אנדרי ז

New member
היטלר מת

אז גם הפשעים שלו לא מעניינים אותך? נ.ב. אפשר להירגע, אני לא משווה ביניהם...

Fleddermaus

New member
גם הפשעים של היטלר...../images/Emo119.gif

לא רלוונטיים ליחסים ישראל-גרמניה היום, לא?

מרסליוס

New member
השוואה לא רלוונטית.

גרמניה עברה דה-נאציפיקציה, בעוד שהרש"פ לא עברה דה-אשפיזציה.

Fleddermaus

New member
עידן ערפאת נגמר. ../images/Emo119.gif

היו"ר החדש פועל אחרת לחלוטין. זה הגיע לרמה שהשוטרים הפלסטינים דורשים נשק כדי להלחם בחמאס! ערפאת בחיים לא היה נלחם בחמאס, או בכל פלג פלסטינהי אחר. אנחנו בעידן אחר.

טעות, השוטרים הפלשתינים דורשים

נשק, נקודה, אבו מאזן לא ילחם בחמאס כי אם יעשה זאת תפרוץ מלחמת אחים, תהיה שפיכות דמים בה החמאס ינסה להשתלט (לא שזה מפריע לי אישית, אם או בלי נשק בין אם יכול או לא, בין אם חצי עם ישחט חצי עם הוא חייב לעשות זאת אחרת לא תהיה התקדמות במפת הדרכים). אבו מאזן שונה מערפאת בכמה דברים: הוא פחות כרזמטי הוא מנהיג הרבה יותר חלש הוא לא נחשב האב הרוחני של המדינה הפלשתינית יש תחתיו הרבה פחות קונצנזוס בת'כלס אלא לא הבדלים שמשנים לנו, ערפאת אישר לחמאס לפעול, אבו מאזן מפחד ממנו אז הוא פשוט לא מפריע לא לפעול. איו שינוי מהותי בשטח, רק קוסמטי.

'השינוי הקוסמטי' חוסך חיי אדם

חולשתו של אבו מאזן היא כוחו. דווקא בגלל שקל להפיל אותו נזהרים שלא להחליש אותו עוד יותר. ובנתיים נפח הטרור פוחת. חיי אדם נחסכים, וחלק מהם אולי גם יעשה שימוש בעוד כמה מוצרי קוסמטיקה שאלמא כן היו נותרים ללא שימוש... בטח לזה התכוונת בשינוי קוסמטי...

"חולשתו של אבו מאזן היא כוחו"??!

מה לעזעזל אתה אומר? הטרור לא נחלש ולא פוחת, החמאס משתקם, החמאס הוא כוח פוליטי חזק, הוא לא נחשב קיצוני או שולי אצל הפלשתינים, החמאס יפיל את אבו מאזן כאשר הוא לא ישרת אותו יותר, נכון לעכשיו נוח לו נשיא בובות, הוא עושה את הדיבורים, מבלבל קצת את ישראל, קצת את ארצות הברית, עושה קולות של פיוס ובו בזמן לא באמת מפריע לחמאס ולג'יהאד האיסלמי. מנהיג חלש הוא חסר ערך, אין לזה מקום לתירוצים.

מי שרואה רק שחור לבן כמוהו כעיוור.

דווקא גווני הביניים הם שמאפשרים להגיע לפתרונות. הטרור פוחת (לא אמרתי נחלש, אמרתי פוחת!), זה דבר שניתן למדידה - כמות פיגועים, כמות נפגעים. ואני כותב את זה היום, כשאנחנו מתאבלים על נרצחים צעירים. אבו מאזן הוא לא כזה גאון שמצליח לבלבל את ישראל ואת ארה"ב, אבו מאזן באופן עקבי לגמרי, לאורך שנים טוען שהטרור פוגע בחברה הערבית, ויש להעביר את המאבק בישראל לפסים פוליטיים. הוא לא עושה את זה מאהבת ישראל, הוא רק מתנגד לטרור (גם אתה לא?). כשכתבתי חולשתו כוחו ברור שיצרתי פרדוקס. שהרי עם חולשתו היא כוחו סימן שיש לו כוח ואז אולי הוא לא חלש כל כך... אז אולי נכון יותר להגיד - הדימוי שלו כמנהיג חלש הוא כוחו. יתכן שבגלל זה הוא טרם נפל, יתכן וכדי שלא ייפול החאמס והג'יהאד מוכנים מפעם לפעם לשתף איתו פעולה, אולי גם הם לא מעוניינים במנהיג חזק מידי. ואולי מנהיג חזק מידי שינסה לטפל בהם כפי שאתה מבקש יעלה דווקא אותם לשלטון. כל זה נכון להיום. מחר? דברים בהחלט יכולים להשתנות. אלא שהם יכולים להשתנות גם לטובה. מי צריך תירוצים? למה צריך תירוצים? לא הבנתי את הקטע הזה. ואגב, מה זאת אומרת מנהיג חסר ערך?. האם אתה מתכוון שישראל צריכה לבחור מנהיג לפלסטין? אז יהיה לו ערך?

הו הוא פוחת...באמת תודה רבה!

