מישקה שואל על דיודות ../images/Emo7.gif
איזה כיף שמזמן לא הייתי צריך לגעת בספייס- אני מניח שאתה לא מתעסק עם התוכנה, אז אחרי שהיא מותקנת, -אתה נכנס לcapture CIS -פותח new project, נותן לו שם, blank, -כפתור P, place part, -מוסיף את ספריית diode, -בוחר משם דיודה לטעמך, למשל הDiN914a, -שם אותה על ה"לוח", -מוסיף מקור מתח Vdc ונגדים באותה שיטה, -מחבר חוטים כראוי בין הרכיבים, -שם הארקה בעזרת כפתור G ורכיב 0 מספריית source, -משנה את פרמטרי הדיודה, במקרה הזה לחיצה ימנית על הדיודה וEdit pspice model, משנה את הגדלים בתצוגת .model D1N914a D(Is=100f N=1 Rs=16 Ikf=0 Xti=3 Eg=1.11 Cjo=2p M=.3333 Vj=.75 + Fc=.5 Isr=100p Nr=2 Bv=100 Ibv=100f Tt=12n) ושומר את הדגם תחת שם אחר (משום מה אצלי צריך לשמור פעמיים כדי שזה יצליח) - מריץ סימולציה על הפרמטרים הנכונים (זמן או מתח...) בעזרת תפריט pspice-new profile, שם voltage marker איפה שצריך, ומשם זה רק תיקונים קלים. את הסימולציה אתה מציג ע"י לחיצה על הכפתור הכחול של הplay- run pspice. אם אתה רוצה לעבור על מתחים שונים, הייתי מעדיך מקור מתח סינוסי ופשוט לתת לו לפעול, להציג אח"ג תוצאה בזמן, ולשנות את ציר הX למתח הכניסה. קצת התעייפתי עד עכשיו, ואני צריך ללכת לקנות bagis אז אם משהו בהסבר לא מפורט, או שהתכוונת משהו אחר- תודיע. ואם מהנדסים אחרים ירצו להגיב במקומי- בשמחה.