vacum

New member
לכבוד כבוד השר שלום רב!

לכבוד כבוד השר , שלום רב! עברו שבועיים מאז תחילת ההתנתקות, היו שניבאו שזה יקח מעט יותר, היו שניבאו שיווצר קרע בעם שיהיה מאוד קשה לגשר, והיו שניבאו שעתידנו כמדינה יהודית ייעלם. אבל לצערנו אף אחד לא ניבא את המצב כיום. אף אחד לא ניבא שלא יהיה ח"כ או שר אחד מהימין שיגיד – "לא עוד לעקירת אחינו" אף אחד לא ניבא שלא יהיה ח"כ או שר אחד מהשמאל שיגיד – "לא עוד לשלילת הזכויות" לצערנו גם אף אחד לא ניבא שראש הממשלה שלנו, איש העקרונות והאידיאולוגיה, איש האמונה והחזון, איש הימין הניצחי, אף אחד לא ניבא שהוא באמת ייעשה את זה. כבוד השר, הינך איש ימין, שמעתייך לא פעם ולא פעמיים מביע דעותייך ברבים בדבר העקירה וכמה מסוכנת היא, ועל כן לצערי איבדתי את אמונך בך, לא משום שלא פרשת אחרי שהתכנית קיבלה אישורים, גם לא משום שלא צעקת והפגנת עימנו בכפר מימון, בשדרות ובכיכר רבין. איבדתי את אמונך כי אתה איבדת את אמונך בדרכך, ואיש שאינו מאמין בצדקת דרכו סופו להעלם מהמפה הפוליטית, אותך ועוד רבים מחבריך לא נזכור שניסו לעצור את ההתנתקות המחפירה הזאת, ועם כל הרצון והאמונה לא יאוחר היום שבו נסתכל אחורה ל-15-8-2005 בעצב רב ונסתכל עליכם יושבי המליאה, נסתכל עליכם בעצב ונראה מעט מדי שניסו לטרפד התהליך, מעט מדי שאמרו "לא עוד לעקירת אחינו", "לא עוד לשלילת הזכויות", ושם ביום ההוא תבין את טעותך, תבין את העצב הרב ואת הנתק העצום שגרמת לנו, בוחרייך ואחיך. לצערי כבוד רב, אין לי אליך. וידידות לדאבוני היא לא איתך. שלך אני כבר לא. אז אחתום ללא ברכה אך עם תקווה. בועז. [email protected]