אבו מאזן טוען הרבה דברים, הוא אומר הרבה דברים, הוא עושה כמעט כלום! הוא חלש בזה שהוא נותן חופש פעולה מלא לאלה שחושבים שרק מאבק מזויין ב"אוייב הציוני", יביא את הנצחון כפי שהם רואים אותו וזה לא קווי 67'! זה לא דימוי, זו עובדה, אם מחר החמאס ירצה מחר אבו מאזן נופל ואיתו כל ההנהגה שלו, מי שקובע זה החמאס, לא אבו מאזן, זה מה שעצוב. ישראל לא צריכה לבחור מנהיג לפלשתינים, הפלשתינים צריכים גם לבחור מנהיג וגם להכריע על דרך לא גם וגם, גם טרור וגם "לדבר" על שלום

הכי נוח להסתתר באחורי שליט בובה

הוא מדבר, אתה מבצע, גם דיפולמטיה, גם טרור, אחד מדבר על שלום, השני יורה קסאמים, כמובן שאם השליט הינו חלשלוש כל מה שלא יגיד לא משנה כלום.

אם יש לך מה להגיד, תגיד את זה בשמך

לא בשמי. המשחק הפוליטי הוא לא רק מה שמוצהר בפומבי. כך בעולם כולו, ובוודאי כך ברשות הפלסטינאית השסועה בין ארגוני הטרור לרשות. אבו-מאזן היה מהראשונים שהצהירו, עוד בימי ערפאת, שיש לשים קץ להתנגדות המזוינת. כשהצהיר על זה לראשונה היה בזה סיכון לא קטן, וצריך היה להיות בעל כוח פוליטי, ציבורי ואפילו אישי כדי להצהיר מה שנחשב לחולשה וכמעט לבגידה... היום אבו מאזן אומר בדיוק את אותם דברים. אלא שהיום הוא נשיא הרשות. נכון, הוא לא שולט לגמרי ברשות ואין לו שום שליטה על ארגוני הטרור. אלא שבהצהרותיו ובמדיניותו הוא גורם לארגוני הטרור לחשוב פעמיים לפני כל פעולה. לא צריך לומר לו 'תודה' כפי שהעיר משהו בציניות. הוא עושה זאת כי הוא חשוב שזה משרת את העם הפלסיטי. ועדיין אין שום ספק שנפח הטרור ירד, ואיתו מספר הקורבנות. מה שלא מראה בדיוק שהוא בובה בידי ארגוני הטרור, שכל קיומם מבוסס על פעילות טרוריסטית. בין להיות בובה לבין שליטה מלאה יש טווח רחב של אפשרויות, שבאחת מהן מצוי אבו מאזן. אני יכול רק לקוות שיצליח להרחיב את השליטה שלו. דבר אחד ברור - מבחינתו של אבו מאזן הטרור פוגע בסיכוי להקים מדינה פלסטינאית ובסיכוי להעניק לעמו חיים שפויים יותר.

אז הצהיר, איזה יופי...../images/Emo6.gif

לא יאומן כמה חשיבות אתה נותן לכמה מילים ללא כיסוי מעשי. "גורם לחשוב פעמיים"?, נראה לך?, הרי מה הוא כבר יעשה להם?, הוא אימפוטנט, חסר כוח, הוא טוב בתור כיסוי, הם מבצעים, הוא מצטער, ישראל נלחמת, הוא עושה פוזה של מסכן, מרחמים עליו ואז אומרים לישראלל, תתחשבו, תהיו עדינים... בתכ'לס, זה לא מקדם אותו, לא את התהליך המדיני ולא שום דבר.

כעובדה - עדיין נפח הטרור ירד!

אני נותן למילים את החשיבות שמגיע להן, לא יותר לא פחות. פוליטיקאים, כידוע לך, עושים את עבודתם בעזרת מילים. ובנתיים לא ראינו מועמד טוב יותר מאבו מאזן. רצוי שיהיה אחרת? בטח רצוי. עד היום מדינת ישראל לא הצליחה עם כל כוחה הגדול והמבצעים הבומבסטים לפעול באופן אפקטיבי לחיסול הטרור. מה שהצליח לנו עד היום זה להוריד את נפח הטרור מפעם לפעם, ובכל פעם זה עלה לנו בקורבנות. אז עכשיו אבו מאזן מצליח להוריד את נפח הטרור. מה רע? אפשר יותר טוב? אולי, ואולי גם יהיה. בנתיים זה מה יש וזה יותר טוב ממה שהיה אתמול. יש לקוות שמחר יהיה טוב עוד יותר.

