gershon17

New member
הלינק עוד פעם מת

אני יכול לנחש שהתכוונת ללינק הבא, שמתאר חברות שמאפשרות לכל אחד לתת שירותים כעצמאי, בלי שהוא צריך לפתוח תיק במס-הכנסה. אני לא מבין מה הרעש הגדול. לא מדובר בהעלמות מס (כל אותם אנשים משלמים מס הכנסה מלא כשכירים) ולא מדובר בחשבוניות פיקטיביות (מזמיני השירות באמת מקבלים חשבונית). מדובר בשירות מאד נוח (אני מכיר כמה אנשים שהשתמשו בו עד שהחלטו שיש להם מספיק לקוחות ושווה להם לפתוח תיק במע"מ ובמס-הכנסה כעצמאים), שפרט אולי לכמה רואי-חשבון אף אחד לא מפסיד ממנו. אני רוצה להסביר שוב - לא מדובר בהעלמת מס. אדם שמעדיף להיות שכיר של חברה שמנפיקה חשבוניות עבורו עדיין משלם מס הכנסה מלא. יותר מזה, הוא משלם יותר מס משהיה משלם בתור עצמאי, כי הוא לא יכול לקזז הוצאות מההכנסה שלו. מה היית רוצה שיקרה?

ETZ301

New member
הם לא אשמים.

אך הבעיה היא דוורא במ"ה . שיטת המיסים מסוגלת לחנוק עסק קטן בתחילת דרכו הן מבחינה בירוקרטית וגם מבחינה כלכלית. זה גם נראה בתגובת מ"ה שהם רואים את עצמם כנושאים בחלק מאחריות. רו"ח אולי מפסידים קצת בטווח הקצר. אך עם המערכת תשתנה והעצמאים יחזרו לעצמאות. מוסד הרו"ח ירוויח הרבה יותר מאם מ"ה יכו בשוטים באותם בלי עסקים קטנים.

מה הבעיה פה?

לא ברור לי למה אתר "חסר מילים"? מדובר בסידור כשר לחלוטין שמיועד להקל על הביורוקרטיה ובו משולמים כל המיסים עד הגרוש האחרון (כולל ביטוח לאומי) נניח לרגע שאתה שכיר ואני בעל עסק שמעוניין לרכוש את שירותיך באופן חד פעמי לכמה ימים (נניח, לבנות לי אתר באינטרנט או לעזור לי להעביר ריהוט). בסיטואציה רגילה, האפשרויות שלנו הן: (1) אני מוסיף אותך לרשימת העובדים שלי (2) אתה הולך למס הכנסה ומע"מ לפתוח תיקים (3) אני משלם לך ב"שחור". ברור שששתי האפשרויות הראשונות לא ממש ריאליות ובדרך כלל זה יגמר בתשלום "שחור" או בויתור על שירותיך. בסידור המתואר אני משלם לחברת כ"א תמורת חשבונית, אתה רשום כעובד חברת הכ"א, אתה מקבל מהחברה תלוש שכר כחוק בניכוי עמלה וכולנו מרוצים (כולל רשויות המס). מה רע בזה?

jak44

New member
אני אסביר לך רמת השרון

במדינה מתוקנת לא היה צורך בכזו קומבינה אכם התהליכים היו פשוטים ןברורים וכך היה העצמאי הקטן חוסל לו את כל סיפורי הרו"ח אבל כאן ישנו היבט הרבה יותר עמוק והוא שתמורץ 5% מסדרים לך דמי אבטלה דבר שהוא מאוד לא פשוט לעצמאי שעסקיו חרבו ולאבוני או יותר נכון לתפיסתי שינוי היתה צריכה להסדיר את העיניין ולא עשתה כך

זה מה שמפריע לך? ביטוח לאומי?

במדינה "מסודרת" (אני מכיר את ארה"ב) אין כל כך הרבה עברייני מס ולכן אם בעל עסק מבקש מאדם שיעבוד עבורו כמה שעות, מספיק שאותו אדם כותב קבלה על פתק קטן, המעסיק מכניס את זה כהוצאה והעובד לרגע מצהיר על ההכנסה בדו"ח השנתי שלו. אלא שישראל היא מדינה של רמאים וכל מי שיכול להעלים מס יעשה זאת בלי שום בעיה. לכן רשויות המס לא מקבלות הוצאות בלי שעל הקבלה אין מספר עסק מורשה. מה בדיוק הבעיה שלך עם ביטוח לאומי? העובד משלם את דמי הביטוח ולכן הוא מבוטח בשיעור שעבורו הוא משלם. מב לא בסדר בזה? אני מסכים שצריך לאפשר לעצמאי לשלם ולקבל ביטוח אבטלה במקרה שהעסק שלו כושל והוא נשאר מובטל, אבל מה זה שייך לזעקותיך על "הקומבינה"? האם צריך לפסול את ה"קומבינה" הזו בגלל שלדעתיינו עצמאי צריך להיות מכוסה ביטוח אבטלה? ה"קומבינה" הזו היא כשרה לגמרי, כל המיסים משולמים וכולם יוצאים מורווחים ממנה (למעט, אולי, מנהלי החשבונות) ואגב, אני מקווה שברור שהקומבינה הזו מיועדת רק לבעלי מקצוע חופשיים, כלומר למי שאין לו בעסק מלאי.

onlytrue

New member
כל יום ששרון ממשיך לשלוט-השחיתות

מתפשטת. שרון שחבר, בסיוע בנו, לראשי מאפיה (כמו אלפרון ושלומי עוז), אסור שיישב אף רגע מיותר בכס ראש הממשלה של ישראל

jak44

New member
שימו לב ללינק כל אוהבי מימון

הכלכלה החברתית

gershon17

New member
הגירעון האמריקאי הוא בהחלט בעיה

אבל אין בינו לבין כלכלה חברתית או אנטי-חברתית דבר.

למעלה