אחרי גירוש עזה-דרישה חדשה

אחרי ההתנתקות, מחריפים את הטונים: ראש הממשלה הפלסטיני, אבו עלא, אמר בישיבת קבינט הבוקר (יום א') כי "החלה המערכה על ירושלים". הקבינט כונס הפעם באבו-דיס, ולא ברמאללה, שכן "זהו אחד היישובים שנמצאים בתוך הגטו שישראל יוצרת עבור הפלסטינים", כהגדרת בכירי הרשות. ישיבת הקבינט פתחה קמפיין רשמי של הרשות בעניין גדר ההפרדה, בעיקר באזור ירושלים. לפני תחילת הישיבה הוצגה בפני השרים מצגת בעניין הרחבת ההתנחלויות באזור ירושלים. על-פי המצגת, עשרות אלפי יחידות דיור חדשות מתוכננות באזורי מעלה-אדומים ובגוש עציון. מוחמד דף: "אתם עוזבים את עזה מושפלים" / סוכנויות הידיעות בכיר המבוקשים הפלסטינים, איש החמאס מוחמד דף, פרסם קלטת וידיאו נדירה בה הגדיר את נסיגת ישראל מרצועת עזה כניצחון להתנגדות האלימה: "היום אתם עוזבים גיהנום. אך אנו מבטיחים לכם שמחר, בעזרת אללה, כל פלסטין תהפוך עבורכם לגיהנום" לכתבה המלאה הפלסטינים מדווחים שרק בימים האחרונים הוצאו ארבעה צווי הפקעה בשטח כולל של 1,800 דונם לצורך הרחבת ההתנחלויות. השטחים הופקעו מהיישובים הפלסטינים אל-עזאריה, אבו-דיס, א-טור וסוואחרה המזרחית. אבו עלא אומר שלנוכח עבודות הגדר הישראליות, העולם צריך להבין שירושלים והגדה בסכנה, "אבל לא רק. כל תהליך השלום נמצא בסכנה ואני לא מתכוון רק לתהליך הישראלי-פלסטיני, אלא גם התהליך המדיני באזור כולו. במקום שההתנתקות תהיה, כפי שמצפה העולם, נקודת פתיחה לקידום התהליך המדיני, החליטה ממשלת ישראל להמשיך במדיניות ההפקעות ובניית הגדר תוך זריקתם של 70 אלף פלסטינים לגטו". ראש הממשלה הפלסטיני אמר שהוא אינו משתמש במקרה במונח גטו: "עשרות יישובים פלסטינים יהיו בגטו הזה כתוצאה מתכנון ישראלי גזעני שנועד לדחוף את הפלסטינים להגר ולעזוב את אדמותיהם, ואנו לעולם לא נסכים לכך. לא נסכים שישראל תאמר 'סיימנו את ההתנתקות ברצועה', ובמקביל תרחיב את ההתנחלויות בגדה וסביב ירושלים. אנו פונים לעולם, לארה"ב ולקוורטט, לשאת באחריותם לעניין זה". אבו מאזן: הפיגוע - תוצאה של הריגת פלסטינים ראש הממשלה הפלסטיני שיגר מסר לנשיא האמריקני והזכיר שדיבר על מדינה בת-קיימא. "מבחינתו, מדינה בת-קיימא היא מדינה בגבולות 67' לצד ישראל, ולא מדינה מקוטעת החיה בקנטונים. מבחינתנו, החלה המערכה על ירושלים, זו מערכה מסוכנת - אף ערבי, פלסטיני מוסלמי או נוצרי לא יקבל את התוכניות הגזעניות של ישראל". הוא סירב להתייחס לפיגוע הבוקר. על האמירה אילו בניית הגדר הושלמה היה נמנע הפיגוע, אמר: "הגדר הזו אינה גדר ביטחונית. זו גדר שנועדה להציב גבולות, אחרת איך ניתן להסביר את העובדה שהגדר מוקמת בתוך היישובים הפלסטינים? אם הם רוצים גדר ביטחונית, שיקימו אותה על הקו הירוק". יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, גינה בתוקף את הפיגוע בבאר שבע, אך ציין שזו תוצאה של "ההתגרות הישראלית שהתבטאה בהריגתם של חמישה פלסטינים בטול כרם". עם זאת, קרא ראש הרשות לארגונים הפלסטינים "לשמור על האיפוק ולא להיגרר אחר הפרובוקציות הישראליות". כמו כן קרא אבו מאזן לישראל להפסיק את פעולותיה המזיקות, לשמור על איפוק ולכבד את הרגיעה שאליה מחויבים הפלסטינים לדבריו, המאבק בתקופה הקרובה צריך להתמקד אך ורק במישור הפוליטי. אבו מאזן נועד עם משלחת של המפלגה הקומוניסטית בראשות חבר הכנסת עיסאם מח'ול. בשיחה עם ynet אמר ח"כ מח'ול כי "אבו מאזן התעניין מאוד בפעילות של מחנה השלום והשמאל בישראל". יו"ר הרשות ציין שההתפתחויות בעתיד הקרוב תלויות בפעילות של מחנה השלום. "יו"ר הרשות הביע הסכמה לחששות שהביעו חברי המשלחת הישראלית שרון ינצל את הנסיגה מהרצועה כדי להרחיב את ההתנחלויות בגדה המערבית. יו"ר הרשות ער ליתרונות ולסיכונים שבתהליך הנסיגה, ואמר שחלק חשוב מההתפתחויות תלוי בעמדות הרחוב בישראל". פורסם בוויי נט

זוועה מה שהולך כאן במדינה!

מתברר שמצד התושבים המגורשים לא היתה כל זריקת חומצה וכל השוטרים שכביכול נפצעו שוחררו עוד באותו ערב ואילו מצד המגרשים היתה אלימות קשה שכללה מכות רצח לאנשים כבולי ידיים וכלה בשפיכת חומר מסוכן מעורב במים שאנשים סובלים מזה עד עצם היום הזה! הצדק בהתגלמותו!