טעות, אולי אתה מסתפק ב"הודנות"

בכמו שאומר שגריר מצרים על הפיגוע בגוש עציון "פיגוע קטן", אני לא! הטרור לא ירד, הטרור הוריד את עצמו לבד ומיוזמתו, לא כי אבו מאזן הוריד אותו, בעיני כל עוד הוא לא הוריד אותו פיזית הוא לא עשה כלום, במפת הדרכים כתוב שאבו מאזן צריך לפרק את אירגוני הטרור, פיזית, זה פרנציפ, הוא לא נכנס בהם! הטרור ירד מכמה סיבות: הוא היה מרוסק ועייף, אז יזם "הודנא" שבה הוא התעסק יותר בשיקום, התחזקות והתחמשות מחדש מאשר בטרור. צה"ל פגע בו קשות השב"כ סיכל פיגועים ניסיון לתת לאבו מאזן להשיג דברים "בטוב", אם יכשל הם יחזרו בכל הכוח ויש להם כזה. ישראל עד היום פעלה לא רק עם ידיים קשורות אלא עם ידיים מרותכות היטב מאחורי הגב, מכל מיני סיבות. בינתיים זה משיש, מה שיש לא טוב מספיק!

אתה משחק במילים ולא מתייחס לעניין

אני כתבתי 'הטרור ירד' אתה כתבת 'הטרור הוריד את עצמו'. אז הוא ירד או לא ירד? מה שצריך כולנו יודעים, מה אפשר? כבר ניסינו הכל. וישראל פעלה בעזרת כוחה הצבאי, ולעתים באפן הברוטלי והמזעזע ביותר שניתן להעלות על הדעת. כולל שימוש במטוסי קרב, טנקים ומסוקים בלב אוכלוסייה אזרחית. לזה אתה מתכוון ב 'ידיים מרותכות מאחורי הגב'? המגבלות שישראל מגבילה את עצמה במאבק בטרור, כרוכות ברצון ובצורך שלה להמשיך להיות מדינה ולא להיות לארגון טרור, אתה חושב שכדאי להסיר את המגבלות האלה? מה שיש לא טוב מספיק? לזה אני בטח מסכים. רק שלפעמים 'הטוב ביות'ר הוא אויבו של 'הפחות גרוע'. ומי שלא מוכן לעשות את כל הדרך ומנסה לקפוץ, עלול למצוא עצמו שוב ושוב בהתחלת הדרך. זה מה שקרה לנו בארבע השנים האחרונות (לפחות עד להתנתקות).

זה לא נקרא ירד!

חוץ מזה, מה זה ירד?, פיגוע פעם בחודשיים במקום פעם ביומיים?, זה בסדר?, תראה, טרור זה טרור, פעם ביומיים, פעם בחודשיים, כל עוד האירגון חי ונושם, הטרור לא ירד, אתה יודע מה זה ירד?, ירד זה שהאירגון מפורק ומפורר, כאשר אין קשר בין ההנהגה לשטח וכולם במחתרת, זה "ירד" "נגמר" זה לא הפסקת אש, הפסקת אש זה בולשיט, נגמר זה כאשר יש 0 נשק אצל האירגונים, 0 כסף בבנק וכל המוסדות הקשורים בין אם במשירין ובין אם בעקיפין סגורים. אנחנו לא צריכים להפוך לאירגון טרור וגם לא נהפוך לכאלה, מה שכן הכוונה שלי היתה, המבצעים היו כירורגיים מידיי, מסורבלים מידיי, עדינים מידיי. במקום לתקוף כל הזמן, רק הגבנו נקודתית, לא היו מספיק חיסולים רציפים, הרציפות זה כל הפואנטה, חיסול שאין בעיקבותיו עוד חיסול ועוד אחד...לא אפקטיבי, זה כמו לקחת כדור אנטיביטיקה 1 ולחשוב שהוא עשה את העבודה. להשתמש בנשק יותר מדוייק, להכריז שצה"ל הולך להחזיר אש כבדה לכל איזור ממנה תהיה אש כלשהי, נגיד קסאמים. כן אני יודע את התוצאות, יותר פלשתינים הרוגים, נו, זה משקורה שיורים מתוך אוכלוסיה, אף אחד לא חסין!, מה שמעניין אותי זה פחות אזרחים וחיילים הרוגים, אני לא אחליף "מוסריות" (עלק...) בארון של חייל או ילדה משדרות!

מה שבטוח הנשק הוא לא הסיבה

שהחמאס ושאר האירגונים לא מפורקים, במצב של היום צריך כמה תנאים כדי שנשק נוסף יעבור לרשות - התחייבות מלאה, מילה במילה שאבו מאזן יכנס באירגונים ויפרק אותם פיזית מכל הנשק, יפסיק את המימון לחלוטין, יסגור את כל המוסדות ללא קשר להשלכות על עליו על ההנהגה ועל החברה הפלשתינית. - את אותה התחייבות לתת בצורה מפורשת קודם כל ובמילים אילו, ממש כמו שבועה לבוש ולקהילה האירופאית בנוכחות ישראלית. - להבהיר במידה והנשק הזה לא יהיה בשימוש הרשות נגד הטרור אז יהיו סנקציות כלכליות ופוליטיות על הרשות ולישראל תינתן יד חופשית לחלוטין נגד כל מטרה פלשתינית. ברור לי שזה לא יקרה, אבו מאזן לא יתחייב, מקסימום יגמגם משהו, הוא לא יגע שאירגונים שהרי הוא מת מפחד, ככה שברור לי שמתן נשק נוסף הוא מיותר במקרה הטוב ומזיק במקרה הפחות טוב.

למעלה