סיפור על חברות כ"א

לאחר שנואשנו מנסיונותינו למצוא עוזרת בית שתבוא פעם בשבוע לכמה שעות תמורת שכר מינימוםX2 ( ש"ח35 לשעה+נסיעות), קיבלנו פלייר מחברה שמספקת שירותי נקיון. התעלמנו מה- בס"ד (גם לחרדים מגיע להתפרנס, לא) וביררנו אז ככה: תמורת 42 ש"ח לשעה הם מספקים עובדת שמסיעים אותה עד הבית שלנו ולוקחים אותה מהבית שלנו. ה 42 ש"ח כוללים ביטוח לאומי, חופשות ימי מחלה ובקיצור - עיסקה די כדאי כי היא מורידה מעלינו את כאב הראש של מעביד. העובדות מובאות מאיזור חדרה במיניואן. אני לא יודע כמה הן מרויחות אבל אין לי ספק שמדובר בהרבה פחות ממה שאנחנו משלמים עבורן. ביקשנו קבלה אבל אז התברר שאם מבקשים קבלה צריך להוסיף גם מע"מ..... אז מה עושים?

עוברים ל אחרת.

החברה שלי משלמת לעוזרת שלנו 30 ש"ח לשעה +הוצאות נסיעה. וזה עד כמה שיודע לי הסטנדרט. תמיד תוכל לללכת לקניון הקרוב ולהציע לבחור עם השוקר/סטיקר ולהציע לו במקום להוות קמיקזה ב-17.93 ש"ח עוד כמה שקלים וסינור. אגב- אני חושב שארה"ב או מדינות מערביות אחרות למשל היו מייתרים את המאבטחים (אולי חוץ מבטיסות) אילו היו נתקלים במלחמת רצח מסוג כזה, לאורך זמן. הם לא היו מאפשרים למציאות כזו להתקיים לאורך זמן בתוך שטחם -כולל כל התוצאות הנלוות.

הדוגמא שלך מראה בדיוק את הבעיה

שיש היום בשוק העבודה בישראל, חברות כו''א לוקחות את החלק הארי של הכסף מהמעסיק שמבקש להעסיק את עובדי הקבלן שלהם, ואילו העובדים עצמם מקבלים רק שאריות, פשוט לעג לרש. עכשיו תשאל ודאי למה החוק של יאסינוב שנראה לכם כחוק יברתי, לא התקבל בכנסת ומפלגת העבודה בראשותו של עמיר פרץ לא נתניה ידה להעברת החוק הזה של יאסינוב? ובכן מפני שהבעיה עם החוק הזה שהוא כלל לא חוק חברתי, אלא חוק שמבקש לקבע את המצב הקיים ואף להחריפו, בכך שבמקום להטיל את האחריות על עובדי הקבלן על חברות כו''א שנהנות מהרווחים שהם מקבלות מהמעסיקים שרוכשים מהם את עובדי הקבלן, בא החוק ודורש שהאחריות על עובדי הקבלן יוטל כולו על אותם מעסיקים זמניים ששוכרים את שירותיהם של עובדי הקבלן מאותם חברות כו''א, בעוד שהחברות עצמם ימשיכו להנות מהרווחים ומחלק הארי שמשלמים להם אותם מעסיקים זמניים על השירות.

ממתיק, זו לא השאלה.

השאלה שצריכה לענןן אותך כחברתי , לא מי "משלם" אלא האם עכשיו הסיכוי שהעובד יזכה לכספו גבוה יותר? אם התשובה חיובית, יאסינוב עשה את שלו הרבה יותר מפרץ עד כה. אם לאו, כנראה שאתה צודק והקנוניה שיולי תמיר עשתה והצביעה למען חוק אנטי-חברתי מראה את פרצופה האמיתי.

יולי תמיר לא אשמה שסברה שהחוק חברתי

אני דווקא מחזיק מאוד מהגב' יולי תמיר, אין כמעט חוק חברתי שהיא לא יצאה להגנתו או תמכה בו וכל הכבוד לה על זה, אבל לעיתים יש חוקים שמתחפשים לחברתיים ויכולים להוליך שולל גם אותה, אבל כל עוד לא נגרם שום נזק והחוק הזה לא עבר בכנסת, לא נורא אם היא הצביעה בעדו.

