אשרת

New member
תגובה.

כי זה שורשר להודעה אחרת באותו נושא. אנא קרא את הכללים החדשים של הפורום. חוץ מזה, שלמעשה אני גם הקפצתי לך את ההודעה, כי כמו שאתה רואה.. אין לזה ממש 'ביקוש' אז אני החייאתי לך את זה.

הכל מתחיל בבעייה של אובדן הערכים

השמרניים/ניאו שמרנים , בהקשר המיידי של המשפחה ובהיקף הרחב של החברה הישראלית , וזאת לעומת התמסרות לניהליזם וללבריליזציה קיצונית חסרת כוון איזון ובלימה.

לדעתי יש משהו בעיתי באופי הלאומי

של עם ישראל. במשך 2000 שנות גלות התרגלנו לא לשים לאף אחד, ידענו ששלטונות מביאים רק צרות ולא כדאי לשתף פעולה איתם. כל זה היה נכון כלפי שלטונות זרים אבל הבעייה היא שאנחנו ממשיכים להתנהג כך גם כלפי מדינה משלנו וזה עצוב. מכאן חוסר משמעת בכל התחומים, רשלנות, זבל ברחובות, חוסר כבוד לבן אדם. תאמינו לי, שזה מנקר עין. מערכת החינוך אינה בועה אוטונומית, היא חלק מהחברה. מכאן נובעים רשלנות וחוסר איכפטיות של מורים, מחנכים וחוסר אונים שלהם כלפי אלימות הנוער. תחשבו, מה יקרה אם איזה מורה שאיכפת לו, ייתן סתירה או שתיים לתלמיד חצוף? הרי הוא יילך ישר לכלא. אך יש לא מעט בני נוער שרק שפה זאת מובנת להם ו"חינוך" כזה יוכל לגרום להם להתפכח ולהתחיל להתנהג כראוי. כמו כן, הבעיה לא נגמרת בבתי הספר. הפרחחים מתגייסים וגורמים לצרות גם בצבא. בזמן אחרון הרבו מקרים של התמרדות חיילים ואי ביצוע פקודות. כל זה נובע מהבנה מעוותת של דמוקרטיה. אולי אנחנו עוד לא בשלים לדמוקרטיה וזקוקים לשלטון אוטוריטארי?

למעלה