מי בדיוק פה משכיל?
נראה לי שבכל פעם ופעם אני צריך להוריד את רמת הסברי כדי שגם כבודו יוכל להבינן: ובכן: רמת המוסר הישראלי היתה מאד ומתמיד גבוהה לאין ערוך מרמת המוסר העולמית ובודאי מרמת המוסר של הערבים (אם אפשר לקרוא לה בכלל "מוסר" ) גם ברמות מוסר גבוהות כאלו ישנם פה ושם חריגות. חלק מהחריגות היה מחויב המציאות בגלל הנסיבות וחלקן היו חריגות מוסריות של אנשים בודדים. לדוגמא, מה שאתה קורא "גירוש 48". בוא נניח לרגע שהגירסה של ה"גירוש המתוכנן" היא הנכונה ושהערבים לא ברחו אלא ממש גורשו. גם בהנחה הזו, הגירוש היה מחויב המציאות. מדינת ישראל הצעירה לא יכלה לאפשר למאות אלפי רוצחים פוטנציאלים להשאר בתוכה. לא היה שום סיכוי בעולם שהערבים (אז עוד לא קראו להם "פלסטינים") יסכימו לחיות בשלום עם היהודים. אם ישראל לא היתה מגרשת את הערבים, הם היו ממשיכים במלחמה תמידית נגד היהודים ונגד העלייה. רכב יהודי לא היה יכול לנסוע מתל אביב לרמת השרון מבלי להיות מלווה על ידי כוחות צבא. כשהיה ברור שיהודים וערבים לא יכולים לחיות ביחד, השאלה היתה מי יחיה פה - יהודים או ערבים. והתשובה, במקרה הזה, היא ברורה. לסיכום, האריה איננו חסר מוסר כשהוא הורג את הזברה. הוא חייב להרוג אותה כדי לשרוד. מעבר לעניין הזה, היו מספר חריגים בהתנהלותה המוסרית של ישראל. אני לא מתכוון לעבור עניין עניין ומרבית ה"עובדות" שהבאת נכונות כנו דיווחי פרבדה על היבול בקולחוזים. עובדות אחרות הן פשוט מגוחכות - מה חסר מוסר בשיגור מרגל לארץ אויב? יחד עם זאת, אני מוכן להגיד שהיו מספר מקרים של הרג שבויים, היה נושא העסק ביש שהיה בלתי מוצדק והיו מספר ארועים (כמו כפר קסם) שבהם ישראל לא התנהגה בסטנדרטים שלה. צריך לציין, יחד עם זאת, שסך כל ההרוגים בפעולות החריגות נ"ל מקום המדינה ועד ימינו (57 שנים, עד 120 ויותר) מסתכם בכמה מאות בלבד, כאשר בחודש אחד מוצלח (ספטמבר 70) טבחו הירדנים כב 25,000 פלסטינים. מה שמכניס אותנו קצת לפרופורציה.