסמתי לפני למעלה מחצי שנה בדף הבית שלי בגאו-סיטי ומאז כנראה שהושבת. אחר כך פרסמתי את זה בוואלה שם הייתי תושב קבע זמן רב, פרסמתי זאת בפורום "סקס אחר" וגם בפורום אוכל של וואלה, ומנהלת הפורום נעמה הדביקה את זה במדור "סיפורי אוכל" שלה. מי שנכנס לשם יוכל לעשות השוואה פשוטה בין התאריכים. לבדוק את התאריך שבו זה פורסם שם, ולבדוק את התאריך שבו אותו ג´רי "פרסם" את החיבור שלי תחת שמו במאגר המאמרים של הפורום הזה. בחיים שלי לא עשו לי דבר כזה. אני יודע שאני כותב טוב, ולא מעט מנהלי פורומים שוואלה ביקשו ממני לפרסם אצלם דברים שכתבתי בראש הכותרות, ולכבוד הוא לי. גם המדריך לדייט המוצלח - הוא שלי, ואותו פרסמה בזמנו יפעת מנהלת פורום סקס אחר בוואלה. ועוד דברים נוספים. אבל אף פעם לא נתקלתי בתופעה כזאת. אף פעם לא לקח מישהו דבר שאני כתבתי ופרסם תחת שמו - ועוד ברשימת מאמרי הפורום. אני מודה שכשראיתי את זה כמעט התעלפתי מתדהמה. אדם פותח מחשב יום אחד ורואה דבר שהוא שקד עליו שעות מפורסם תחת שמו של אדם אחר ??!! אני מודה שרתחתי מאוד, ובראשונה על מנהלת המקום, ואופשר להגיד שבצדק מבחינתי, משום שכמשתמש רגיל - מבחינתי- רק מנהלי פורומים יכולים לשבץ מאמרים בתוך הסיסטם של המערכת. וממנהל הפורום הוא שאחראי לוודא שחומר שמוסרים לידו הוא מקורי ולא מועתק, נכון ?) :
ולכן כעסתי מאוד. אני מקווה שהטעות תתוקן, אני אשמח שהמאמר ימשיך להיות מפורסם שם - אבל אנא, אם לפרסם אותו אז תחת שם היוצר שלו - או לפחות בכינוי שלי כאן. ובקשר לאותו ג´רי - אני כתבתי לו מכתב אישי שבו שאלתי אותו מה הוא חשב לעמו בדיוק כשהו לקח יצירה של אדם אחר ופרסם תחת שמו ואם הוא באמת חושב שאני אעבור על זה בשתיקה. אני עדיין מחכה לתשובה ממנו. עד כאן. אייל להב (דביוסי).

זהו. זה נגמר!!!

לא, לא היחסים הנפלאים עם דובדבנית יקירתי, שאוטוטו אנחנו חוגגים שנתיים!!! הסתיימו להם 28 יום של מילואים בשכם. חזרנו בשלום. אז מה שלומכם??????????????

ליאן.

New member
אין צורך להתנצל,

אני בהחלט מבינה את הצד שלך. העניין עדיין בבירור עם גורמים אחרים ולכן מעדיפה המשך התכתבות באופן פרטי (אימייל/אייסי/מסר- הכל כאן). כמובן שאני עדיין מחכה שתפרסם בפורום הזה את המדריך לדייט המוצלח !!! אם אתה זקוק לעזרה בהעלאת יצירות לפרסום בכל אתר (האתר שלך נראה זוועה) או אחר, אשמח להרתם למשימה. יום מעולה
ליאן.

Nelli

New member
ברוכים השבים! ../images/Emo9.gif

טוב שנגמר, אה? כולי תקווה ששהחודש הזה לא היה טראומטי מדי עבורך. העיקר שאתה כאן, IN ONE PIECE. ברוך החוזר! איך היה, אגב?

