dot27

New member
שאלה לפיזיקהאים/מהנדסים בעיקר מתא

מישהו במקרה מכיר ספר טוב לקורס פיזיקה 2 להנדסה את"א?

eivi

New member
בעברית/אנגלית?

כי אם באנגלית אז יש מדף שלם של ספרים כאלה, לך לספרייה תתבונן בהם קצת ובחר מה שהכי מושך אותך (או לחלופין מה שהכי פחות דוחה אותך/מתפרק לך ביד). אם אתה רוצה רק ספרים בעברית אז לי ידוע רק על אחד- "חשמל ומגנטיות" של א.פרסל, האוניברסיטה הפתוחה (2 כרכים לא עבים מידי יחסית). הוא די טוב, אבל אינני יודעת אם יש אותו בספריה/ספרות זולה, בכל מקרה, את המקור (לפני התרגום לעברית), בטוח יש, זה Electricity and Magnetism של Berkley. בהצלחה!

BabyBoy1

New member
הוא שאל אבל להנדסה

הם לומדים ב -MKS והספר חשמל ומגנטיות זה ב CGS תשאל את המרצה מה הספר שהכי דומה לקורס.

StasikD

New member
שיעשה מעבר יחידות כל פעם ../images/Emo3.gif

אבל כן, צודק. dot27, אין רשימת ספרים בסילבוס? משהו שהמרצה אמר ביום הראשון?

dot27

New member
יש רשימה מומלצת

אבל לדוג' בפיזיקה 1 היה את הספר של דוד עגמון שהיה ממש טוב, שלא תמצא ברשימה הנ"ל.

zus1

New member
ספר מומלץ לקורס

מתוך הסילבוס של הסמס' האחרון: D.Halliday, R.Resnick, and K.S.Krane, Physics, 5th edition (Wiley, New York 2002) vol.2 העתקתי את זה מהסילבוס שחילקו לנו בתחילת הסמס' האחרון, מקווה שזה יעזור לך.. למרות שהקורס עצמו לא ממש קשה אז לא בטוח כמה תצטרך את הספר הנ"ל.. בכל מקרה בהצלחה

spider kisser

New member
מישהו שמבין בספייס?

איך עושים סימולציה של דיודה? הכוונה היא לדיודה רגילה שמקיימת את הנוסחה: Id = Is (exp(Vd/eta Vt) - 1) zz [בעיקר איך נקראת הדיודה ואיך קובעים לה את הקבועים] תודה

StasikD

New member
מישקה שואל על דיודות ../images/Emo7.gif

איזה כיף שמזמן לא הייתי צריך לגעת בספייס- אני מניח שאתה לא מתעסק עם התוכנה, אז אחרי שהיא מותקנת, -אתה נכנס לcapture CIS -פותח new project, נותן לו שם, blank, -כפתור P, place part, -מוסיף את ספריית diode, -בוחר משם דיודה לטעמך, למשל הDiN914a, -שם אותה על ה"לוח", -מוסיף מקור מתח Vdc ונגדים באותה שיטה, -מחבר חוטים כראוי בין הרכיבים, -שם הארקה בעזרת כפתור G ורכיב 0 מספריית source, -משנה את פרמטרי הדיודה, במקרה הזה לחיצה ימנית על הדיודה וEdit pspice model, משנה את הגדלים בתצוגת .model D1N914a D(Is=100f N=1 Rs=16 Ikf=0 Xti=3 Eg=1.11 Cjo=2p M=.3333 Vj=.75 + Fc=.5 Isr=100p Nr=2 Bv=100 Ibv=100f Tt=12n) ושומר את הדגם תחת שם אחר (משום מה אצלי צריך לשמור פעמיים כדי שזה יצליח) - מריץ סימולציה על הפרמטרים הנכונים (זמן או מתח...) בעזרת תפריט pspice-new profile, שם voltage marker איפה שצריך, ומשם זה רק תיקונים קלים. את הסימולציה אתה מציג ע"י לחיצה על הכפתור הכחול של הplay- run pspice. אם אתה רוצה לעבור על מתחים שונים, הייתי מעדיך מקור מתח סינוסי ופשוט לתת לו לפעול, להציג אח"ג תוצאה בזמן, ולשנות את ציר הX למתח הכניסה. קצת התעייפתי עד עכשיו, ואני צריך ללכת לקנות bagis אז אם משהו בהסבר לא מפורט, או שהתכוונת משהו אחר- תודיע. ואם מהנדסים אחרים ירצו להגיב במקומי- בשמחה.

spider kisser

New member
ואי סטס יצאת מהזה גבר

תודה! אמנם יש לי ידע מינימלי כלשהו בספייס, אבל ממש תודה על ההשקעה!!

StasikD

New member
מוזר.

לא יודע, אף פעם לא ניסיתי לשמור את הקבצים ולפתוח מחדש. כשהייתי צריך כמה רכיבים בסגנון פשוט שמרתי בedit pspice model על הדיסקט האדום (אחרי ששיניתי את השם! כדי שההגדרות לא ישתנו לרכיב המקורי), ואז ברכיבים אחרים שרציתי שיניתי את השם לשם החדש.

spider kisser

New member
טוב מממ הסתדרתי עם זה

צריך ללחוץ על create capture parts או משהו אבל! כשאני מריץ הוא כותב שיש לי שגיאה ב **** INCLUDING abc-SCHEMATIC1.als **** .ALIASES V_V1 V1(+=N00351 -=0 ) R_R1 R1(1=N00351 2=N00483 ) D_1_1_1 1.1.1(1=N004220 2=N00483 ) D_1_1_2 1.1.2(1=0 2=N004220 ) .ENDALIASES **** RESUMING abc-schematic1-hjkk.sim.cir **** .END ERROR -- Model D1N4448 used by D_1_1_1 is undefined ERROR -- Model D1N4449 used by D_1_1_2 is undefined אנא עזרו לעתודאי המבולבל ותזכו בברכה מרב ירא שמיים :<

MoOsHoN17

New member
עתודאים נשואים, יצא לכם להכיר?

עתודאים נשואים + ילד, יש חיה כזו?

skarlet ohara

New member
מכירה אחת

בת 27, נשואה לא יודעת כמה זמן, לא ידוע לי על ילדים. נמצאת במודיעין ויצא לי להתראיין אצלה. מה פתאום עלתה בך השאלה?

MoOsHoN17

New member
התכוונתי לכאלה שעדיין בסדיר\לימודים

אני מתעניין לדעת מה המשכורת בזמן הסדיר לעתודאים נשואים ומה ההטבות שמגיעות להם

למעלה