אני מחכה לשמוע את המנטרה הקבועה

של השמאל הקיצוני (שחס וחלילה לא תתפוצץ לו הבועה), "הם מיעוט...", "הם לא מייצגים...", "גם אצלינו יש...", העיקר לא להתמודד עם המציאות של אחרי ההתנתקות, כמו הימין הקיצוני ראש בקיר ב200 קמ"ש, "לצאת מהשטחים!", "לסיים את הכיבוש עכשיו", מה חגבי תמורה?, עד היום מעולם לא שמעתי מפי השמאל הקיצוני דבר אחד על תמורה, תמורה שבלעדיה לא מתקדמים, איפה הקווים האדומים? יש כאלה בכלל?

worrywort

New member
ההתעקשות האובססיבית להתעסק

באם היה חומצה או לא חומצה או איזה חומר זה היה, היא פתטית ומראה על מצוקה. הרי מה זה משנה מה זה היה?? זה היה סודה קאוסטית וזה שורף ויכול לגרום לנזק בעיניים ובעור, מה זה משנה אם זה נשמע מסוכן כמו המילה "חומצה" או לא? המטרה של העבריינים הייתה לפגוע בשוטרים ובחיילים ועל זה הם צריכים לשלם את המחיר.

iceviper

New member
לבקשתך

1.קווים אדומים-זכות השיבה במלואה 2.פירוק גושי התיישבות גדולים. 3.חוסר מלחמה בטרור-מצדי שהחמאס והג'יהאד יהפכו להיות חברי כבוד בפרלמנט ולא יושמו בכלא,העיקר שייפסק הטרור.

אני מבין שאתה מה"ימנים" של יח"ד...

מה זאת אומרת במלואה?, כבר עכשיו יש בישראל מ20% פלשתינים אזרחים, צריך עוד?, למה שלא יחזרו למדינת פלשתין?, אתה מחפש "צדק היסטורי" פלשתיני? או פתרון הוגן לשני הצדדים, לשני העמים? לגבי "שייפסק הטרור", אתה מתכוון למלחמה פעילה באירגונים? איסוף כל הנשק, סגירת צינורות המימון, סגירת מוסדות, מאסר למי שיפר את ההוראות וינסה להמשיך לפעול?, למה אתה מתכוון?

iceviper

New member
יכול להיות.אני לא ימני,תהיה בטוח.

1.במלואה,זאת אומרת שאנילא חושב שפתרון לכמה מאות או כמה אלפים יסכנו את מדינת ישראל,בכל מקרה לא יותר מאלפי "יהודים" שהגיעו מחבר העמים. אם זה מה שימנע הסדר קבע-אני לא רואה סיבה מהותית לפסול מלכתחילה אפשרות של שיבה. 2.מלחמה בטרור-אני לא יודע כיצד יילחמו.אמרתי כבר: מצדי שיגיעו להסדר עם החמאס שלא יכלול סגירת צינורות מימון,שיכניסו את החמאס לפרלמנט,אם הם לא רוצים לעשות סזון.העיקר שלא יהיה טרור,וישראל צריכה להקפיד על כך ואם יהיו פיגועי טרור-לפעול נגד הארגונים.

התירוץ שלהם להתעלמות מהבעיה

"אבל הם אזרחים", אני אומר?, אזרחות היא ניירת, אם היא לא כוללת שוטפות, השתלבות ונאמנות ללא סרק למדינה ולרעיון היא איום, סיכון, דבר שצריך לפחד ממנו ולמהר לפתור אותו בכל דרך אפשרית, אז כן, כל פלשתיני נוסף בישראל זה סיכון, חוץ מזה מבחינתי יש דבר הנקרא קו אדום, טאבו, על הפרנציפ, לא! לך כנראה אין עקרונות, אני מתכוון לאייס.

iceviper

New member
אני מסכים איתך

אבל צריך לזכור שתחושת שיתוף הגורל שהצבעת עליה איננה יכולה להתקיים כאשר מגזרים שלמים סובלים מאפליה שיטתית (ואני לא מדבר רק על הערבים),ויחס חשדני תמיד.למדינה יש האחריות לתקן את יחסם של ציבורים אלה כלפי המדינה.לשם כך,בין היתר,הם יושבים על בכסאות הממשלה והכנסת.