שלום דביוסי ../images/Emo140.gif

במקרה מצאתי אותך פה... נושא מאוד מעניין, הנושא של זכויות יוצרים על מה שכותבים באינטרנט. אני עצמי עכשיו מתלבטת בבעיה הפוכה: יש לי מתחזה, שמשתמשת בכינוי שלי, כדי לכתוב בשמי, כביכול, הודעות שאני לא מזדהה איתן. מה עושים במקרה כזה? האם יש זכויות יוצרים גם על כינויים? הכינוי שלי הוא הזהות שלי. זה כינוי, שמשמש אותי כבר קרוב לשנתיים, והוא היה בלעדי שלי עד לפני כמה ימים (אני יודעת זאת, כיוון, שמפעם לפעם נהגתי להפעיל מנוע חיפוש, ולראות אם הכינוי שלי הוא עדיין ייחודי רק לי). ברור לי גם, שמדובר במתחזה ולא בכותבת תמימה, ש"במקרה" חשבה על אותו כינוי (מסיבה פשוטה מאוד: כינוי כמו שלי, מצביע על מישהי קצת נחבאת, לא מישהי שחושפת את כל חייה ועולמה באינטרנט. לעומת זאת, המתחזה כותבת בפורום מאוד חושפני, דברים מאוד חושפניים. מכאן, שברור, שהכוונה היתה להשתמש בכינוי שלי כדי להביך אותי). האמת, שאלמלא הייתי מקבלת אימיילים, מאנשים שמכירים אותי (וירטואלית) - לא הייתי מגלה את ההתחזות. מאוד מביך, שאנשים שואלים אותי, מה זה הקטעים האלה, שכביכול כתבתי. לך תגיד, שאין לי אחות... הדברים, שאתה כתבת, ומישהו אחר פירסם אותם תחת שמו - ידועים ומוכרים לכל מי שמכיר את הדברים, שאתה כותב. ואתה גם יכול להוכיח, שפירסמת אותם קודם. אבל אני? איך אני יכולה להוכיח, שלא אני כתבתי את מה, שפורסם ע"י המתחזה? תאר לך, שמישהו היה כותב דברים תחת הכינוי שלך. נגיד, מפרסם מתכונים מגעילים, או כותב דיעות פוליטיות, שצורמות לך. או אפילו דברים יפים, אבל הם לא שלך! מה עושים? האם אפשר בכלל לדבר על זכויות יוצרים במקרים כאלה? נוסעת סמוייה המקורית! נ.ב. אני זוכרת, שאני חייבת לך מכתב...!

ליאן.

New member
היי נוסעת ../images/Emo20.gif

תוכלי לשאול את השאלה בפורום חוק ומשפט.

Debussy

New member
שאלת שאלה יפה וקשה../images/Emo3.gif

המקרה שלי הוא פשוט: אם יש אדם שמפרסם משהו שאני יצרתי תחת שמו כל מה שנותר לעשות הוא לבדוק תאריכים, כי מערכת האינטרנט מבצעת רישום ותיארוך אוטומטי של כל כניסה לכל מקום. הנהלת הפורומים כאן בדקה אני מניח את זה, (וכשיש לך את הקישורים זה לוקח בדיוק 2 שניות) ומצאה שאותו אחד ניכס לעצמו מה שלך שייך לו. אני עצמי אגב, לא פעם באינטרנט במקומות אחרים, הייתי עושה וריאציות על דברים שעשו אחרים. אבל למצב כזה יש להקפיד על כמה כללים מינמליים: לציין שזה רק וארציה על, לתת קישור למקור, וכמובן לתת קרדיט למקור. יש מקפידים שצריך בכל מקרה לבקש רשות מפורשת מהמקור, אבל מעשית ברוב המקרים זה לא בר ביצוע. מה עושים אם אדם שמתחזה לך ? ובכן ברוב האתרים שידוע לי זה לא ממש אפשרי באופן מושלם, משום שאם את בחרת כינוי מסוים (באתר וואלה למשל) אף אדם אחר לא יוכל לבחור לעצמו את הניק הזה בדיוק. אפשר קרוב או דומה מאוד אבל לא אותו הדבר בדיוק, אני ניסתי זאת וגיליתי בעצמי. העסק בנוי כך שאי אפשר להשתמש באותו ניק פעמיים. מהרגע ששם (או דומיין) תפוס אי אפשר יותר להשתמש בדיוק בו. מן הסתם יש לך ולאותו מתחזה כנוי מאוד דומה. תעירי לתשומת לב הנוכחים לאותו הבדל פעוט והם כבר ידעו לזהות. אפשר לתת סימנים מאפיינים. אצלי סגנון הכתיבה הוא מותג. אף אחד לא הצליח מעולם לחקות את הסיגנון שלי. לטוב או לרע. גם לא את אותם שגיאות כתיב שתמיד חוזרות על עצמן :)))))) ואחרון חביב, לעת מצוקה: החליפי ניק !

טל קר

New member
אוף טופיק. דווקא בוואלה המצב פקקט

כי אפשר לבחור בין כינוי להצגת שם, כשבשם זה יכול להיות כל דבר שתכניס. כך שתאורטית יכולים להיות אינסוף של משה יענקובוביץ ואח"כ לך תפריד מי הוא מי רק על פי הדואר שלא כולם מקפידים לבדוק.