שני דברים. לא הוכחת שהחוק

לא משרת את העובד בסופו של דבר. וזאת השאלה האמיתית מנקודת ראות "חברתית". האם עכשיו יש סיכוי גבוה יותר שהוא יקבל כסף? לא משנה מאיזה מקור הוא ידע. אם אינך יודע את התשובה, כל המלל שלך, שווה כקליפת השום. לגבי תמיר, מיד אתייחס אחרי שתענה על השאלה.

kgjghy

New member
כמה משלמת יולי תמיר לעוזרת שלה?

סתם מעניין אותי לדעת, וגם אם היא משלמת עליה מע"מ ומפרישה...

gershon17

New member
תן לי להבין שניה

אתה טוען שיולי תמיר התבלבלה וטעתה, בעוד אתה לא התבלבלת וצדקת? אתה רציני? אתה באמת מצפה שמישהו יאמין שאתה מבין באיזשהו תחום יותר טוב מפרופסור תמיר??

jak44

New member
תגיד לי רמת השרון

כל הזמן יש לך סיםורו עוזרות אני ממש לא מבין חברים שלי כאן בראשון היו צריכים עוזרות אין בעיות מצאו עוזרות יוצאות חבר הימים שרשמו אותן כחוק בבטיח לאומי ואין כאן בעיה להפך כל העובדים האפריקאים הבילתי חוקים נעלמו מזמן . כניראה שאתה גר בישוב שרק3 השם שלו מזמין כל מיני תחמנים או השד יודע מה

gershon17

New member
זה לא רק אצלו

גם אצלנו קשה מאד למצוא עוזרת, וגם אצל אמא שלי. וזה למרות שאנחנו משלמים לעוזרת שכר גבוה יותר לשעה מאשר השכר של החברה שלי, למשל.

yosep nanon

New member
משום מה הוןא מקצין את כול הנושא

של עוזרות הבית, ערות בית יש בשפע, יש עשרות אתרים שאפשר למצוא עוזרות בית, ולפנות אליהם ישירות. משום מה רק הוא לא מוצא ,

רק אני לא מוצא?

יוסף. חצי מהחברות של אשתי לא מוצאות אם לא היתה בעיה, לא היה מקום ליזמה כזו של חברות כ"א שפשטו באיזור. אין לי שום בעיה לשלם ביטוח לאומי חופשות וכולי. מי שיכול לשלוח לי (במסר אישי) שם וטלפון של עוזרת שיש לה זמן ושמוכנה שנרשום את שמה, אני מאד מאד אודה לו.

משטרת ההגירה נגד אזרחי ישראל

עכשיו בתוכנית זה הזמן עם עמנואל רוזן, מוצגת כתבה מיוחדת לגבי משטרת ההגירה שהפכה ממש לגסטפו ומטרידה אזרחים ישראלים רבים תמימים בטענה שהם מחזיקים עובדת זרה או עובד זר, ולא חשוב אם יש לאותם אזרחים עובדים זרים ברשיון או שלא ברשיון, או אם בכלל אין להם עובדים זרים, מהרגע שמשטרת ההגירה רק מתלבשת עליהם, חייהם הופכים לסיוט מתמשך, עד כדי כך שמשטרת ההגירה מרשה לעצמה לפרוץ להם לבתים כשהם לא בבית, להטריד אותם בלילות ע''י ביקורי פתע חוזרים ונשנים ופשוט למרר להם את החיים, ומדובר באזרחים רגילים בני מעמד הביניים שמשטרת ההגירה הישראלית פשוט לא מניחה להם לנפשם, ואם אינכם מאמינים צפו בעצמכם הערב בתוכנית זה הזמן עם עמנואל רוזן ותיווכחו בעצמכם כיצד משטרת ישראל הפכה להיות האוייבת של אזרחי ישראל.

gershon17

New member
מעניין מי היה שר הפנים עד לא מזמן

האמנם? אופיר פז פינס? לא יכול להיות! טוב, אני מניח שתדרוש שגם הוא יעבור לקדימה.

למעלה