הם לא ה"מקופחים" היחידים לצערי

מצד שני צריך להבין שבמקרה שלהם מאין זה הגיע ולמה, ולהבין שאי הרגשת השייכות לחלוטין לא קשורה לאפליה, היא קשורה לרגשות לאומיים, היא לא תלויה בנו, היא תלויה בהם, היא קיימת עוד לפני קום המדינה ולפני ה"כיבוש", היא מעל סיבה ותוצאה, היא עיניין של זהות של מדינה, השלכות של מלחמות שהם התחילו בהם כמו מלחמת העצמאות וששת הימים.

אי אפשר לקנות רגשות לאומיים בכסף

ההנחה שאם נזרים למגזר הערבי עןד כמה מיליארדים בשנה אז הם יהיו פטריוטים ישראליים היא מופרכת לחלוטין. כבר היום הפלסטינים בישראל נהנים מהזרמות אדירות של כספים. התוצאה של ההזרמות האלו היא שהם רוצים להישאר ישראלים ומסרבים להסתפח לפלסטין לכשתקום, אבל עדיין מרגישים הרבה יותר פלסטינים מישראלים

worrywort

New member
"כבר היום פלסטינים בישראל נהנים

מהזרמות אדירות של כספים" אתה נפלת מהירח? מאיפה המצאת את זה?

אני נפלתי מהירח?

המגזר הערבי מקבל מהמדינה באופן ישיר 3,000 דולר לשנה לגולגולת. אחוז ההשתתפות של המדינה בתקציבי הרשויות הוא הגבוה מכל המגזרים (כולל התנחלויות) בנוסף, ישנן כמובן הזרמות לא ישירות לכבישים, בריאות חינוך וכולי.

המגזר הערבי?

אתה טועה ומטעה בכל כך הרבה רמות: 1. המגזר הערבי והפלשתינים אינם אותם אנשים. 2. המגזר הערבי מקופח מאוד יחסית למגזר היהודי. 3. הפשלתינים מקופחים אפילו יותר. 4. גם אין להם זכות הצבעה אז הם לא יכולים לשנות את זה. 5. גם אין להם מדינה משלהם שבה הם יוכלו לדאוג לדברים האלה.

המגזר הערבי הוא פלשתיני,

זה היינו הך, צבא התעודה לא משנה כלום, ערביי ישראל הם פלשתינים אין הבדל בינם לבין הפלשתינים בשכם או הפליטים בלבנון, כולם שייכים לאותה קבוצה לאומית.

ערבים ופלסטינים

1. אני התיחסתי לגבי הזרמות הכספים האדירות למגזר הערבי-פלסטיני בישראל (כלומר, לפלסטינים שנושאים תעודות זהות ישראליות). הפלסטינים האלו (ה"ישראלים") מקבלים הקצבה גדולה יותר ובצורה משמעותית מכל מגזר אחר במשק (למעט, אולי, חרדים). אני לא מדבר בסיסמאות. ישנן עובדות ובעבר הבאתי אפילו ציטוטים מהאתר של מכון "אדווה" שבודאי לא נחשד בעינייך כמסלף עובדות. לאחרונה חיפשתי באתר והתברר שהן העדיפו להוריד את המסמך הזה מהאתר שלהם (מעניין למה) 2. הפלסטינים לא מעניינים אותי, וברגע שבו הם יפסיקו לדבר על השמדת ישראל ויסכימו לפתרון של שתי מדינות לשני עמים - אין לי שום בעיה שישראל תיסוג מהשטחים ותאפשר להם לנהל את חייהם בלי תלות בנוץ 3. בכל הסקרים שנעשו, הערבים הפלסטינים בישראל (וכאן צריך להבדיל בין ערבים פלסטינים לבין דרוזים או בדווים) מגדירים עצמם, קודם כל, כפלסטינים. הסבר בולט במיוחד בדור הצעיר - מספר הצעירים שמסכימים לבגדרה שכוללת את המילה "ישראלי" (לדוגמא "ערבי ישראלי או פלסטיני-ישראלי") הוא ממש בטל בששים. הפרדוקס הגדול הוא שהפלסטינים האלו קובעים תקדים היסטורי מעניין מאד: הם המיעוט הראשון בעולם שמעדיף להיות מיעוט במדינה של בני עם אחר במקום להיות חלק ממדינתם של בני עמם (ואני מתיחס לתושבי ואדי ערה והמשולש שמסרבים להיות חלק מפלסטין). 2.

למעלה