Debussy

New member
אם הנושא כל כך בוער וכאוב

ואם עצבים חשופים אז שיואילו המכובדים - כן לבדוק - את המייל שמאחורי הניק, וכלל ברזל ידוע הוא ומפורסם אצל כל מטרידי האינטרנט לדורותיהם, שברוב המקרים כלל אינם טורחים לפתוח תיבה, אלא בכינוי ללא מייל. שאנשים יבדקו את המייל לפני שהם חורצים משפט. מה לעשות, עניין של חינוך :)

התחזות ואאוטינג - הם שני הדברים

הכי-הכי מכוערים, שיש באינטרנט! המתחזה שלי משתמש/ת באותו כינוי שלי בדיוק, ששונה באות אחת בלבד מהכינוי שלי. רוב האנשים אפילו לא שמים לב לכך. מלבד זאת, זה היה כינוי ייחודי במשך כמעט שנתיים, ואף אחד לא יעלה בדעתו, שאולי יש עוד מישהי, אחרת, עם הכינוי הזה. שמתי לב, שכתבת "אותו מתחזה". כלומר, אתה חושב, שגבר הוא המתחזה? זה מחזק את ההשערה שלי, שהדבר נעשה בזדון. מי, שמתחזה לאדם אחר, כדי לפגוע בו - הוא עלוב נפש. הזבל של הזבל. הכינוי שלי הוא הזהות שלי. זה השם שלי, כמו השם ב"חיים האמיתיים". אני לא אחליף כינוי, שבו אני מוכרת תקופה ארוכה, בהרבה מאוד מקומות ברשת, בגלל מישהו/מישהי, שהחליט/ה לפגוע בי בדרך כל כך בזויה. אין לזה קשר דווקא לתוכן של ההודעות המזויפות. זה העיקרון: לכתוב הודעות מזויפות, תוך כדי התחזות - זה בדיוק, כמו לזייף חתימה שלי על צ´ק או להשתמש בכרטיס האשראי שלי. למעשה, זה אפילו גרוע יותר: מי שמזייף חתימה על צ´ק - סתם רוצה כסף, אבל מי שמזייף את הכינוי שלי - רוצה לפגוע בי. והוא/היא עושה את זה בסתר, במקום להילחם בי פנים (וירטואליות) מול פנים (וירטואליות). אפילו לא ידעתי, שיש לי כאלה אויבים...

voguemaster

New member
מאמרים טובים

קראתי אותם בוואלה. ד"א, איך אתה נקרא בפורום של יפעתי ? אלי

pachanga

New member
שלוםםםםםם../images/Emo24.gif

באתי להגיד שלום לליאן וגם לכולם
מי שלא מכיר ולא זוכר הכרטיס שלי יגיד הכל
אבל בקיצור עזבתי את הארץ עד ההודעה חדשה פאצ´י
בסאן פרנסיסקו...

smd

New member
רוצה להיות בקשר עם חברת יצוא?

אולי סתם כך גלשתי ופגשתי בשלום שלך, השלום יכול אולי להואיל לך לחברה שלנו וליצרן הישראלי. אם את/ה מעונין/ת כתבי תגובה עכשיו ותשעל/י שאלות ונענה לך. נתיב גלעד

pachanga

New member
מה???????????

לא ממש הבנתי למה אתה מתכוון ואם קצת היית מתאמץ קצת היית רואה שאני בחורה

smd

New member
לא הבנת? עכשיו אסביר

ראשית אני לא מסוגל לראות כי את בחורה כיוון שאין תמונה. שנית מן הראוי שאתייחס אליך בכבוד. שלישית ספרי לי קודם באיזו מדינה את נמצאת ונמשיך.

pachanga

New member
אחחח גלעד.....

כל כך קשה לך לראות את הכרטיס האישי שלי??? ולגשת ישר לעניין??

smd

New member
הכרטיס האישי

אני לא מפשפש אני ניסיתי להיות עינייני ולא מחפש כלה, ידוע לי עתה כי את בסן פרנסיסקו, כדאי לך לחשוב על קריירה ואני לא מתכוון לא להשפיל ולא לנצל, מה לעשות שיש גם ישראלים שהם רציניים ולא מצחיקים או עם כונות זדוניות מה שלבטח לא תמצאי בחברה שאני מנהל, אם את צעירה מידי או לא בטוחה רצוי שתתעניני קודם ואולי טוב יהיה לך מבחינה כלכלית . בנושא האישי אין זה מעיניני. תודה ולהשתמע.

pachanga

New member
אני ב SF

טוב לי כאן עם כל הגעגועים אני רוצה להשאר כאן

למעלה