כל הכבוד לקצין?

"היהודים צריכים להבין שזאת מלחמה.." כל אחד בוחר במה שהוא רוצה להבין/להאמין, יש כאלה שלא רוצים לבחור בדרך המלחמה. והם רוצים להרוג אותנו.? אני לא מאמינה! אני רוצה להאמין שהם רוצים לחיות בשקט בדיוק כמונו, לפחות חלק גדול מהם... לא כולם רוצים לבחור בדרך הזו. ואין זו סיבה מוצדקת להתעללות שכזו.
 
בת כמה את חסינקה?

אני רוצה להאמין שהם רוצים לחיות בשקט בדיוק כמונו כבר קברנו כמעט אלפיים הרוגי פיגועים ואת עדיין מאמינה שהם אוהבים אותנו, רוצים לחיות בשקט כמונו. בסה"כ רוצים לשלוח אותנו לגן עדן. הכל מטוב לב. ממש נשמות טהורות. אצלך הכל אופרת סבון. חבל שהמציאות ממש שונה.
 
למה אתה שואל?

כן אופטימיות זה הצד החזק שלי בעניין. אתה בונה לך את המציאות. אתה חיי במציאות שונה משלי, זה הכל. למה אנחנו לא מתעללים בהם? הורגים להם? [וזה לא משנה פחות או יותר הרוגים] הכל זה נקמה. בדיוק כמו שאנחנו רוצים לנקום על מותו של אחד מאיתנו הם רוצים. זה הגיוני ביותר לדעתי. אתה פסימי מידי, לא טוב.
 
ללא קשר למעשה הקצין

אנחנו כן במלחמה, זאת אמת אובייקטיבית, עובדה ממש כמו עובדה מדעית, אין כאן מקום לדיעות או אמונות, מאז ספטמבר 2000 אנחנו במלחמה מוגבלת, מלחמת טרור וגרילה, מי ש"בוחר" לא להאמין, "בוחר" לחיות בבועה, ככה שכל מה שיגיד יהיה רלוונטי רק לבועה שלו, לא לאף אחד אחר. "לחיות בשקט בדיוק כמונו", מאיפה לך, "בדיוק כמונו", מאיפה היומרה הזו?, אולי הם רוצים שקט כמו שהם רואים אותו?, שלום כמו שהם רואים אותו?, זה לא מושג אוניברסלי, אפשר להסתכל על זה מאינספור זוויות, הזוויות שלך היא לא שלהם, שלא שהיא טובה או רעה יותר, היא אחרת. זה שאדם רוצה "רק" להתפרנס לא סותר את השאיפות הלאומיות שלו, אין שום סתירה בין אחמד הירקן לאותו אחמד שרוצה מדינה פלשתינאית + "זכות" השיבה ולא מוכן להתפשר על זה.
 
לא, לא צריך להתעלל באף אחד

סתם ככה, יכול מאד שהיו צריכים להנקט צעדים מסויימים נגד המסית, להצעיד אותו זה סתם אכזרי ומיותר.
 

סלוניק

New member
האמת,

העובדה או האמת האובייקטיבית היא שאנחנו לא מצויים במלחמה, כי אם בעימות מוגבל. וגם על סיומו כבר הכריזו שני הצדדים. המצב דומה אם תרצה ל"מלחמה" בשנות ה-90 במהלכה במקביל להכרזה על הפסקת אש ומשא ומתן במישור המדיני התקיימה פעילות טרור (יש לא מעט הבדלים בהשוואה בין המצב של היום לימים הללו, אבל בגדול אני חושב שאתה מבין את כוונתי).
 
"עימות מוגבל", קצת מכבסת מילים

זה שזה לא מלחמה כוללת זה עדיין לא מציא את זה מהגדרה כוללת של מלחמה, זה שזה טרור וגרילה עירונית ולא צבא מול צבא זה עדיין סוג של לחימה. ככה שלדעתי במקרה הזה ואני יודע שאנשים לא אוהבים את האמת בפרצוץ ככה, כן זו מלחמה מוגבלת, שבה גם אזרחים משתתפים, מוגבלת כי אנחנו מגבילים את עצמינו והם מוגבלי יכולת.
 

סלוניק

New member
וודאי שזה מוציא את זה מן ההגדרה.

אינך עושה בדבריך את ההבחנה בין "לחימה" לבין "מלחמה".
 

SOSO1001

New member
קודם כל שלום . אני חדש בפורום

כל הכבוד לקצין. אני במקומו הייתי עושה את אותו דבר כי במלחמה כמו במלחמה אין ויתורים על שום דבר זאת המולדת שלנו ואנחנו נגן עליה. יש לציין שזאת המולדת היחידה שקיימת לעם היהודי בניגוד לפלשטינאים שלהם יש 22 מדינות ערב ואלו גם כן לא רוצים לקבל אותם. בקיצור הפלשטינאים הם העם הכי מתקדם במזזרח התיכון כי הם חיים בא''י ואנחנו הפריארים היחידים ש"שושמרים" אותם במדינתינו שילכו לירדן !
 

אוגי 2000

New member
יש קשר

אם אנשים בינם לבין עצמם ינהגו כשורה,זה מקרב את השלום בין כולם
 
למעלה